Last news in Fakti

1 Април, 2018 20:02 1 532 18

Родните десни са убийствено пасивни

  • партии-
  • десни
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вие преценете колко адекватни са т.н. десни - не говоря за тези от миналото, а за тези които пишат по форуми, гласуват за десни или евроатлантически партии.

Голяма част от тях не са способни на никакво "колективно" или "групово" действие поради своята претенция за изключителност - или морална или принципна. Междувременно безпринципните патриоти и леви превзеха държавата. А в "дясно" всички са скарани един с друг. Това написа в профила си във фейсбук Илиян Василев.

Имаме много партии, които би трябвало да бъдат в състояние в такива прагови състояние за нацията да мобилизират хората и да излязат на улицата с протести.

Нищо подобно, пишем декларации.

Нека обобщя накратко - ако не сте разбрали става реч за смяна на курса на страната. Борисов хвърли прикрието си от повече от петнадесет години, аз не случайно го питам за срещата му с Решетников. И той мълчи. Защото зная отговора. Този руски план си има предистория, но сега Кремъл му отряза възможностите за маневри и нямаха друг ход - излезе от прикритие. Но какво гледаме - в дясно изключителни, принципни, морални, но най-вече убийствено пасивни люде.

Атакуват всички членове на ГЕРБ за Борисов, а това е убийствена грешка, защото в такива съдбовни моменти трябва да не се горят мостове с близките по цел срещу опонентите. Борисов и обкръжение са част от Кой? - неотменима, но редовите членове не са.

На всичко отгоре видяхте какво е съотношението на избраните в НС сили - не това не е българския избирател, но е факт - днес в НС няма никой, който може да замени Сидеров и Каракачанов, или Симеонов. Всички, буквално всички са купени от олигархични пари, от страх или влияние - видяхте колко струва Марешки.

Нека още веднъж ви кажа - този път нещата са свръхсериозни - защото тези хора са се подготвили добре, тренират от години. Навсякъде има техни хора - и в службите, и в партиите, и в армията, но особено в паравоенните формирования. Ако не ви е ясно, те вече са мобилизационен военен режим. Доган го каза, ако ме нападнете, ще отвърна, с тази разлика, че никога не е бил в пасивна, а в нападателна позиция.

Вижте само кои са членовете на Съвета за сигурност и ще ви настръхнат косите. Колко от тези хора там им пука за евроатлантическата ориентация - не говоря за тази бутафорната, гдето уж сме членове, а даваме МИГ-овете си на Русия за ремонт.

Тихо и постепенно превзеха институциите и страната. На този фон никак, ама никак не ми се занимава с Юлия Кръстева, с миналите разпри между СДС и ДСБ, със "зелени" които изчезват всеки път като има нещо против Русия, с хора, които не правят разлика между членове на ГЕРБ и Борисов и го удрят на едро в отрицанието на всичко и всеки.

Трябват широки коалиции и максимална подкрепа на всеки, с един единствен знаменател ЕС и НАТО.
Предупреждавам - от вчера България е в плен и в друг часови пояс.

Имам идея какво трябва да се прави - но публично няма да го спомена. Който трябва ще знае.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    16 6 Отговор
    В България няма ляво и дясно Илияне,има интереси!!!!

    Коментиран от #16

  • 2 я виж ти

    24 7 Отговор
    Някой хора забравят че сме влезли в НАТО и ЕС нарочно без референдум, както е в другите ДЕМОКРАТИЧНИ страни. Съвсем понятно е защо.И е съвсем понятно защо няма никой който да отрони сълза за атлантическата солидарност .
    Все пак на народа никой не му е платил за това, както например намазаха шепата български "атлантици" .
  • 3 Робот

    20 5 Отговор
    На агент Сашо11, пяна му излиза от устата.
    От злоба ще се пръсне!
  • 4 Тряс

    21 6 Отговор
    Колко е хубаво и доходоносно да получиш грант за 200 хил. $, за да плямпаш наляво и надясно това, за което са те пазарили...
  • 5 балама

    12 3 Отговор
    "Комунисти", "демократи", леви десни, това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти.
  • 6 балама

    2 3 Отговор
    "Комунисти", "демократи", леви десни, това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и антикомунисти.
  • 7 реалист

    15 2 Отговор
    ТОЯ НЯМА СМИСЪЛ ДА ГО КОМЕНТИРАМ -ТОВА Е ТОЙ:

    През 1981–1990 г. по времето на комунистическия режим е сътрудник в Международния отдел на БЗНС.

    В момента е управляващ партньор на консултантската компания по анализи на проектни и стратегичски рискове "Иновейтив енерджи солюшънс" ЕООД

    МВР и ДС имат досиета за него, едното е за агент с агентурен псевдоним „Сашо 11”. [1] Василев е бил вербуван от Първо управление на ДС през февруари 1988 г. По време на вербуването си е заявил, че иска да сътрудничи с ДС по "идеологически, морални и политически мотиви". От запазените документи се вижда, че той е имал и по-ранни контакти с ДС и РУ-ГЩ.

    Василев отрича тази версия за характера на взаимотношения с ДС.

    Коментиран от #9

  • 8 просто човек

    10 3 Отговор
    "Родните" "десни", са пасивни джендъри.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 една съвсем безкористна атлантидност

    13 4 Отговор
    От една страна Дунава, от друга Черно Море, никъде не се види атлантик. За Три Морета имаме една приказка, ама чак до океан още май не сме стигали. Малко виртуална иде таз представа сякаш .
    Виж Русите те по може да са атлантици . И страната им се къпе в сякакви океани, и флота им , а и космоса е техен, както подхожда на едни атланти.
    Та може би ако искаме космополитно да се развиваме, както едно време беше, да вземем да си се придържаме към тях ли ...
  • 11 Готин ама не съвсем

    8 1 Отговор
    Какви десни, какви пет лева, какъв бай Иван????
    Всичките са отрепки, които съсипаха държавата, но оправиха себе си!
  • 12 Иванов

    5 2 Отговор
    Като се обърне колата, пътища много. Имаше ли България шанс или по начало беше обречена? С тази агентура на дс и кгб? Никакъв шанс, повярвайте, абсолютно никакъв. Лошото е, че Бойко ни върна не с 30 години до падането на Живков, а със 130 до Княжество България и Източна Румелия.
  • 13 МОСАД

    5 11 Отговор
    Ил. Василев е идин ДОСТОЕН човек ! Бивш ПОСЛАННИК в Раша ...и поставен в ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ списък на хора пребив. в Раша ! Всички ДИПЛОМАТИ по света СЪТРУДНИЧАТ на службите си .... Това че му е забранено да влиза в Раша .говори че е един убеден европеец ! Очаквам той и др. доказани да ОБЕДИНЯТ и ПОВЕДАТ десните избиратели - сега ...без агитация са над 500 000 !
  • 14 МОСАД

    2 10 Отговор
    Ил. Василев е идин ДОСТОЕН човек ! Бивш ПОСЛАННИК в Раша ...и поставен в ЗАБРАНИТЕЛНИЯТ списък на хора пребив. в Раша ! Всички ДИПЛОМАТИ по света СЪТРУДНИЧАТ на службите си .... Това че му е забранено да влиза в Раша .говори че е един убеден европеец ! Очаквам той и др. доказани да ОБЕДИНЯТ и ПОВЕДАТ десните избиратели - сега ...без агитация са над 500 000 !
  • 15 споко

    3 11 Отговор
    До един лайнарите рисороби ще вкараме в скотобойна. Гуантанамо ще ом е мечтан курорт. Ако знаят кво ги чака, сами ще се погребат.
  • 16 червените мантри

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Той":

    В България няма ляво и дясно има само БКП, която лъже и краде.
    Тая държава, за да се оправи не трябва да ни отпускат пари от ЕС, а трябва да идват натовските танкове, марионетно правителство и управление е решението, както в Ю.Корея.
    И затворите трябва да са пълни с комунисти, включително и агент Сашо.
  • 17 ЕЕЕ

    2 1 Отговор
    тоя смешник... и като посланик беше нищо и половина :)
  • 18 Иоуееееее

    0 0 Отговор
    Родните десни всъшност са деривати на неродните леви дето тормозят народа от 1944г. И без разрешение от неродните леви не правят нищо.
    Като се появи радан и сие си мислех, че у българия мое да се пръкне нещо нормално и дясно, но за съжаление времето показа, че и те играят по свирката на бсп.