Отидете към основна версия

3 530 17

Семките в Борисовата глава

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • джи пи груп
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок. Моята политическа воля стига до там, че всеки, който е заподозрян, и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му". С този аргумент премиерът Бойко Борисов обясни защо нарежда на ръководителя на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов да търси законов начин да изключи "Джи Пи Груп" от обществените поръчки.

Ето го, бе, ето го Батко! Ето го титанът на мисълта. Ето го как казва в прав текст какво не е наред в държавата ни. Да докажеш, че си невинен! Това в правова държава го няма. Там правосъдието доказва, че си виновен! Ама наистина доказва - със здрава проверка, със събиране на доказателства, с изграждане на желязно обвинение и пред съда. Доказваш, че си невинен само при диктатура.

Години и години наред Европейската комисия ни държи в специален механизъм заради правосъдната система - защото не е независима, за да може да отсъжда по убеждение, не по пари. А не е независима и справедлива, защото Бойкоборисовщината вилнее без спирка. "Джи Пи Груп" може да са виновни, може да не са, НО ако са виновни, то не са сами. За да има корупция, трябват поне две страни. За другата страна защо нищо не се чува? Тази, държавната, управляваната от Борисов. Защото като замирише на нещо, най-много да се подаде някоя оставка и подалият я даже да бъде преназначен пак на апетитно място - справка Николай Нанков.

Така не се създава ред - няма едни и същи правила за всички. Правила има според ситуацията - какво е изгодно и за кого, а не какво е изгодно ВИНАГИ за обществото. И докато е така, постоянно ще живеем в света на трагикомедията.

Коментар на Ивайло Ачев за сайта „Актуално“

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини