Отидете към основна версия

2 951 75

Психодесните промиват младото поколение в зародиш

  • история-
  • социализъм-
  • ссср-
  • учебници-
  • образование

Досадните дърдорковци и дървени философи ще напишат възможно най-тъпите учебници в цял свят

Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на депутата от БСП Александър Симов във Facebook

В последните няколко дни с удивление чета мнението на правоверни историци-любители (не знам как става така, но почти всички десни "историци" никога не са помирисвали историческо образование) за въвеждането на комунизма в учебниците. "Голям успех", изхърка сайта desebg.com, място, което прилича на нещо, което и Кафка не може да измисли.

След това налетях на едно интервю на проф. Евелина Келбечева (определена като "известен историк", но аз я чувам за първи път) в което тя направо заявява: "Чиновници и леви историци оставиха извън учебниците "съветска окупация" и "България - република на СССР". И тук вече алармите ми зазвъняха. Леви историци ли? И това идващо от хора, които все говорят за "обективно" изучаване на комунизма.

Очевидно задачата е изцяло политическа. Младото поколение трябва да бъде промито в зародиш. То заради това "известната" Келбечева веднага поставя въпроса и кой ще пише учебниците. Очевидно левите историци трябва да бъдат лустрирани, защото не се вписват в праворената линия. Но ми прави впечатление, че под "леви" обикновено се разбира обективни историци и заради това отсега съм убеден, че ако любителите се докопат до писането на учебници, ще настане истинска вакханалия. Психодесен разгул.

Това, което ме успокоява в тази ситуация, че тия всичките са такива сухари, толкова досадни дърдорковци и дървени философи, че ще напишат възможно най-тъпите учебници в цял свят. Има ли по-добър начин младите да бъдат отвратени от тия псевдоморализатори и лапачи на чужди грантове? А и онзи ден гледах репортаж от едно училище. Младеж от гимназията го питаха как се е живяло при социализма и той отговори: "По-справедливо". Източникът на това знание бил баба му. Ето това не разбират психодесните. Те не могат да победят бабите като източник на историята. Бабите са видели историята с очите си...

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини