Отидете към основна версия

656 9

Изрисуваха 10-метров стенопис на Тейлър Суифт в Германия (СНИМКИ)

  • германия-
  • тейлър суифт-
  • графити-
  • стенопис-
  • гелзенкирхен

Графитът е изрисуван върху жилищна сграда в гр. Гелзенкирхен, който бе "съживен" за туристи и посетители, когато певицата изнесе концерт в него тази година

Снимки: БГНЕС/ EPA

Американската попзвезда Тейлър Суифт бе увековечена със стенопис върху жилищна сграда в западногерманския град Гелзенкирхен, предаде ДПА.

Местният художник Бени Велтум, заедно с колегата си Левин Томала, създават огромен графит, за да уловят вълнението около концертите на Суифт, които се състояха по-рано тази година в Гелзенкирхен. Гелзенкирхен, който от дълги години е известен сред германците като потиснат индустриален град, преживя прилив на енергия по време на турнето на американската певица в Европа. Още в началото на турнето ѝ се наложи тази тенденция, че градовете и страните, през които преминава тя с турнето си, преживяват икономически и социален подем. Хиляди хора се втурват към населените места, през които обикаля тя и така подхранват местната икономика.

По улиците на Гелзенкирхен бяха поставени временни табели с алтернативно име на града - „Суифткирхен“. Градът добави звезда към местната „Алеята на славата“, като по този начин почете американската певица, пише БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини