Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 17:00 3 276 34

Евгений Кънев: Помислете за приликите между 2016 и 2023 г.

  • евгений кънев-
  • кмет-
  • софия-
  • избори-
  • гергов-
  • кремъл-
  • българия

Да, свидни са жертвите на ДС, но България ми е по-свидна пред перспективата да е не само на ДС, но и на КГБ

Евгений Кънев: Помислете за приликите между 2016 и 2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Получавам критики от засегнати по повод поста ми за гласуването от “Синя София” на втори тур. Познат - знаейки фамилната ми история - ми се обажда да ми каже, че не може да ме разбере. Наистина, не трябва да обвиняваме немалък брой хора, които не можаха да гласуват - в техните възприятия - за ДС.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Затова първо, извинение на засегнатите - разбирам техния вот. Не съм сигурен обаче, че мога да разбера и оправдая имащи се за “сини” или “десни”, които гласуваха за Григорова - за да “накажат”. Тук свършва моята толерантност, защото такова историческо късогледство е непростимо.

Да, свидни са жертвите на ДС, но България ми е по-свидна пред перспективата да е не само на ДС, но и на КГБ.

Всъщност, сега забелязах, че опорка на статуквото е станало да иронизират критиките срещу техните лица и действия с Путин. Кажеш нещо - “да, да, Путин стои зад това.”

Помислете за приликите между 2016 и 2023 г.

2016

(1) БСП издига за кандидат президент неизвестния Радев, спуснат от Гергов и избран от Решетников. Почетният руски консул е осигурил избирането на Корнелия за шеф на БСП и тя не може да му откаже. Малцина всъщност знаят, че не само в БСП, а и в Техноимпекс е катапултирана от Гергов, откъдето започва нейната трудова кариера. Решетников заявява, че разчита на ГЕРБ в България.

(2) Борисов чака до последния момент, за да издигне неизбираемата Цецка Цачева и даде писта на Радев, за да може да бъде избран. За целта отказва да номинира за втори мандат действащия президент Плевнелиев, който и до ден днешен ненавижда Радев - първо като човек отнел му втория мандат и след това всичко друго.

(3) Радев е избран и работи добре с Корнелия до разрива ѝ с Гергов - Радев става лице на проруския Пловдивски кръг на Гергов, наред с Цацаров, Копринков, пловдивските кметове на ГЕРБ, Слави Трифонов и др. Всички проекти около Радев са инспирирани от този кръг на гърба на БСП София, АБВ на Първанов и Румен Петков и други русофилски организации под общия бранд “Левицата”. А ББ е държан постоянно в критика от Радев, за да го държат в русофилската линия. Затова и единствената липсваща критика на Радев към Борисов е за … Турски поток.

2023

(1) Появява се ново лице за кмет на София Ваня Григорова, издигната от Левицата. Клипът ѝ - широко и дълго отразяван в най-гледано време по медиите е заснет в ЦУМ, собственост на Гергов. Зад Ваня е цялата опозиция на Корнелия, която предвид участието на БСП София в нея не може да спре кандидатурата. Но бави одобрението с близо месец, добре разбираща идеята за създаване на лице - втори център на русофилското ляво. И помнейки случая Радев.

Междувременно Борисов - въпреки страхотния скандал с Панаира - включва варненския кмет за сделка с панаира в услуга на Гергов и предпочита да потуши публичните щети, като нарочва за проблема пловдивския кмет Зико. Разчитайки на Гергов за достатъчна подкрепа на ново лице. А БСП прави исторически най-ниския си резултат в Пловдив, заради подкрепата на новия кмет на ГЕРБ.

Тук идва и машинацията с машините за гласуване - докладът на ДАНС е подготвен от назначението на ГЕРБ там, уж при отсъствието на радевия шеф на ДАНС. Целта - ББ знае, че губи София, но иска достатъчно места в съвета, за да блокира чрез сделки за мнозинството разследвания срещу 18 годишното кметуване на ГЕРБ. Сега на практика, ПП-ДБ-СС може да направи коалиция само с БСП, за да заобиколи ГЕРБ, но там листата е редена от… Левицата на Гергов.

(2) Борисов, както през 2016 г бави до последно кандидата на ГЕРБ за кмет. И когато всички очакват това да е Георги Георгиев, който месеци върви по медиите - номинацията е на неизбираемия Хекимян, който прави кампания като в небрано лозе и остава трети. А Борисов уж на шега или сърдит призовава да се гласува за Григорова на втори тур. За Григорова е и ИТН на Трифонов (а Тошко поде аферата с машинния вот при Волгина) и Възраждане, контролирано от ГЕРБ, немалка част от самия ГЕРБ, дори част от Синя София, гравитираща около Борисов.

(3) Резултатът е избор на Ваня, но за малко. Малкото е все пак пускането на машините на втория тур - а с тях гласуват 80% от избралите Васил и е трудна инвалидацията. Въпреки ромските квартали, припознали Хекимян на първи тур, които сега припознаха Григорова.

При всички случаи, ако беше останала хартията - Ваня вероятно щеше да спечели, както пробва сега през ВАС.

Но за малко кръгът Пловдив щеше да има президент и кмет на София.

С еднакво мнение чий е Крим.

Вероятно тези 55 хиляди гласа повече за Васил на втори тур са на тези, които видяха капана. Другите продължават да гледат назад с Червената стена отпред.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 11 Отговор
    Аз вярвам в Терзиев.В ДС не взимат случайни хора.Подбора е жесток.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абориген

    27 21 Отговор
    Тези внушения ги прави на бабите пред блока.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сталин

    24 27 Отговор
    Значи 80% от гласовете за Весо джендър@ идват от машините,аз ви казах че само бананови републики гласуват на машини където контрола на софтуера е в посолството

    Коментиран от #11

  • 6 Мда

    19 21 Отговор
    1 към 1 руско влияние на изборите. Тези, които реват срещу "посолството", прпускат някак си удобно, че Резидента ни е избран от Русия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Верно ли

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Сталин":

    Нови арийци ли ще развъждат в краварника?

    Коментиран от #20

  • 9 фен на сидеров

    16 13 Отговор
    ех, кънев, кънев, кЕнеФФФ......
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 15 Отговор
    Ваня Григорова Показа и то в Ефир Истинското си Лице Маската Падна
  • 11 Хм Хм

    17 12 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    "Значи 80% от гласовете за Весо джендър@ идват от машините,аз ви казах че само бананови републики гласуват на машини където контрола на софтуера е в посолството"

    Не. Умните хора гласуват с машините - 70% софиянци. И умните хора знаят, че от софтуера на машините не зависи нищо, а глупaвите хора вярват в конспирации за машините. Разбра ли, г-н Неумен Човек?

    Коментиран от #14, #17, #25

  • 12 История

    16 12 Отговор
    Днес се навършват 106 години от болшевишкия кървав метеж, наречен Велика октомврийска социалистическа революция - най-голямата катастрофа, която сложи своя трагичен отпечатък върху целия ХХ-и век. Неизмеримо злодеяние, развързало ръцете на прокремълските комунистическите лидери в Европа, Азия, Южна Америка, които съсипаха живота на няколко поколения, избиха десетки милиони хора, предизвикаха най-масовите гонения на християни в човешката история.
    Без Октомврийската революция нямаше да го има и днешното отровно огнище на международния тероризъм. Защото тероризмът на практика е наследство от безжалостната тактика на болшевиките да не подбират средствата за постигане на своите пъклени цели. Нямаше да има хибридна война срещу демократичния свободен свят, нямаше да има война в Украйна.
    "Превратът, наречен Октомврийска революция, е най-чудовищната трагедия в историята ни. Ние, руснаците, и до днес не можем да се измъкнем от помийната яма, в която ни навря тази революция ...
    Тя ни върна обратно в пещерите, към архаичните представи за добро и зло и като див звяр разкъса всички руски национални ценности ...
    Главата ще боли дълго време, но някой ден все пак ще се събудим ...
    Днес Русия вече наистина е мъртва. Това е труп."

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 13 Кирпич

    8 1 Отговор
    Даже да е вярно какво от това народа простичък не го интересува тези неща
  • 14 Сила

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хм Хм":

    И умните знаят, че Григорова е продукт ИМЕННО НА ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО, там започва "творческия" и път и кариера......вижте и биографията бе хора
  • 15 Марко

    13 10 Отговор
    Евгений Кънев? Самият Евгений Кънев?? Геният Евгений Кънев???
    Епохален акт, светът вече не е същият!

    / Кой е Евгений Кънев, всъщност?/
  • 16 Тихият преврат на Радев

    13 7 Отговор
    Как пРезидента Радев стана Президент.
    - никому известния ген. Радев за първи път беше представен от слаФчо в неговото шоу. Направиха едно авио шоу, слаФчо го качиха на изтребител. (мутрата Борисов също беше популизиран от слаФчо)
    - ген. Решетников поръчва на шпионинът Малинов изследване за профил, който да заблуди българския избирател, че е евро-атлантик, а всъщност да е лесен за управление безгръбначен съветофил .
    - агент Гоце номинира Радев от партия АБВ. Вътрешното гласуване в БСП определя ШЕСТО място на радев.
    - привикват агент Гоце и Нинова в Москва за набиване на канчето и льотчика от шеста позиция при вътрешното гласуване на БСП става първи.
    - Решетников се среща с носителя на орден Ломоносов за опазване на МОЧА Бойко Борисов и се договарят за това радев да е президент.
    - агент Буда издига срещу радев неизбираемата Цецка Цачева
    - .....
    ....
    Инициативен комитет, съставен от ДС-КГБ агенти го издигат за втори мандат ....
    Следва "опраскването" на ТРИ парламента от слаФчо и сценаристчетата
    Следват разрушителни за България години на еднолично управление на националния предател радев
    След като закономерно слаФчо (гласуваш за слаФчо, получаваш некъпан тошко) губи подкрепа и няма как да съсипят още един парламент, инициира референдум за Президентска Република.
    Та слафчо и бойко винаги са слугували на ДС-КГБ мафията

    До ден днешен всички ръководни длъжности в сектор сигурност са назначения на Радев и очевадно осигуряват чадър на хибридната во

    Коментиран от #19

  • 17 Марко

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хм Хм":

    Мдаммммммм, когато включа компа си и имам проблем с него съм на 100% убеден, че не е от софтуера , а от копчето за включване или кабела към контакта.
    Мисля така, защото се имам за изключително умен човек!
  • 18 Стамат

    12 9 Отговор
    Много добър анализ. Много хора не могат да разберат, че Борисов и Радев са двете страни на една и съща монета. Противопоставянето им е само роля за пред публиката, а конците и на двамата ги дърпат от едно и също място - бившето КГБ. Победата на Терзиев е голям удар за тях.
  • 19 Милен

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "Тихият преврат на Радев":

    Я дай ретроспекция и на другите ни политзвезди. Например как "баце" стана основна политическа фигура или например кирето. Кой направи звезда баце, доганя го направи главен секретар на МВР а Гоце го направи генерал. За кирето никой не беше чувал докато Радев не го направи министър и шумно не го рекламираше. Та туй ми е достатъчно за родните пазители на евроценностите.
  • 20 М да

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Верно ли":

    По добре ариици от полуроми
  • 21 хахаха

    7 6 Отговор
    Чудесен анализ! Сега сменете БСП с ППДБ, Григорова/Радев с Терзиев и Гергов с Прокопиев, и имаме още един също толкова чудесен и точен анализ!
  • 22 Ххххххххххх

    12 4 Отговор
    Умните и красивите не разбрахте ли, че с Терзиев си вкарахте най-големият автогол? Той има връзките и парите да продължи без вас.
  • 23 3.14К

    12 6 Отговор
    Набеденият икономист Евгений така се е омесил с либералният политически боклук, че не може да се различи
  • 24 Заръка

    4 5 Отговор
    Евгений, време ти е да ходиш при Ивайло Дичев!
  • 25 без имена

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хм Хм":

    да бе . от машините нищо не зависи и оня заместник министър случайно обикаля и снима повторното конфигуриране на кода.....я малко по-кротко.
  • 26 КЪНЕВ ПОРЕДНИЯТ

    2 3 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧЕН. ЛА.......ОМЕТ

    АЙДЕ ГАЗ МОЙТО МОМЧЕ
  • 27 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Глупости Кънев пълни Глупости! Как ги пишете тия глупости с апломб след като самите умнокрасавци бодро го избрахте Радев за втория мандат след като се доказа в първия като русофил путинофил ....
  • 28 М3 голд

    5 2 Отговор
    Измишльотини, конспиративни предположения, чесане на езика. Това е в този дълъг пасквил. Все някой реди нещо, прави нещо. А българският народ е ползван за изпълнението на нещо. Хей, народът е суверен, не е тесто за мачкане. Когато не харесва, си казва, не гласува. Вижте София. Не са 55000 гласа разлика, под 5000 са ни показали от ЦИК. Ако се преброят наново, резултатът може да е обратен. А да спечелиш гласове с отказ от родителите си, с обещание да събориш паметник, да рекламираш хомосексуалност - това не е типично българско. А казаното "целта оправдава средствата" е принцип на по-силния, на диктатурата.
  • 29 Алфа херинга

    0 2 Отговор
    Беше смешно, но вече става тъжно за всичко да се оправдават с Путин и Русия. Григорова е работила за Отворено общество на Сорос, привърженица на Истанбулската конвенция, обаче щото е издигната от БСП, е рашистка. Това е толкова елементарно внушение, че само елементарни хора могат да повярват на него. Явно в София е пълно с такива.

    Коментиран от #30

  • 30 умен

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Алфа херинга":

    важен е последния работодател а не първият! Тя самата казва, че е путиниска!

    Коментиран от #34

  • 31 историята

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "История":

    не може да се върне назад може само да се преиначава и добавят художествени измислици от такива като тебе дето им пречи и факта че земята се върти ! сигурно си забравил това е факт от преди повече от 100 години социализма не се е зародил в русия има преди това томас мор ,карл маркс ,фридрих енгелс и други ,които не са русмаци преди 106 години в държавата русия е имало крепосни селяни/крепосният е бил бял роб на нивито на добитък и третиран като такъв ,ако не знаеш за какво иде реч се ограмоти ако не ти харесват фактите прочети ницше фашизма е по голямото световно зло може да ти хареше той се шири от нидерландия през италия та до австрия и сега !!! явно имаш болки в черепната кутия вземи мерки... не мога да се сетя в съвременния свят кой иска социализъм та си чешате езиците само има по пресни заподозряни от последните 20 години и нас те това е комунизъм див преминал в анархизъм и култ към личности!
  • 32 Андрей Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "История":

    Никой не може да отрече престъпленията на предприемчивите личности, които СЕ възползваха, обогатиха и компрометираха комунистическата идеология! Техните жертви са милиони! Ей, такива като семейството на Васил Терзиев, например, коли, апартаменти, вили и т.н. Но това не са обикновените комунисти, които си бяха някакви нормални, добри хорица дето си гледаха работата.
    Но забрави ли кой изпрати Ленин на влака със сандък пари към Русия? Германия!!! И по-точно немските евреи! Целта беше Руската империя да излезе от Втората световна война. Аха, да, ще се сетиш. Така, че не са ти виновни руснаците, те не са искали социалистическа революция! Между другото революциите се правят с пари! А, парите можеш ли да се сетиш кой ги дава???
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Алфа херинга

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "умен":

    Да сигурно. Поне си смени ника, защото не си умен.