Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 12:23 1 558 11

Обвиниха свещеник в продажба на виагра и наркотици ВИДЕО

  • свещеник-
  • католици-
  • испания-
  • виагра-
  • наркотици-
  • продажба-
  • трафик

Испанският свещеник е отстранен временно от Римокатолическата църква и дейността си като духовен водач

Обвиниха свещеник в продажба на виагра и наркотици ВИДЕО - 1
Снимка: Shutterstock

Испански свещеник е временно отстранен от Римокатолическата църква, след като е обвинен в продажба на лекарства, включително медикамента за еректилна дисфункция Виагра.

Свещеникът от Дон Бенито, градче с около 35 000 жители в западната област Естремадура, е бил задържан в понеделник по подозрение в "търговия с наркотични вещества", се казва в изявление на епархията на Пласенсия, която отговаря за неговата енория, в четвъртък.

След ареста му свещеникът е бил временно освободен от съдия-следователя, съобщи епархията, като изрази своята "болка и ужас от страданието и скандала", причинени от събитията. Въпреки че чака "изясняване" на случилото се, епархията заяви, че смята за "подходящо в този момент временно да го отстрани от публичното упражняване на свещенически дейности и от длъжността му на енорийски свещеник."

В изявлението се казва, че на духовника е предложена "психологическа и духовна" помощ.

Онлайн вестник El Español идентифицира свещеника като дон Алфонсо Раул Маса Сото, известен като дон Алфонсо.

Вестникът посочва, че Алфонсо е завършил догматично богословие в Папския университет. Изданието твърди, че той е бил енорийски свещеник в няколко града в Саламанка и когато е бил преместен в енорията в Дон Бенито, жителите на Саламанка, които му се възхищавали, започнали петиция, за да предотвратят преместването му.

El Pais съобщи, че свещеникът е участвал в трафика на виагра и други мощни афродизиачни вещества заедно с втори арестуван мъж, за когото в репортажите се казва, че е бил негов приятел.

Двамата мъже, които са били под полицейско наблюдение в продължение на няколко месеца, са използвали жилище, наето от свещеника, за да съхраняват продуктите, съобщава El Español, според който новината е предизвикала "недоверие" сред вярващите в енорията.

Адвокатът на свещеника заяви, че "няма доказателства, които да уличават" клиента му и "той не е знаел за нищо," според El Mundo.

Арестът на Алфонсо идва само няколко дни, след като пастор в Кънектикът беше арестуван по пет обвинения, включително за притежание на метамфетамин и притежание с цел продажба на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Не е за педофилната Традиция на ватикан. Добре е!

    Коментиран от #3

  • 2 Соваж бейби

    3 3 Отговор
    Не съм шокирана ,така или иначе си държа децата далеко от църкви и религия каквато и да е !Най вече момчето забранена зона
  • 3 Соваж бейби

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    А то пък в България не са изостанали,още коя година четох в Нови Хан село до София един поп приютявал майки и не само ....работили са древната професия за него

    Коментиран от #4, #9

  • 4 ТаУмВзе

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Госпожице, изгледайте сериала New Pope.

    Коментиран от #5

  • 5 Соваж бейби

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Охо стара работа с Джъд Лоу ако е сериала по канал +преди няколко години го завъртяха.После се чудят хората преди няколко дни в Германия защо затварят църкви тук е същата работа хората не искат да влизат ,не че мигрантите имат пръст в тази работа.Още една причина да искам Комунизма да се върне ,едно време когато не бяхме набожни и не ходихме на църкви пораснахме нормални и добри хора с дисциплина ,от разни секти и църк.организации няма нужда

    Коментиран от #6

  • 6 ТаУмВзе

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Тогава Utopia! Британски е. Но явно го знаете.

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Има още много се открива истинското лице на целият този абсурд наречен Божествен,няма нищо общо с Бог.Снощи гледах един друг научен за Леонардо и картините му не е нещо ново но във всички картини със няколко трика понеже всичко е шифър в картините му се появяват само лица на извънземни от лошата раса не от добрите.А в първоначелен поглед гледаш шикалки разни и детайли от библията.Та за сетен път се убеждавам че интуицията ми не ме лъже
  • 8 Кольо вица

    1 0 Отговор
    Тука трябва обратен екзорсизъм. Обратния екзорсизъм е когато дявола каже на свещеника да излезе от детето.

    Коментиран от #11

  • 9 456

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Соваж бейби":

    Бъркаш за Нови Хан Бейби. Там едно време отец Иван имаше приют и приютяваше семейства изпаднали в беда. Децата ходеха на училище, а родителите се грижеха за стопанството което беше към приюта. Отделно им се търсеше и друга работа, но никога такава каквато ти пишеш. Помагаше на хората отец Иван. Имаше и много дарители за там, защото хората знаеха, че даренията отиват за хората. Сега не знам какво стана с приюта след като отец Иван почина.

    Коментиран от #10

  • 10 Соваж бейби

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "456":

    Първоначално за пред публиката и наивни дарители които сляпо са вярвали това е била идеята.Чувала съм и чела за този случай даже и дела има въпросният отец ,мимичетата не лъжат които са живели там,хората друго разказват в България клюките бързо се разнасят .И други статии и разследвания с българските църкви този е един от многото случаи
  • 11 Идън

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кольо вица":

    Свещеникът никога не е влизал в него... Вероятно това не е единствената му,, романтична,, връзка с мъж... и не е знаел, че пълни склада с наркотици ... и кой знае още какво... Пуснали са го... а можеше да проповядва в затвора...