Отидете към основна версия

1 777 2

Как да боядисвате сивата коса

  • сива коса-
  • боядисване

Боядисването на сива коса не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед

Снимкa: Shutterstock

Сивата коса е нещо, с което всеки се сблъсква с възрастта. Това се случва, защото тялото произвежда все по-малко меланин, който е отговорен за определен естествен цвят на косата. С течение на времето кутикулата на косъма се удебелява, става по-здрава и е по-малко податлива на пигменти и дори с боядисване не винаги е възможно да се постигне плътен цвят и наситен нюанс.

Как да боядисвате сивата коса?

С появата на сива коса много хора започват да мислят за най-добрия начин да я маскират: дали да я боядисат напълно, леко да я тонират или просто да оставят косата бяла. А боядисването на сива коса не е толкова проста задача, колкото изглежда на пръв поглед. Косата става по-твърда и това затруднява проникването на пигментите вътре. И като се има предвид факта, че сивата коса няма обичайната пигментация, понякога е необходимо да се направят корекции по обичайния начин на боядисване.

Как да изберем цвят за боядисване на сива коса?

Резултатът от боядисването на косата може да зависи от наистина много фактори – от това колко е побеляла косата, какъв вид и цвят е боята и т.н. И този резултат може да бъде доста непредвидим, дори ако използвате нюанс на боята, който е близък до вашия. Така че трябва да помислите предварително какъв цвят да боядисвате сивата коса. Ако няма много сива коса и тя не е много забележима в общата маса, тогава може да изберете естествен цвят или да вземете нюанс с няколко тона по-светъл. Да, дори ако боята не покрие напълно сивата коса, тя няма да бъде твърде забележима. Но когато вече има много сива коса, тогава можете да изберете цвят, който е различен от естествения. Въпреки това, когато провеждате какъвто и да е експеримент, трябва да следвате няколко основни правила.

На първо място, обърнете внимание на типа цвят. Ако сте блондинка по природа, не трябва веднага да се боядисвате в тъмен цвят - по-добре е да направите този преход постепенно и да тествате междинни нюанси. И ако искате да имате светла коса, имайте предвид, че светлите цветове невинаги ефективно покриват сивата коса - факт е, че може просто да им липсва интензивността на пигмента. Топлите и меки естествени нюанси са най-подходящи за покриване на сивата коса: тъмно кафяво, русо, различни нюанси на кестен, шоколад.

Как да се грижим за сивата коса?

Ако боядисвате косата си, това може да е проблем. За да направите прехода изключително плавен и незабележим, опитайте да се свържете с фризьор-стилист, който може да изготви ясен план за действие, специално съобразен с вашите данни, цвят на косата и тон на кожата. Сивите кичури обикновено са по-сухи от косата, която е запазила пигмента си. Това означава, че имат склонност да се накъдрят и да изглеждат по-твърди.

Ето няколко трика, които ще превърнат вашата сива коса във ваш коз:

Използвайте шампоани със синьо оцветяване няколко пъти месечно, не по-често, за да избегнете превръщането на косата си в лилава;

Подстригвайте краищата на косата си на всеки 6-8 седмици. Сивата коса може да изглежда неподредена, ако не се подстригва достатъчно често; Лошата екология и слънчевите лъчи могат да превърнат всяка коса в изтощена. Затова мийте косата си поне през ден и използвайте хидратиращ шампоан и балсам с антиоксиданти, които ще ви помогнат да се справите с ултравиолетовото лъчение и свободните радикали. Дори и да използвате качествени продукти за грижа за косата, сивата коса може да придобие нежелан жълт оттенък, така че намерете правилния тонизиращ шампоан за вас и мийте косата си с него веднъж или два пъти месечно; Избягвайте тежки помади за коса, восъци и мазни серуми. Те могат да придадат на косата ви неподдържан и прашен вид. Използвайте спрейове, които не съдържат алкохол, който може да изсуши косата ви; Можете да подчертаете цвета на косата си с подходящите дрехи и грим. Комбинацията от дълбоко черно и сребристо в дрехите особено благоприятно подчертава благородството на сивата коса, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини