18 Април, 2017 10:15 6 049 15

На опера при Гергов

  • опера-
  • гергов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нормалните избиратели, разбирайте по-наивните, още коментираха резултатите от парламентарните избори, когато в припряните предвеликденски дни Пловдив ни показа етюд от гарантираната промяна. В завидно разбирателство и унисон, немислими за големия Парламент, съветниците от ГЕРБ и БСП възнаградиха една от константните величини в Столетницата - Георги Гергов. Можем да наречем наградата му, след която вече ще разполага с 80% от акциите на Пловдивския панаир - за цялостно творчество. С такъв приз обикновено Холивуд почита ветераните, които не са имали честта да спечелят "Оскар" в дългата си кариера. Но заслужават да зарадват старините си с обществено признание.

Какво се случи? Общинарите приеха държавното дарение на 20% от акциите от Пловдивския панаир/ дружество с 50 хил кв.м. РЗП и няколкостотин декара площ/ на Община Пловдив. А други 29% държавни акции ще бъдат разменени срещу т.нар. "Дупка" във Варна /3775 кв.м./, собственост на Гергов, която пък ще стане общинска. Варненци ще могат да пълнят дупката с каквото си решат, а Гергов може да прави същото с една от отколешните гордости на страната ни. Човекът ЦУМ, както бе наричан в миналото заради друга своя придобивка, вече окончателно се превръща в Човекът Панаир.

И за да придобие ситуацията напълно оперетен характер, на мястото на Първа палата от Панаира, скоро може да се появи истинска опера за 60 милиона лева. Проектът вече бе представен от бившия, вероятно и бъдещ културен министър Вежди Рашидов, самият Гергов и водачът на пресните акционери - кметът на Пловдив Иван Тотев. В опиянението си кметът се размечта, как след двадесет години младите ще казват - искам да съм кмет, като Иван Тотев. Кой знае. Покрай опожарената "Никотиана" би му отивало повече да е Марко Тотев.

Но, да се върнем на големия победител. Преди две години Гергов направи каквото можа, Корнелия Нинова да овладее председателския пост в партията. Който си го може, може си го. И очаквано дойде време да получи своята бучка захар след успешния изпит по вярност. А ако някой още се вълнува от причините БСП да изгуби изборите, в които се смяташе, че победата й е нарисувана, може да пише на адреса на панаира. Когато битката напусна пределите на твърдия електорат и решаващ таргет на кампанията станаха неутралните избиратели, когато чуеха БСП, те разбираха Гергов. И обратното, както би се изразил Маяковски.

А ако желаят да печелят рутинно на избори, от ГЕРБ могат да подарят на Гергов и Античния театър, стига собственикът на Панаира просто да остане лице на БСП. Партията, която обещаваше Промяна...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ловеца на поршета

    29 1 Отговор
    Не е луд този който яде баницата а този който му я дава. Да прекръстват Пловдив на Герговград и да се свършва.
  • 2 Мършата

    8 0 Отговор
    Явно има много морални ИБРИ..ИИ, даже повече от ИБР..ЧИИТЕ държащи реални ИБ..ЦИ! Кое предпочитаме, да мием кенефи или да подмиваме гъ..ве?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А БАЦЕ

    12 1 Отговор
    БОЙКО КАКВО ВИ Е ОБЩОТО С ГЕРГОВ И НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ НА ПЛОВДИВ И ТОТЕВ?
  • 5 ДАА

    13 1 Отговор
    ЖИВЕЕМ ВЪВ ВЕЛИКА СТРАНА- НЕВИННИТЕ МИЗЕРСТВАТ, ВИНОВНИТЕ ПИРУВАТ!КОРУПЦИЯ И КРАДЦИ РЪКА ЗА РЪКА.НАЙ КРАДЛИВИЯ КМЕТ ИВАН БОРИСОВ ТОТЕВ ВСЕ ОЩЕ Е КМЕТ
  • 6 БАЙ ТОШО

    14 0 Отговор
    ОПЕРА В ПАНАИРА ЩЕ ВИДИМ КОЛКОТО ,ВАРНА ВИДЯХА ЦУМ.ТОТЕВ И ГЕРГОВ ВИНАГИ СА ИГРАЛИ ЗАЕДНО,ТОТЕВ БЕЗ ПОМОЩТА НА ГЕРГОВ НИКОГА НЯМАШЕ ДА Е КМЕТ. ТОТЕВ Е ДАЛ ОБЩИНСКИ ПОРЪЧКИ ЗА НАД 10 МИЛИОНА НА ГЕРГОВ.МАМА РОЗА И ЛЕЛЯ МЕНТА ЦЯЛ ЖИВОТ СА БИЛИ СЛУЖАНКИ НА ГЕРГОВ
  • 7 Истината

    10 0 Отговор
    С придобиването на тези акции Пловдив не печели нищо, а напротив – влиза в нова спирала от задкулисие с Георги Гергов, което през годините е струвало десетки декари общинска земя и апетитни къщи и имоти из целия град. Георги Гергов притежава 51 % от акциите, а другите 29 % бяха дадени на Община Варна. Тя най-вероятно ще ги замени за спорния терен, който варненци наричат „Дупката”. Така Гергов ще има 80 %, което прави повече от 2/3. Така Гергов ще може да вдигне капитала на дружеството и Пловдив отново да ще бъде оставен на „сухо”, както бе направено с „Пълдин тур инвест”и зад всичко това стой великия Господ Тотев и леля му Мента.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ооооооо

    8 1 Отговор
    Идеално - нови задължения за Община Пловдив!
    Идеално, Тотев! Приготвя ти се пижамката скоро - най-крадливия кмет в Бг.
    И гробаджийте няма да те спасят! Ще бягат от теб като прокажен!
  • 10 Васил

    7 0 Отговор
    Гергов Мергов това е,панаира вече не е същия,но няма кой да ги изгони тия изедници които изпиват и последната капка кръв от пловдивчани .Този пък Тотев колко поразии направи и никои не го иска ама народът няма думата!Гонят народа от домовете им със техните закончета всеки е принуден да живее извън страната за да е добре и като се прибереш започва обирът.Докато не стане нещо по различно от изкуствените стачки ние ще страдаме и ще мизерстваме и умираме на 50-60 години.
  • 11 Контра

    6 0 Отговор
    БЕСИЛО
  • 12 kermen

    4 1 Отговор
    Споко бе ганьовци не завиждайте,и него го чака умирачка!!! Колко години му остават на този дърт комуняга и червен олигарх?!

    Коментиран от #14

  • 13 Снайпериста

    2 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 14 цк на бкп форевър

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "kermen":

    Ганьоо, след него идват децата му, след тях внуците му, после пра-внуците му и т.н., а нашите деца, внуци и прав-внуци ще изплащат само заеми и ще робуват, за да могат неговите наследници да си гледат кефа.
    Разбираш ли сега, кой е прецакан?
  • 15 Фани

    0 0 Отговор
    Може и без опера и да го пратят Пламен Карталов директора на операта в София в Кабул да прави опера.