Отидете към основна версия

1 533 18

Родните десни са убийствено пасивни

  • партии-
  • десни
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вие преценете колко адекватни са т.н. десни - не говоря за тези от миналото, а за тези които пишат по форуми, гласуват за десни или евроатлантически партии.

Голяма част от тях не са способни на никакво "колективно" или "групово" действие поради своята претенция за изключителност - или морална или принципна. Междувременно безпринципните патриоти и леви превзеха държавата. А в "дясно" всички са скарани един с друг. Това написа в профила си във фейсбук Илиян Василев.

Имаме много партии, които би трябвало да бъдат в състояние в такива прагови състояние за нацията да мобилизират хората и да излязат на улицата с протести.

Нищо подобно, пишем декларации.

Нека обобщя накратко - ако не сте разбрали става реч за смяна на курса на страната. Борисов хвърли прикрието си от повече от петнадесет години, аз не случайно го питам за срещата му с Решетников. И той мълчи. Защото зная отговора. Този руски план си има предистория, но сега Кремъл му отряза възможностите за маневри и нямаха друг ход - излезе от прикритие. Но какво гледаме - в дясно изключителни, принципни, морални, но най-вече убийствено пасивни люде.

Атакуват всички членове на ГЕРБ за Борисов, а това е убийствена грешка, защото в такива съдбовни моменти трябва да не се горят мостове с близките по цел срещу опонентите. Борисов и обкръжение са част от Кой? - неотменима, но редовите членове не са.

На всичко отгоре видяхте какво е съотношението на избраните в НС сили - не това не е българския избирател, но е факт - днес в НС няма никой, който може да замени Сидеров и Каракачанов, или Симеонов. Всички, буквално всички са купени от олигархични пари, от страх или влияние - видяхте колко струва Марешки.

Нека още веднъж ви кажа - този път нещата са свръхсериозни - защото тези хора са се подготвили добре, тренират от години. Навсякъде има техни хора - и в службите, и в партиите, и в армията, но особено в паравоенните формирования. Ако не ви е ясно, те вече са мобилизационен военен режим. Доган го каза, ако ме нападнете, ще отвърна, с тази разлика, че никога не е бил в пасивна, а в нападателна позиция.

Вижте само кои са членовете на Съвета за сигурност и ще ви настръхнат косите. Колко от тези хора там им пука за евроатлантическата ориентация - не говоря за тази бутафорната, гдето уж сме членове, а даваме МИГ-овете си на Русия за ремонт.

Тихо и постепенно превзеха институциите и страната. На този фон никак, ама никак не ми се занимава с Юлия Кръстева, с миналите разпри между СДС и ДСБ, със "зелени" които изчезват всеки път като има нещо против Русия, с хора, които не правят разлика между членове на ГЕРБ и Борисов и го удрят на едро в отрицанието на всичко и всеки.

Трябват широки коалиции и максимална подкрепа на всеки, с един единствен знаменател ЕС и НАТО.
Предупреждавам - от вчера България е в плен и в друг часови пояс.

Имам идея какво трябва да се прави - но публично няма да го спомена. Който трябва ще знае.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини