Отидете към основна версия

1 955 82

Лили Иванова предизвика фурор в Перник

  • лили иванова-
  • концерт-
  • перник

Публиката в миньорския град отдавна не бе изпадала в такъв екстаз

Снимка: Facebook

Поппримата вдигна на крака препълнената зала "Борис Гюдеров" и така остана почти през цялата вечер, докато песните ѝ предизвикваха вълни от емоции.

Двучасовият концерт буквално взриви публиката, която възнаграждаваше своя идол с бурни аплодисменти след всяко изпълнение.

Перничани не спираха да скандират името "Лили, Лили", пише БТА.

Ето какво споделя Елена Христова във Фейсбук:

"Вчера бях за първи път на концерт на Лили Иванова. В родния Перник. Изключително впечатлена съм от новите и песни! Толкова дълбоки текстове, уникален бент, сякаш слушаш китарите на Рудолф Шенкер от Скорпионс или Дейвид Ковърдейл.

А Лили пя на живо през цялото време - час и половина и звучеше чисто като на запис. И, забелязали ли сте, как прави думите образни, нейното "р" сякаш "ррреже" (добре, че го пиша, а не изричам, че моето е... шансонно). Дикцията, артикулацията, интонацията и диханията са инструментите и да дълбае в сърцето на слушателя. Абе... извади ми душата, избели я и ми я върна.

Ма...замислих се...Аз съм трето поколение свидетел на творението и, дъщеря ми четвърто... Дали получи признание...

Нашият народ май може да почита герои само като са умрели. Приживе някак не можем да го понесем. Жалки сме..."

За последно Лили Иванова посети Перник през 2011 година.

Концертът бе част от тазгодишното ѝ националното турне.

Тя излезе на сцената облечена в стилен черен костюм с бяла риза. С нея бяха музикантите от "LI Orchestra" – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Христо Михалков (бас китара), Орлин Цветанов (цигулка), Росен Ватев (ударни, перкусии) и трио "LaTiDa" (беквокали).

Екзалтираната публика не спираше да пее заедно с Лили любимите песни на всички поколения „Детелини“, „Щурче“, „Камино“, „Ветрове“.

„Не мога да повярвам, че видях на живо Лили Иванова. Надявам се да имам още един шанс да я чуя в Перник“, каза за БТА зрителката от миньорския град Даниела Нинкова.



По време на концерта Лили Иванова каза, че в Перник публиката е убийствена и допълни: „Ще дойдем пак“, след като аплодисментите я заливаха и беше трудно да продължи със следващата песен. Лили поздрави присъстващите с празника на града и благодари на кмета Станислав Владимиров за поканата да пее в Перник.

Националното турне ще продължи на 14 ноември - в Панагюрище, на 18 ноември - в Кюстендил, на 20 ноември - в Сандански.

На 14 декември в Арена София е кулминацията на тазгодишното турне. Тогава Лили Иванова ще излезе на сцената с оркестъра на Софийската опера и балет с диригент Константин Добройков.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.

Свързани новини