Отидете към основна версия

2 755 9

Хърватинът, заел второто място на Евровизия, дарява наградата си от 50 000 евро

  • хърватия-
  • изпълнител-
  • певец-
  • дарение-
  • награда-
  • евровизия

Марко Пуришич, който до последно бе фаворит за голямата награда, реши да даде парите си за детски болници

Снимка: БГНЕС/ EPA

Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски изпълнител Бейби Лазаня, чието истинско име е Марко Пуришич, съобщи, че се отказва от 50-те хиляди евро, с които го награждава хърватското правителство, и ги дарява за благотворителност, а неговите фенове „избухнаха“ в социалните мрежи, съобщи телевизия Ен1.

На правителствено заседание премиерът на Хърватия Андрей Пленкович предложи Бейби Лазаня да получи награда от 50 000 евро, но в официалния си профил в Инстаграм изпълнителят съобщи, че се отказва от наградата.



“Бих искал да благодаря на хърватското правителство за паричната награда от 50.000 €. Но не мога да приема тези пари. Мога да изброя много причини защо, но първо, най-важното и достатъчно е, че има много други лица и организации, на които парите ще помогнат много повече.

Mоля г-н Пленкович да дари 25.000 € от мое име и името на хърватското правителство на Института по детска онкология и хематология с дневна болница "Mladen ćepuli ć". Освен това бих искал да даря останалите 25 000 € на Института по детска хематология, онкология и трансплантация на кръвни клетки КБЦ Загреб."

Хиляди коментари в подкрепа и искрено възхищение към музиканта заляха социалните мрежи, който всъщност се очакваше да бъде големият победител на тазгодишното издание на Евровизия, но в последния момент швейцарецът Немо спечели повече точки от него.

"Поклон до земята, Марко! Човек. Браво, хора като теб ми връщат надеждата. Човече, Бог да е с теб! Купувам билети дори и да не отида на концерта." Това гласят само част от многото положителни коментари за решението на Бейби Лазаня, пише БТА.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.

Свързани новини