Отидете към основна версия

1 798 24

СДС на Христов "воскресе" в листата на ГЕРБ

  • сдс-
  • герб-
  • борисов-
  • лукарски

Седесарите го докараха дотам, да се мерят кой е полегнал повече на управляващите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И каква стана тя. За първи път ГЕРБ отива на избори в коалиция. Управляващите сигурно вече бяха натъкмили подредбата на листата за евровота и ето ти го /не/очакваното позвъняване от СДС. "Разпоредих да им се дадат две избираеми места", избоботи Борисов, който не можа да се зарадва пълноценно на полягането на седесарите. Вместо да се наслади на овациите на пенсионерите, които "спаси" на спешна среща от орязване на пенсиите, изведнъж му сервираха апартамент-гейта на Цветанов. Как да е в настроение Лидерът? А след Цветанов по същия параграф подкараха Цецка и Вежди - Майката и Художникът на нацията. Но, нека оставим настроението на Борисов настрана. Той ще го преодолее, нали затова е Лидер.

Нормално било най-старата партия да е заедно с тази, която е побеждавала най-много БСП, разсъждаваше премиерът след ръкостискането с председателя на "сините". Трудно е да се каже колко стара е точно партията СДС и кое точно по ред нейно издание е това. Тя ту не дава признаци на живот, ту измъченото лъвче се отърсва от забравата и плахо поема отново из родното политическо Серенгети. А замирише ли на власт и постове - хоп!

Оставяме настрана израза "разпоредих". Това е стилът "Борисов", който привържениците му обожават. Те не искат нищо друго, а някой да решава вместо тях и да удря по масата. Силно и оглушително. Нали затова са го избрали. Да им спестява цялата проза. А "комунистите" да се крият ужасени в мазето на "Позитано".

И седесарите го докараха дотам, да мерят кой е полегнал повече на ГЕРБ - Лукарски или Христов. "Чак толкова не съм полягал на Бойко", замисли се бившият икономически министър на Борисов. "Не полягаме, а пазим десните гласове от разпиляване", поясни решението си настоящият председател. Прибран човек, какво да го правиш. Има и такива мъже.

В чисто цифрово изражение вкарването на двама седесари в листата на ГЕРБ няма да донесе никакъв положителен резултат на евровота. Ползите за ГЕРБ са други - пореден удар по онези десни, които са против ГЕРБ и се смятат за автентични, плюс бодро рапортуване пред шефа на ЕНП Джозеф Дол, че задачата по създаване на "общ десен фронт" е изпълнена успешно. Според директивата от онова писмо, което послужи за оправдание на Христов да потропа на Високата порта в Банкя.

Сега топката е в Цветанов. Освен да се оправя по апартаментния въпрос, трябва да реши какво да прави с двамата, които се налага да отстъпят избираемите си места в листата след "разпореждането". То е ясно какво - ще ги направи кметове наесен. Все някъде ще ги харесат.

А СДС на Христов "воскресе" в листата на ГЕРБ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Бойко обеща на СДС две места в Европарламента

    Премиерът Бойко Борисов е обещал две сигурни места на СДС в предстоящия Европейски парламент. Това стана ясно по време на среща в централата на ГЕРБ н ...
    20.03.2019
    1 440
    22
  • ДБ: СДС избра ГЕРБ

    СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни. Надяваме се, че все някога автентичните носители на емблемата СДС ще се върнат към своите корени и ще м ...
    20.03.2019
    1 505
    9