Отидете към основна версия

3 405 8

Румяна Бъчварова не предрече светло бъдеще за Бареков

  • румяна бъчварова-
  • румяна бъчварова-
  • предрече-
  • светло-
  • бъдеще-
  • бареков
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията на Николай Бареков България без цензура няма шанс за следващия парламент. Това заяви за Факти.бг социологът Румяна Бъчварова отговаряйки на въпрос колко партии ще влязат в следващия парламент. С такова поведение като неговото не се печелят избиратели, поясни Бъчварова. Тя не конкретизира останалите, които ще прекрачат прага на Народното събрание, като заяви: „Нека първо да дойде септември, но мога да кажа, че с изключение на партията на Бареков всички други имат реални шансове.”

Относно евентуална коалиция ГЕРБ и РБ, Бъчварова каза, че е рано да се говори какви коалиции ще бъдат направени, но формално няма пречки да се работи в една посока между реформаторите и ГЕРБ.

Бъчварова каза, че би било логично БСП и АБВ да бъдат заедно на следващите избори, но към момента това не й изглежда невъзможно. Възможно ще е само ако и двете формации се почувстват много слаби.

Помолена да коментира смяната на лидера на БСП, Бъчварова заяви: „БСП си избра лидер, който я познава добре и който отговаря на профила на самата партия т.е. БСП не надскочи себе си в  избора за лидер, не че имаше големи такива възможности. Надявам се това да им помогне бързо да се съвземат, защото те имат много травми от това управление. Според Бъчварова правителството „Орешарски” е било построено по грешна формула,която е заложил в това управление Сергей Станишев - да направи правителство на малцинство, без да подпише коалиционно споразумение и да се опита еднолично и задкулисно да го управлява, политически задкулисно. Това е основният проблем и той не е проблем, а порок”, коментира Бъчварова.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини