23 Юли, 2024 09:00 3 098 32

Христо Монов пред ФАКТИ: Ако БСП иска да има бъдеще, трябва прочистване от Нинова

  • христо-
  • монов-
  • бсп-
  • корнелия-
  • нинова-
  • гергов-
  • дпс

Ако ДПС се дели на две фракции, то в социалистическата партия са много повече фракциите, винаги са били много повече, казва психологът

Христо Монов пред ФАКТИ: Ако БСП иска да има бъдеще, трябва прочистване от Нинова - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължение…

- Няма как да подминем и темата за БСП. Вие сте близък до тази партия, бил сте депутат. Корнелия Нинова направи много промени, но 150 000 гласа на последните избори…
- Аз ги предупредих още на 8 май 2016 година какво ще стане и какво ще направи Нинова. Имам честта да следя политическия ѝ път още от преди началото на новия век.

Не са случайни тези близости с Калоян Методиев, защото те бяха, според мен, партийни съратници.

Когато бяхме народни представители, можах да я опозная още по-добре. Не знам дали знаете, но „белият автобус“ – датата е 23 юли 2013-а, е нейно творение. 11 години минаха. Добре я познавам Нинова. Мисля, че имам професионалните умения да правя психологическа характеристика и да очертавам личностни профили. Пак се връщам на това, че още на 8 май 2016 година казах - още в залата им обясних на тези, които най-много я обикаляха и направиха така, че тя да бъде избрана,

че ще са първите, които ще „отстреля“.

Така стана и с Георги Гергов, и с Краси Янков. Тази жена, не вярвам в теории на конспирацията, но мога да направя обосновано предположение, че тя дойде с амбицията да съсипе Българската социалистическа партия като големия автентичен, идеен и организационно силен обект в лявото пространство. БСП представлява мислещите хора на лявото политическо пространство. Но, както виждате в момента, и вдясно, и вляво няма водещ субект. ГЕРБ - да ме прощават, но те са по-лява партия от БСП. Поне така беше по времето, когато управляваха. Сега няма ляво, няма дясно и в такова време стават най-страшните неща. Когато е разбито класическото политическо представителство, когато няма силни представители с леви, десни, дори и центристки виждания, така става. Просто сега групи хора, които имат своя социален и икономически обществен статус, не са представени. Именно на това ставаме свидетели сега, когато лявото и дясното са разбити. Виждате какво се получава. Пепетата искат три месеца да не се връчва мандатът. Смях! Това да не им е детската градина: „Моля другарко, Гошко се бие - накажете го!“ Нали ги видяхме как управляваха. До февруари работих като Началник на отдел в Министерството на труда и социалната политика. От 1990 година познавам това министерство и никога досега не е имало толкова некадърно ръководство.

Бойко Борисов правилно им даде всичката власт, за да лъснат и да се види колко са некадърни.

Скоро четох – от гледна точка на психологията, един анализ на д-р Цветеслава Гълъбова за подполковника-полковник Николай Марков, когото тя описва. Написаното за него важи за 80% от състава на сегашното Народно събрание - несъстоятелни хора, с много тежки дефицити.

- Какво е бъдещето не БСП?
- Ако БСП иска да има бъдеще, трябва прочистване от Нинова. Лошото сега е, че нея я смениха едни кадри, които са от най-близкото ѝ обкръжение. Като човек с житейски и политически опит ще кажа, че първото нещо, което Националният съвет на партията трябваше да направи, бе заедно с оставка ѝ да я изключи от БСП. И това е така, защото тя сега ще използва вратичките, които си е оставила в Устава, за да се опита да се върне начело на БСП. А това в момента е най-опасното. Ако ДПС се дели на две фракции, то в БСП са много повече фракциите, винаги са били много повече. Винаги обаче това е било в основата на една борба на идеи, до сблъсък на гледни точки, което е било в полза на партията.

А сега – много вожд, малко индианец в БСП.

Самия този факт не е в полза на БСП. Сега чуваме елате на 27 юли да говорим за лявото. Още до 27 говорете с Мая Манолова, с „Левицата“, с Ваня Григорова, със социалдемократите на Георги Анастасов… А те бяха събрали една коалиция за изборите… нямам думи. Познавам един от хората в по-малка партия в коалицията, който е сред представляващите тази партия, и го попитах за нашата секцията колко гласове има за неговата партията. Той каза - нула. Какво значи това! Даже и семейство на този човек, който е коалиционен партньор на БСП, не са гласували за него. Ето с такива хора обичаше да се обгражда Корнелия Нинова. Част от тях сега я предадоха. Ако тя пак стане силна, ще видите как тези хора, защото са доста гъвкави в кръста и ще вземат завоя бързо, ще драпат да се върнат при нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корнелия

    32 8 Отговор
    Се опита да изчисти БСП от корумпираната червена сган. От потомствените комунисти смучещи кръвта на работещия българин и да направи СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, която да служи на народа. Уви НЕ УСПЯ!

    Коментиран от #7

  • 2 Бъдещото

    32 9 Отговор
    На БСП ще си проличи на следващите избори. И как няма са съберат 5 процента, именно поради факта, че партията се овладя от продажни, дърти комуняги като интервюирания…
  • 3 Б с п срам и позор за Кумунизма

    18 12 Отговор
    На другите избори борба за Бариерата от 4%
  • 4 Въпрос

    17 16 Отговор
    На някой във форума пука ли му дали БСП има бъдеще? Питам просто.
  • 5 пфф

    20 13 Отговор
    ГЕРБ по-лява партия от БСП? Ето тук спрях да чета манипулативното четиво!
  • 6 12340

    22 3 Отговор
    Заради тоя ли,
    2014г. Главчев е занесъл дрегер в НС?! :))
  • 7 Въпрос

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "Корнелия":

    А, защо не се освободи от милионера Петър Кънев? Защо не докара в България гениалното си синче за да е полезен в държавата, като е толкова способен?
  • 8 Психолог бил

    20 5 Отговор
    Като заклаха сина ти от бандата, която нападна австралиеца Полфрийман.... кой те подкрепи и утешаваше и ти помагаше - Нинова. Неблагодарник!
  • 9 М3 голд

    6 21 Отговор
    Аз това го пиша в този форум отдавна. Даже когато във форума беше и самата Нинова. ( С Ник Корнелия Нинова и коментарии в нейн сериозен стил). Тя планирано промени устава за избора, обиколи страната. Всички я приеха за чиста монета, а не е такава. Та работи за съсипване на БСП, на партията - наследник на БКП. Не зная откъде е поръчката, но я изпълни. Да е жива и здрава, и синчето й, и семейството му. Тази камарила от унищожители, използвачи, алчни готованковци трябва да се измени и да я забравят. Остават ли я с възможност да участва в избора на нов председател, тя ще се хвърли в борбата със старите методи (подкупваща усмивка, тесни дънки и блузка, залъгващи приказки) и ще продължи до изхвърлянето й. Предложих й във форума да се кандидатира за евродепутат и това да е финалът й. Но явно покровителите й и оперативни водачи са на друго мнение. Борбата ще продължи.
  • 10 мара

    25 6 Отговор
    Един въпрос към не безизвестният господин? Защо ГЕРБ не се разцепи и рои???? Отговора е ясен, мутрата не прощава никому, отстранява ги физически, страх и ужас при подобна мисъл!!! Но Нинова е разумна, обрана в изказа си, богаташите в БСП се самоизяждат и роят, нека Нинова им гледа саира, но това е за сметка на обикновените работещи, хора с ниски доходи и пенсионери!!!!
  • 11 БСП за Радев и Русия

    7 17 Отговор
    За Бедност и Диктатура
    За затворени граници
    За заводи и заплати по 150 лв
    За проститоиращи Българки по света
    За Руски Мир
  • 12 Морски

    10 8 Отговор
    Поредния мухлясъл кумонист!
  • 13 СВД

    9 5 Отговор
    От давна съм до извода, че % на избори, особено на БСП не зависи толкова от това, колко наивни хора ще гласуват за теб, а доколко си се предал и продал на Мафията! Ето, сега тези като пристанат на Герб и се надяват ЦИК да им отбележи ,,ръст"! Всички тези ексерти, врагове на Нинджата в БСП си гледаха далаверите и на избори или пасуваха, или работеха за нисък резултат и за други ,,проекти", сетне пълзят по телевизите обясяват, че Нинова съсипала Партията! То ако БСП ще е придатък на Мафията, няма смисъл от нея, освен за самата Мафия! На Бузлуджа освиркайте преврата!
  • 14 плюс минус

    7 10 Отговор
    Дали случайно, нарочно, или от некадърност, Нинова съсипа БСП.
  • 15 М3 голд

    7 8 Отговор
    По повод на тия, които застават зад Нинова, в коментариите.
    Как си обяснявате, че влезе в колаборация с ПП с ранг на министър и вице?
    Какво мислите за подписаните от нея договори за продажба на оръжие и боеприпаси, като навсякъде квадратчето "краен получател" е ПРАЗНО! Всички знаем, че това отива в Окраина.
    Досега от нея няма декларация, че не е получавала комисионни от тия сделки. А се получават. Къде са парите?
    Защо не използва момента за намиране финансиране на сградата на Бузлуджа?
    Видно от коментариите и минусите, тук преобладават не толкова ниновисти, отколкото анти БСП. Необходима е партия за защита правата на бедните и работещите. Синдикатите не стигат. И връзвам унищожаването на БСП с преписките на посланикът на САЩ, че България вече е в кръга на богатите. Т.е., такава партия не е необходима. Има връзка, нали?
  • 16 КПСС - БКП Вечна Дружба

    6 14 Отговор
    Тази партия е продукт на Сатаната Изцапана с кръв от жертвите си Избила и разорила хиляди българи Лагери затвори гонения прокудени и разбити човешки съдби
  • 17 ЦИРКаджии

    10 4 Отговор
    За наКОЙ е важно БСП да се държи за скута на ББ и да седи в скута на КОЙ, а Нинова не искаше. Е там е проблема?
  • 18 Прав е

    8 5 Отговор
    Не че Нинова няма и добри качества, но ако не отдръпне сега, хептем ще затрие партията, а и всичко е до време
  • 19 Имаше

    5 3 Отговор
    един филм с К.Цонев - "Необходимият грешник". Доста поучителен, между другото.

