Last news in Fakti

15 Октомври, 2018 16:00 3 528 17

Семките в Борисовата глава

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • джи пи груп
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Не мога да допусна при толкова много усилия, които полагаме, да има пропуски, единствените ми претенции към строителите са били качество и срок. Моята политическа воля стига до там, че всеки, който е заподозрян, и срещу когото тече разследване, да бъде изваден от конкурсите до доказване на правотата и невинността му". С този аргумент премиерът Бойко Борисов обясни защо нарежда на ръководителя на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Светослав Глосов да търси законов начин да изключи "Джи Пи Груп" от обществените поръчки.

Ето го, бе, ето го Батко! Ето го титанът на мисълта. Ето го как казва в прав текст какво не е наред в държавата ни. Да докажеш, че си невинен! Това в правова държава го няма. Там правосъдието доказва, че си виновен! Ама наистина доказва - със здрава проверка, със събиране на доказателства, с изграждане на желязно обвинение и пред съда. Доказваш, че си невинен само при диктатура.

Години и години наред Европейската комисия ни държи в специален механизъм заради правосъдната система - защото не е независима, за да може да отсъжда по убеждение, не по пари. А не е независима и справедлива, защото Бойкоборисовщината вилнее без спирка. "Джи Пи Груп" може да са виновни, може да не са, НО ако са виновни, то не са сами. За да има корупция, трябват поне две страни. За другата страна защо нищо не се чува? Тази, държавната, управляваната от Борисов. Защото като замирише на нещо, най-много да се подаде някоя оставка и подалият я даже да бъде преназначен пак на апетитно място - справка Николай Нанков.

Така не се създава ред - няма едни и същи правила за всички. Правила има според ситуацията - какво е изгодно и за кого, а не какво е изгодно ВИНАГИ за обществото. И докато е така, постоянно ще живеем в света на трагикомедията.

Коментар на Ивайло Ачев за сайта „Актуално“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монтреал

    67 4 Отговор
    Службите - бухалки са готови веднага да опраскат всеки гражданин или фирма посочени от Рапоня. БГ демокрация, няма що.
  • 2 цацата

    40 1 Отговор
    Тоя търси пропуски.Ако имаше честни прокуратура и съд нямаще да се чудиш.
  • 3 Голям Слон

    36 3 Отговор
    Разграденият двор България и ЕС са вече за закриване. Мултикултурата и двойните политически стандарти доказаха, че НЕ РАБОТОТЯТ! Колко хора още трябва да напуснат страната, че някой се опомни какво прави?! Но веднъж хванат, кокалът не се изпуска. Каквито и избори да направят, резултатите са ясни ВИНАГИ. Манипулация, пропаганда и демагогия, каквито от ВСВ не е имало.
  • 4 ТОЧКАТА

    24 1 Отговор
    ,,...ПОЛИТИЧЕСКАТА ВОЛЯ!!!,, е основен закон в свободната пазарна икономика!!!!!...То ,между другото, не е бойково откритие,това си е неолиберална парадигма!!!!!Санкциите са една проява на тази идеология.
  • 5 Byg

    4 49 Отговор
    Ето го и платения охлюв с мнението си как Бойко е виновен пак , когато се взимат мерки , квичат , когато не пак квичат и ей такива коментаторчета почват едно пенявене как България е най , най ,най
    лоша , корумпирана , мизерна в стил садо-мазо се оплюват сами себе си , тюфлеци.
  • 6 веган гербераст

    9 7 Отговор
    Най-старите свидетелства за консумацията на тиквено семе са датирани около 7000 години пр. Хр в древни пещери в Мексико.
    Американските индианци не само го включвали в менюто си, но и го използвали в лечителските си практики. То е предпочитана храна и в Древна Гърция.
    Освен, че са на били на почит още в античния свят, тиквените семки са широко използвани в кулинарията и днес, поради редицата ползи за здравето, които предоставят.
  • 7 РАНО ИЛИ КЪСНО

    9 1 Отговор
    Идва време да се появят и ХЕМОРОИДИ !
  • 8 Антисоциалист

    2 20 Отговор
    Господа, г-н Ивайло Ачев иска в текста си изгодното "ВИНАГИ за обществото". Това е съгласно социалистическите утопии и лъжи и
    е невъзможно. В държавата и в света ВИНАГИ има не едно общество, а много общества и "изгодно ВИНАГИ" за никое от тях няма. Обикновеният гражданин не е и няма как да е в обществото на Цар Киро или в Билдерберг обществото, в което Симеон Кобургготски членува! Но г-нът лъже и в друго. Съдебната система, в която съдиите не се избират пряко от от народа и не отговарят пред него за решенията си, а пред професионална задруга - мафия, не е въведена и не е управляма от Бойко Борисов и ГЕРБ - както внушава г-н Ачев, а от червените и сини мошеници и на кръглата маса - софра и после в управлявания от тях парламент. И още! Г-нът лъже, че принципът "невинен до доказване на вината" е валиден в съда, но във всеки търг претендентът доказва и честността си, и способността си да изпълни заданието и осигури целта на възлагащота организация. Та в сравнение с нелепо лъжещия г-н Ачев, г-н Борисов е "титанът на мисълта"...
  • 9 месара

    0 17 Отговор
    ивайло, обличай червения бански с надпис бсп е секси!
  • 10 Законно демократично утвърдени гангстери

    13 0 Отговор
    Те държат ножа, хляба и сиренето - законите, кадастъра и стражарите ! Някой да не ти е забелязал ? Забравете за комунисти, демократи, патриоти, евродепутати - българи са и са ТАРИКАТИ. Всеки гледа кой как държава и народ без инфекции да изплати. Всичко друго е л/на с ПРАЗ ! Гласувахме ли им доверие - ТЕ ТУЙ Е ТО ! Ще го духаме по собствено желание ! Повредата е в НАШИЯТ телевизор !
  • 11 АНТ

    16 0 Отговор
    В тиква не може да има фъстъци я. В боковата има въздух под налягане.
  • 12 Тъ.канията горе са за ......

    12 0 Отговор
    Слез ти, че да се кача аз ! И така ще бъде, до края на света. Да спрем да търсим принципите на социализма, колелото на историята, назад не се върти. Законът на джунглата днес е всемирен и миродавен ! Или в партийна клика влизаш или от списъка на живите излизаш ! Ако не ядяш, теб ще изядът !
  • 13 Бойко ще му видят сметката

    12 1 Отговор
    Неговите хора, от баш отбора ! Както с Луканов и Мултигруп, ще дотегне на някой дето не е най- отгоре а е под някой друг. Въшка рано или късно излиза на челото и тогаз на Бойко, ще свърши теглото. Авторитета му навсякъде олеква, значи на Бойко вече юмрука му Умеква ! Поживеем, поувидим, кукленото шоу започва ! През 2019 г ще има " Страстни нощи ".
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 патриотъ

    13 1 Отговор
    То ако имаше семки в тиквената глава,пак по умен щеше да бъде,ама там и семки няма,а само въздух,застоял въздух,който смърди!
  • 16 Помниш ли, помниш ли Бойко ?

    13 1 Отговор
    Как се разправяха с Бай Тодор. Живков ? Как всичко се повтаря без комп.омисно. Морал днес няма , има жестокост, подлост, коварство и измама !
  • 17 Хич ли нищо не ти щукна

    13 0 Отговор
    Кога вардеше БАЙ ТОШО пред вратата , от поета Вапцаров - " какво тук значи някаква си личност ?" Ти падаш и друг ще те СМЕНИ. Книжки ако си в ръка държал, спокойно би днеска спал и внучка на КОЛЕНЕ държал.