Last news in Fakti

21 Март, 2019 10:00 1 794 24

СДС на Христов "воскресе" в листата на ГЕРБ

  • сдс-
  • герб-
  • борисов-
  • лукарски

Седесарите го докараха дотам, да се мерят кой е полегнал повече на управляващите

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И каква стана тя. За първи път ГЕРБ отива на избори в коалиция. Управляващите сигурно вече бяха натъкмили подредбата на листата за евровота и ето ти го /не/очакваното позвъняване от СДС. "Разпоредих да им се дадат две избираеми места", избоботи Борисов, който не можа да се зарадва пълноценно на полягането на седесарите. Вместо да се наслади на овациите на пенсионерите, които "спаси" на спешна среща от орязване на пенсиите, изведнъж му сервираха апартамент-гейта на Цветанов. Как да е в настроение Лидерът? А след Цветанов по същия параграф подкараха Цецка и Вежди - Майката и Художникът на нацията. Но, нека оставим настроението на Борисов настрана. Той ще го преодолее, нали затова е Лидер.

Нормално било най-старата партия да е заедно с тази, която е побеждавала най-много БСП, разсъждаваше премиерът след ръкостискането с председателя на "сините". Трудно е да се каже колко стара е точно партията СДС и кое точно по ред нейно издание е това. Тя ту не дава признаци на живот, ту измъченото лъвче се отърсва от забравата и плахо поема отново из родното политическо Серенгети. А замирише ли на власт и постове - хоп!

Оставяме настрана израза "разпоредих". Това е стилът "Борисов", който привържениците му обожават. Те не искат нищо друго, а някой да решава вместо тях и да удря по масата. Силно и оглушително. Нали затова са го избрали. Да им спестява цялата проза. А "комунистите" да се крият ужасени в мазето на "Позитано".

И седесарите го докараха дотам, да мерят кой е полегнал повече на ГЕРБ - Лукарски или Христов. "Чак толкова не съм полягал на Бойко", замисли се бившият икономически министър на Борисов. "Не полягаме, а пазим десните гласове от разпиляване", поясни решението си настоящият председател. Прибран човек, какво да го правиш. Има и такива мъже.

В чисто цифрово изражение вкарването на двама седесари в листата на ГЕРБ няма да донесе никакъв положителен резултат на евровота. Ползите за ГЕРБ са други - пореден удар по онези десни, които са против ГЕРБ и се смятат за автентични, плюс бодро рапортуване пред шефа на ЕНП Джозеф Дол, че задачата по създаване на "общ десен фронт" е изпълнена успешно. Според директивата от онова писмо, което послужи за оправдание на Христов да потропа на Високата порта в Банкя.

Сега топката е в Цветанов. Освен да се оправя по апартаментния въпрос, трябва да реши какво да прави с двамата, които се налага да отстъпят избираемите си места в листата след "разпореждането". То е ясно какво - ще ги направи кметове наесен. Все някъде ще ги харесат.

А СДС на Христов "воскресе" в листата на ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наколенки

    30 3 Отговор
    Направо се учудвам, как на Боко са му останали още г*з и хой от толкова близане и смукане, как па му ги не изтъркаха вече ?
  • 2 grot

    36 6 Отговор
    Един политически труп се съюзява с друг такъв...
  • 3 Боко

    26 5 Отговор
    Ако ми наредят началниците от Брюксел и Вашингтон и Талибан ще вкарам в листите
  • 4 сдс

    27 1 Отговор
    Как обещава че са на избираемо място като не са минали изборите.При преференциален вот избирателите определят кои да мине по напред.Кажете сега че изборите ще бъдат честни като се знае предварително кой е избран.У никална страна.
  • 5 Жана Дарк

    22 5 Отговор
    ГЕРБ са готови на всичко, само и само да продължат с ограбването на народа и с усвояването на всички пари от ЕФ , БЮДЖЕТ и др. Убедена съм, че коледните "бонуси" на пенсионерите са от ЕС - компенсация за новите мигранти... Ако малцинствата не ни претопят, то мигрантите - със сигурност!
  • 6 bbb

    10 5 Отговор
    Много здраве на Рада дълбоката и сие.
  • 7 Ами да.

    5 21 Отговор
    И да драпате комундета,с вас е свършено.

    Коментиран от #8

  • 8 любопитен

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ами да.":

    Да познаеш кой от двамата на снимката е бил член на БКП?

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    5 18 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Понеже намекът ти за ПАРТИЙНОТО ЧЛЕНСТВО в миналото на Борисов в БКП е една от "ОПОРНИТЕ РУСОФИЛСКИ ТОЧКИ",ще обясня казуса от гледна точка та СЪМИШЛЕНИЦИТЕ МИ:В БГ има 2 основни Партии с реални претенции за управление/+ една турска за резерва/.Приличат си по това,че както в едната,така и в другата има бивши кадри на БКП.СЪЩЕСТВЕНАТА РАЗЛИКА между тях обаче е,че едните водят ПРО-РУСКА ПОЛИТИКА,А ДРУГИТЕ-ПРО ЗАПАДНА.Сега е твой ред да познаеш КОИ СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ!И за да не сбъркаш все пак,препоръчвам ти да хвърлиш едно око на РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ през последните 10г:)

    Коментиран от #10, #11, #14, #21

  • 10 любопитен

    18 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Да съм ти искал комсомолско-герберското мнение?

    Коментиран от #18

  • 11 ха ха

    14 3 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Гледай напред в следващите 10 години как ще се развиват изборите. Само факта, че вече ГЕРБ вече играе в коалиции е показателен, че краят им идва!
  • 12 Столичанин

    10 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С това обединение се постигат няколко неща. Борисов привлича, макар и малко, десни избиратели. Набутва Дай България в ляво и по този начин печели още гласове. СДС, за съжаление, няма друга алтернатива и по този начин се спасява от гибел. В крайна сметка след няколко месеца ще имат евро депутат, а дай българия разбира се не. Дсб в общи линии сами се самоубиха, след като се коалираха с дай българия, зелени и педали. А можеше СДС и ДСД да се обединят трайно и да се гради дясно, но уви. Общо взето това е картинката. Другито е лаладжийстане.

    Коментиран от #13

  • 13 седесарче

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Столичанин":

    Никой СДС-ар няма да гласува за тази абсурдна коалиция с ГЕРБ. По-скоро ще се ориентират към останалите десни партийки, но твърде вероятно изобщо няма да се гласува на тези избори!

    Коментиран от #17

  • 14 onq s dinozavara

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    А бе катър за никого вече не е тайна, че от политика нищо не вдяваш. Спри да се излагаш вече. Карай си там 20 годишния летен шапрон и не се ръгай в материя, от която, ама наистина нищо не разбираш. Само ти ли още не си разбрал, че от твоите убавци по големи комунета няма и си въртят долната част на гърба на където и който им каже. Те са като ветропоказател и се въртят и към САЩ и към Брюксел и към Русия да не казвам и към югоизточната ни съседка. Който не е пожелал, той не ги е ... Ай стига вече имай малко достойнство.
  • 15 Мордекай

    3 12 Отговор
    На фона от стада тюфлеци драскащи против ГЕРБ , кохортата от лайномети изявяващи се в същия стил по всевъзможен начин и жалките опити на компартията и курнела да докопат власта изпитвам истински кеф като погледна последните социологически проучвания , които дават увеличаване на преднината на ГЕРБ спрямо бсп. По всичко личи че ГЕРБ пак ще е първа политическа сила , похвално е че подаде ръка на СДС , все пак те бяха първите които почнаха да копаят гроба на комунистите , редно е да им се помогне , не трябва да бъдат забравени.

    Коментиран от #16, #19, #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Столичанин

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "седесарче":

    Не ги хващаш нещата. Определено ще се активизират. А дай българия ще претърпи чутовен провал. Обзалагам се.
  • 18 onq s konq

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "любопитен":

    Хем си "любопитен",хем не щеш чужди мнения?!Е тва се казва ИСТИНСКА БЕТОННА ГЛАВА,чието любопитство се изразява единствено в "КОЛКО ВИСОКО ЛЕТЯТ РУСКИТЕ САМОЛЕТИ И РАКЕТИ И КОЛКО ДЪЛБОКО ПЛУВАТ РУСКИТЕ ПОДВОДНИЦИ":)Аре и едно "Слава Русии" като бонус да не се обезсърчиш внезапно,щото сам Господ е решил че трябва да има и такива като тебе:)
  • 19 Антигробар

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мордекай":

    Ти наистина си много вдлъбнат, за да мислиш, че хората пишещи срещу твоите убавци спадат и държат за комунистите от БСП. Ами приеми просто, че тези, които пишат срещу твоите гробари не са членове или симпатизанти на никоя партия, а са брутално разочаровани от ГРОБ и това е причината да са срещу тях. Да, ама явно капацитета не ти стига, за да се досетиш, че и такъв вариант има, а не автоматично да ги причисляваш към БСП. А по фалшиво нещо от социологическите ти проучвания и кой къде е няма. Нали знаеш, че който плаща той поръчва музиката е тогава днес кой плаща? Нима не са гробарите? Е много ясно ще е, че тогава проучванията ще са в тяхна полза. Кво друго да ти кажа. Само ще ти заостря вниманието, че ако гробарите бяха толкова силни и сигурни в победата си нямаше да искат коалиция с партия СДС, която отдавна е изпаднала зад борда и даже не знаех, че още съществуват. Та щом до там са я докарали гробарите да се съюзяват със СДС то значи тяхната е изпята. Разпада им е вече в ход и е въпрос на време да последват съдбата на НДСВ. Помниш ли ги кои бяха? След време и гробарите ще са така и то не след дълго. Мисли с аналитично с ума си, ако изобщо имаш такъв, гледай събитията, чети между редовете, а най важното е да разсъждаваш трезво и да извличаш есенцията от случващите се събития и ще видиш истинската картинка, а не разни фалшиви социологически изследвания, от които получаваш полюция. Умник Гюро.

    Коментиран от #24

  • 20 Някогашен седесар

    7 1 Отговор
    Това е некролога на СДС.Подписан от члена на БКП Бойко Борисов.
  • 21 Чаушеско

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    В България трябваше да постъпят, както в Румъния по време на прехода !
  • 22 Ахаха

    3 0 Отговор
    СДС са най-големите идиоти и това е голямо падание за ГЕРБ!!!
  • 23 Гражданин

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Мордекай":

    Раздаваш го нещо като Матросов на амбразурата. Умираш, ама защитаваш крадливите си господари.
    Прибери си ги у вас и си ги отглеждай там. И се радвай на стъкмистиката.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.