Отидете към основна версия

6 060 15

На опера при Гергов

  • опера-
  • гергов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нормалните избиратели, разбирайте по-наивните, още коментираха резултатите от парламентарните избори, когато в припряните предвеликденски дни Пловдив ни показа етюд от гарантираната промяна. В завидно разбирателство и унисон, немислими за големия Парламент, съветниците от ГЕРБ и БСП възнаградиха една от константните величини в Столетницата - Георги Гергов. Можем да наречем наградата му, след която вече ще разполага с 80% от акциите на Пловдивския панаир - за цялостно творчество. С такъв приз обикновено Холивуд почита ветераните, които не са имали честта да спечелят "Оскар" в дългата си кариера. Но заслужават да зарадват старините си с обществено признание.

Какво се случи? Общинарите приеха държавното дарение на 20% от акциите от Пловдивския панаир/ дружество с 50 хил кв.м. РЗП и няколкостотин декара площ/ на Община Пловдив. А други 29% държавни акции ще бъдат разменени срещу т.нар. "Дупка" във Варна /3775 кв.м./, собственост на Гергов, която пък ще стане общинска. Варненци ще могат да пълнят дупката с каквото си решат, а Гергов може да прави същото с една от отколешните гордости на страната ни. Човекът ЦУМ, както бе наричан в миналото заради друга своя придобивка, вече окончателно се превръща в Човекът Панаир.

И за да придобие ситуацията напълно оперетен характер, на мястото на Първа палата от Панаира, скоро може да се появи истинска опера за 60 милиона лева. Проектът вече бе представен от бившия, вероятно и бъдещ културен министър Вежди Рашидов, самият Гергов и водачът на пресните акционери - кметът на Пловдив Иван Тотев. В опиянението си кметът се размечта, как след двадесет години младите ще казват - искам да съм кмет, като Иван Тотев. Кой знае. Покрай опожарената "Никотиана" би му отивало повече да е Марко Тотев.

Но, да се върнем на големия победител. Преди две години Гергов направи каквото можа, Корнелия Нинова да овладее председателския пост в партията. Който си го може, може си го. И очаквано дойде време да получи своята бучка захар след успешния изпит по вярност. А ако някой още се вълнува от причините БСП да изгуби изборите, в които се смяташе, че победата й е нарисувана, може да пише на адреса на панаира. Когато битката напусна пределите на твърдия електорат и решаващ таргет на кампанията станаха неутралните избиратели, когато чуеха БСП, те разбираха Гергов. И обратното, както би се изразил Маяковски.

А ако желаят да печелят рутинно на избори, от ГЕРБ могат да подарят на Гергов и Античния театър, стига собственикът на Панаира просто да остане лице на БСП. Партията, която обещаваше Промяна...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини