Отидете към основна версия

14 270 32

Българите направиха нещо историческо

  • референдум-
  • българския народ-
  • направиха-
  • нещо-
  • историческо
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българският народ направи нещо историческо. Той сам извоюва правото си да каже какво мисли, въпреки цялата управленска пасмина, която е срещу него. Това заяви в четвъртък в „Шоуто на Слави“ Иво Сиромахов. Заедно със Слави Трифонов и Тошко Йорданов те дискутираха решението на парламента, все пак референдумът, с всичките шест въпроса, да се състои.

Тази есен, заедно с президентските избори, този референдум ще се състои, посочи Тошко Йорданов. Той призова президентът да спре да говори глупости по телевизията (относно изказването на Плевнелиев, че било недопустимо депутатите да пуснат въпроса за електронното гласуване, по който вече е проведен референдум - бел. ред.) и да си изпълнява функциите.

Относно заявеното намерение от някои депутати да се сезира Конституционния съд по въпросите в референдума, Слави Трифонов разясни, че те могат да направят това едва след като мине гласуването, защото Конституционния съд не разглежда намерения.

Тошко Йорданов, който от парламентарната трибуна защити провеждането на референдума, посочи, че повечето народни представители не разбират къде се намират. Той сравни парламентарната зала с класна стая, в която учениците пеят, пият, замерят се с фунийки, плюят се, гонят се... „Ако тоя хаос е в училище, учителката ще изгони учениците и ще им намали поведението“, подчерта Йорданов. Според него депутатите все пак са имали доблестта да гласуват за провеждането на референдума.

Слави Трифонов го репликира с думите: „Ти казваш имат доблестта да гласуват, но те всъщност изпълняват закона.“

Иво Сиромахов изрази съчувствие към колегата си Йорданов, че е бил в „този храм на глупостта, в това светилище на тъпотата, каквото е българският парламент.“

Според Сиромахов, в парламента мирише на страх. „Янаки Стоилов нещо говори за балета, вероятно иска да го вземем в балета. Не съм сигурен дали ще му хареса, защото не знам каква му е сексуалната ориентация“, язвителен беше Сиромахов.

Сиромахов обърна внимание и на малко коментирания факт за броя на присъстващите депутати в залата, факт, на който Факти.бг обърна внимание още вчера. Едва 150 гласуваха, т.е., 90 депутати се губят в сметката. „Защо им плащаме?“, попита Сиромахов и припомни, че един от въпросите в референдума е относно намаляването на броя на депутатите наполовина – от 240 на 120 души.

В края на разговорът се появи и балетът на шоуто. Под звуците на импровизирана песен, в която се пееше „Янаки, секси, наки“ всяка балерина носеше снимка на класическа балерина, на която беше монтирана главата на Янаки Стоилов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини