Отидете към основна версия

5 435 128

Сексоложка към жените: Винаги ползвайте лубрикант и не прекалявайте с мастурбацията

  • трейси кокс-
  • лубрикант-
  • мастурбация-
  • секс-
  • жени

Тя също така призова жените да не се страхуват да експериментират

Снимкa: Shutterstock

Сексоложката Трейси Кокс посъветва жените да не вярват на всичко, което са чули преди за секса, и да не използват порнографията като ръководство за действие. Специалистката разкри тайните на незабравимата интимност в коментар за Mail Online.

Кокс каза, че порно филмите не трябва да се считат за ръководство за наслаждаване на секса и постигане на оргазъм. Според нея голяма част от това съдържание се основава на мъжки фантазии и това е почти точно обратното на това, което повечето жени искат да получат по време на интимност.

Вместо това сексоложката посъветва жените винаги да използват лубрикант по време на интимност, независимо от степента на възбуда, тъй като допълнителната хидратация ще направи половия акт още по-приятен. Тя също така призова жените да не се страхуват да експериментират, защото дори първоначално отличният сексуален живот се нуждае от разнообразие.

Кокс отбеляза още, че според статистиката при дългосрочни връзки в една четвърт от случаите партньорите правят секс, когато за единия е по-скоро задължение и не изгаря от нетърпение, но иска да угоди на другия. Освен това според нея си струва да запомните, че невероятният секс не винаги завършва с оргазъм, така че трябва да се насладите на процеса, а не да преследвате кулминацията.

„Не забравяйте, че химията е добра, но техниката е по-важна. За щастие, сексуалните умения могат да се научат. Образовайте се и попитайте партньора си какво иска“, подчерта Кокс.

В същото време Кокс призна мастурбацията за полезна, но в умерени дози. Тя отбеляза, че ако след самозадоволяване желанието за секс с партньор изчезне, трябва да се откажете или да мастурбирате по-рядко.

В заключение сексоложката призовава винаги открито да съобщавате желанията си на партньора си. „Не казвайте „Искам повече романтика“, кажете „Намали светлините и пусни музика.“ Едни и същи неща имат различно значение за различните хора“, заключи Кокс.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини