Last news in Fakti

24 Април, 2017 14:18 9 444 18

Панаирът затвори - да живее панаирът!

  • панаир-
  • гергов
Панаирът затвори - да живее панаирът! - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Изгорях, заради едно кафе. Ако се знае колко кафета са изпити и в колко офиси, и ако всички тези ги гонят от партиите, те ще останат без хора" . Това заяви низвергнатият от червеното ръководство Георги Гергов, заради срещата в неговия кабинет между главния прокурор и газовия бос Сашо Дончев.

Това го знаем всички, но в случая изгоря силен играч и това е специалното на ситуацията. Гергов бе сред последните фигури от средното и по-старо поколение с осезаемо влияние в партията, които младата вълна, селектирана от Корнелия Нинова, не можа да помете веднага. На крилете на Радевия успех.

Пловдивчанинът неслучайно отговаряше за коалиционната политика. Той не гореше мостове към никого и бе в добри отношения с абсолютно всички основни играчи. Но неговият мост към "Позитано" бе подпален, макар и "с неудоволствие". Скандалът, който се вдигна сякаш от нищото, дойде дюшеш на Нинова в процеса на обграждане с нови и верни кадри.

Статутът на Гергов на милионер-социалист бе смущаващ за мнозина, но той далеч не бе единственият "червив с пари" в левите редици. Но обра калая, че БСП отдавна е все по-виртуална лява партия, само защото е заможен и влиятелен? Удобен е за тази роля, но не е ли по-важна политиката, която партията води?

Задкулисието няма нито партиен цвят, нито мирис. Освен мирисът на власт и пари, за които знаем, че така или иначе не миришат. Театърът отпред е за публиката, а ако вятърът понякога повдига някое крайче на завесата, знайте, че не е случайно.

И не жалете Гергов. Той не си тръгва капо от пиесата. А тя е с отворен край и Човекът-панаир обеща още панаири...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OOO

    8 25 Отговор
    Това е грешка за БСП. Реагираха прибързано.
  • 2 ТАКА Е В БГ

    16 11 Отговор
    ВЕЖДИ РАШИДОВ СТАНА ЗА СМЯХ ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ТАЗИ ПО ТВ КАТО ЗАЯВИ ,ЧЕ В ПЛОВДИВ ЗА ОПЕРА ИМА ТЕРЕН ЕДИНСТВЕНО В ПАНАИРА НА ГЕРГОВ,ДРУГИ ТЕРЕНИ НЯМА В ПЛОВДИВ И БЛАГОДАРИ НА г-н ГЕРГОВ,ЧЕ ЩЕ МУ ПОСТРОЯТ В ПАНАИРА ОПЕРА ЗА 60 МИЛИОНА А ЧЕ ПАНАИРА ИМА 160 МИЛИОНА ЗАЕМИ И БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО И ТОТЕВ ПЛОВДИВ ЩЕ МУ ГИ ВРЪЩА НЕ СПОМЕНА
  • 3 ДАА

    16 6 Отговор
    НЕ Е ЛУД ТОЯ ДЕТО ЯДЕ БАНИЦАТА А ТОЯ ДЕТО МУ Е ДАВА И АКО СЕ РАЗРОВИТЕ ЩЕ ВИДИТЕ ,ЧЕ НА ГЕРГОВ ДАВА МНОГО И ТО ГЛАВНО ДЕСНИ СИНИ,ЦАРЕ А СЕГА МНОГО МУ ДАВАТ И ГЕРБ
  • 4 КОЙ

    25 5 Отговор
    ЧИИ Е ЦАЦАРОВ? ПЕЕВСКИ ГО ПРЕДЛОЖИ,БОЙКО ГО НАЗНАЧИ,ГЕРГОВ КАТО МУ ЗВЪННИ БЯГА ПРИ НЕГО
  • 5 Gost88

    24 8 Отговор
    Здраве да е ГЕРБ ще те приюти.
  • 6 ФАКТИ БАЛКАН ПРЕС

    20 0 Отговор
    ПАРТИЙНИТЕ ПРОТЕКЦИЙ СА ЗАД ВСИЧКИТЕ УСПЕШНИ БИЗНЕСМЕНИ БГ. ДИМЕК ВСИЧКО Е.......ДПС. ПРЕВОД : ДАЛАВЕРА, ПАРИ , СОБСТВЕННОСТ.
  • 7 Ангел Христов

    24 1 Отговор
    Политиката е мръсна работа! Доказва го и факта, че такова нечистоплътно същество като този, дърпа конците на коалиционната политика на левицата.. то видяхме с годините колко струват на БСП тези коалиции! За малко да изпаднат от парламента! Вън от партията на такива муцуни! Има още такива там, един Кирил Добрев например трябва да следващият!!
  • 8 Гергов

    14 3 Отговор
    Питах Нинова да ли не е останал някакъв син костюм от КОСТОВ и сега и Станишев не може да ми помогне
  • 9 ГЕРБ

    11 21 Отговор
    ББ ще оправи България! Пък ако не вярвате-ще повярвате!
  • 10 Vasik Atanasova

    12 1 Отговор
    къде ще ги носи тези пари
    този олигарх
  • 11 кроко

    10 1 Отговор
    Гледах едно интервю със сашо дончев и лъжеше като дърт циганин - според него, излиза че той така случайно си носил някакво писмо в джоба и като видял цацата, се сетил да го извади и попита.
  • 12 Патето Яки

    9 3 Отговор
    Олигарх до олигарх мила моя майноле.
    Ако изпъдят олигарсите милионери БСП може наистина да се промени положително но надали.
  • 13 Гнида

    7 1 Отговор
    Думата е една и е лустрация . Жалко , че за 28 години се наптавиха толкова малко такива съпки ! Дори гледам , че този елемент е от бсп .Хаха смешно , но истина ! Който е „бизнесмен ” дасигледа бизнеса или да се откаже като ще става политик !
  • 14 Бай Ставри от Централния

    12 1 Отговор
    ТОВА УДОБНО МЕКОТЕЛО , ТОЗИ РЕЗАЧ НА СВИНСКИ Т...ЦИ, ТОВА Е ЧОВЕКА КОЙТО ВИКА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКАТА / НА ПОВИКВАНЕ КАТО СЕРВИТЬОР/, И ОН ПРИПКА НА БЕГОМ ПРАВО У ЦУМ-а.ТЕ ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СЛУЧИ В ДРУГА ...ТЕРИТОРИЯ !?
  • 15 СВИНАРЯ Гергов

    17 3 Отговор
    Това е една от ЕМБЛЕМИТЕ на БКП сега БСП !!!БИВШ СВИНАР,до преди 2-3 седмици стоеше неотлъчно при медийните изяви на друга ЕМБЛЕМА на партията ДРУГАРКАТА КУРНЕЛИЯ!!Очаквам а и се надявам точно този ход на ДРУГАРКАТА да е началото на КРАЯ на червената олигархична БСП
  • 16 BBойков

    8 0 Отговор
    АЗ СЪМ ПЛОВДИВЧАНИН И ВСИЧКИ КАТО МЕН СА ДЪЛБОКО ЗАСЕГНАТИ ОТ НЕВЯРНОТО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ ГЕРГОВ Е ПЛОВДИВЧАНИН - СЕЛЯНИН СИ ЧОВЕКА, НЕ ГО ОТРИЧА И ТАКЪВ СЕ НАРИЧА ...ТАКЪВ СМЕШЕН ЦЪРВУЛ И ПАРТИЯ КАТО КОМУНИСТИЧЕСКАТА НЕ МОЖА ДА ИЗТЪРПИ...И ПАРИТЕ МУ СО ТОЛКОВА - ПУСНАЛ Е ОБЯВА ЧЕ ТЪРСИ ПОД НАЕМ МАГАЗИН ЗА МЕСО И КАЙМА
  • 17 Красимир Велчев-

    3 0 Отговор
    Ние,като народ до ,такава степен сме затъпяли от липсата на морал,че ни е все по-трудно ,да схванем нюансите в дадена свинщина.Госпожа Нинова освободи БСП от присъствието на ,този индивид ПО много подходящ повод.Както и ,да погледнете ,не върви един социалист ,да се среща с либерталианец по делови въпроси т.е. бизнес.Истина е,че парите въртят света ,но всичко си има точка на насищане включително свинщините.
  • 18 Ици

    5 1 Отговор
    Едно време си спомням когато ходех на кино и гладах "Роки" цялата зала на крака ставаше да го аплодира. Ще кажеш, че на живо. И в тази връзка един въпрос : наистина ли вярвате, че героя, като го застрелят във филма, умира.