16 Октомври, 2024 11:58 610 9

Изрисуваха 10-метров стенопис на Тейлър Суифт в Германия (СНИМКИ)

  • германия-
  • тейлър суифт-
  • графити-
  • стенопис-
  • гелзенкирхен

Графитът е изрисуван върху жилищна сграда в гр. Гелзенкирхен, който бе "съживен" за туристи и посетители, когато певицата изнесе концерт в него тази година

Изрисуваха 10-метров стенопис на Тейлър Суифт в Германия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Американската попзвезда Тейлър Суифт бе увековечена със стенопис върху жилищна сграда в западногерманския град Гелзенкирхен, предаде ДПА.

Местният художник Бени Велтум, заедно с колегата си Левин Томала, създават огромен графит, за да уловят вълнението около концертите на Суифт, които се състояха по-рано тази година в Гелзенкирхен. Гелзенкирхен, който от дълги години е известен сред германците като потиснат индустриален град, преживя прилив на енергия по време на турнето на американската певица в Европа. Още в началото на турнето ѝ се наложи тази тенденция, че градовете и страните, през които преминава тя с турнето си, преживяват икономически и социален подем. Хиляди хора се втурват към населените места, през които обикаля тя и така подхранват местната икономика.

„Заразих се от еуфорията, която се усещаше по време на концертите на Тейлър Суифт“, каза Велтум пред ДПА и добави, че е искал да отрази с изкуството си „положителните вибрации и енергията“ в града.

Изрисуваха 10-метров стенопис на Тейлър Суифт в Германия (СНИМКИ)

Цветният графит на 34-годишната певица е висок 10 метра и широк 5 метра. „Трябваше да следвам интуицията си“, каза Велтум и допълни, че е завършил творбата миналата седмица след 10 дни рисуване и сушене.

По улиците на Гелзенкирхен бяха поставени временни табели с алтернативно име на града - „Суифткирхен“. Градът добави звезда към местната „Алеята на славата“, като по този начин почете американската певица, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва

    8 1 Отговор
    Само да нарисуват една праскова сцепена и от двете страни , и ето ти Тейлър Суифт !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не бе

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "то да ней":

    Това е както ти изглеждаш под кръста...от маршируване по прайдоветете...
  • 4 бобошен

    4 0 Отговор
    Да изберат Тайлор Свифт на мястото на Щолц.
  • 5 Някой

    3 1 Отговор
    знаее ли,последно това мъж ли е, или жена?

    Коментиран от #9

  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    4 0 Отговор
    След две-три години СуифткатЪ ще обикновенно 100 кг ГМо теле.
  • 7 Идън

    2 0 Отговор
    Още през 2006 год. в Каварна това правеше наш художник- първо нарисува Дио и Клаус Майне от Скорпиънс. И защо на Тейлър... а не на Майкъл Шенкер- Удо- Майкъл Киске- Анди Дерис- Уолф Хофман...Имат толкова много РОК величия...
  • 8 любопитен кръшкач

    1 0 Отговор
    Трябвало е да нарисува русата американка по без дрешки.
  • 9 Нито едното

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Нито едното.