    Та, сега , като гледам помията, която се лее върху Корнелия Нинова, видно е, че я вкарват в този филм...

    С цялото ми Неуважение към г-н Монов, който май беше в списъка на анонимните алкохолици, той в качеството си на какъв взима отношение към една сериозна тема - БСП и нейната лидерка?

    Това първо. Второ - ще започна с нескромния въпрос: Някой от този форум наясно ли е със социалистическата идея? Не можеш да правиш характеристика на нещо, за което си нямаш представа.

    И веднага ще мина към ледения душ върху ентусиастите - няма в България такава по рода си партия, защото не изповядва социалистическата идея. За да вирее такава идея трябва да е налична държавна собственост на природните ресурси и стратегическите отрасли на икономиката и селското стопанство, здравеопазването и всички останали социални сфери.

    При нас сочената за социалистическа партия е само в ролята на милозлив застъпник на някои от правата на трудешите се, пенсионерите и социално слабите - не, че има няккакъв осезаем ефект.

    И тук трябва да се посочи основния проблем за обшествената апатия към тази партия - липсата на ясна социално значима доктрина, която е базирана на законоуредена представителност на държавната собственост и заетите в нея социални групи.

    Докато не се изгради такава ясна доктрина на партията, всички критикари, размахали томахавките срещу БСП и нейната лидерка са само глашатаи

    Коментиран от #20, #31

  • 20 Допълнение

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Имаше":

    Докато не се изгради такава ясна доктрина на партията, всички критикари, размахали томахавките срещу БСП и нейната лидерка са само в ролята на глашатаи на противниците на социалистическата идея.

    Благодаря!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Коко

    9 0 Отговор
    Без Нинова няма да минете чертата.
  • 24 а ти

    4 0 Отговор
    коно моно ?!,Палячо неден.....
  • 25 терористи

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Най големия враг на комунистите е религията Затова взривяваха църкви забраняваха празниците убиваха и преследваха духовници и миряни
  • 26 БСП

    4 0 Отговор
    БЕЗ НИНОВА БСП СТВА ГЕРБ-2.
  • 27 ФАКТИ

    6 0 Отговор
    ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ ГЛЪТНА УМРЯЛОТО СДС И СЕГА СЕ МЪЧЕ ЧРЕЗ СВОИТЕ ХИЕНИ ДА НАПРАВИ СЪЩОТО С ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ БСП.ОЦЕЛЯЛЯ ДО СЕГА БЛАГОДАРЕНИЕ НА НИНОВА.
  • 28 бай Стамат

    3 0 Отговор
    Тоа па!!
  • 29 Ами да

    2 0 Отговор
    Човекът е неадекватен! Като почти всички от БСП! С лявото и дясното е приключено окончателно! Има демократично и недемократично! БСП винаги е била при не демократичното! И се бори само за собственото си единство и кой да е най - отгоре, това й е целта! За това и състоянието й е такова! Това е кратка безплатна лекция, за който не е лумпен от привържениците на БСП!
  • 30 Артилерист

    3 2 Отговор
    Всичко казано за Нинова в статията е вярно. Освен това упадъкът на БСП на Нинова се състои и в това, че тя никога не говори за идеологията на социалистическата партия. Нинова, като вице на просто Киро, участва в изпращането на оръжия за Украйна и изгонването на руските дипломати. Нинова е вицепремиер, тоест заместник на премиера или втори човек в правителството, но никой не е чул тя да се противопостави на Киро. Това никой социалист и симпатизант няма да й прости. На следващо място никой не е чул Нинова да назове САЩ, като главния виновник за състоянието на страната...
  • 31 Айде

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Имаше":

    И ти си в друго измерение! Какви доктрини!? Сигурно и диктатура на пролетариата!? Далече си от мисъл и анализ! БСП е точно за такива неадекватни, далеч от съвременния свят и стремежа за повече демокрация! 2% - това ви е бъдещето!
  • 32 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 0 Отговор
    МУНЧО БРАДАВИЦАТА ЩЕ ВОЕНИЗИРА И ................... ФАШИЗИРА БСП .................. ФАКТ ! ................. ПРЕВЗЕМАНЕТО ОТ ВОЕННИ (ГУЦАТА И ЗАФИРОВ) Е ................ ПЪРВИЯ СИГНАЛ КЪМ ФАШИЗМА ............. ФАКТ !