Отидете към основна версия

1 993 10

Кунева: Да благодарим на Германия за икономиите

  • меглена кунева-
  • българия на гражданите-
  • криза-
  • антикризисни мерки-
  • германия
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избирането на Франсоа Оланд за президент на Франция не може да бъде сигнал за лява вълна, както и изборът в Испания не е сигнал за дясна вълна, каза в предаването пред БНР Меглена Кунева, лидер на "България на гражданите". Тя е на мнение, че изборът на социалиста Оланд е следствие на логиката на политическия живот във Франция.

Според нея големият въпрос е защо Европа не може да бъде конкурентоспособна на САЩ и други световни икономики.

„Трябва да благодарим на Германия, че държи много точно изказа и посланието за бюджетна дисциплина. Разпадането на Еврозоната при излизането на Гърция е нещо, което тревожи целия свят. Без съмнение трябва да тревожи и българските политици”, коментира Кунева.

„Каква е рецептата - дисциплина и много силна ориентация към ръста. Оттук нататък Европа ще говори само за икономически ръст. Ние не обръщаме внимание на това”, изрази тревога Меглена Кунева. Тя е на мнение, че страната ни изостава с проектната готовност, за да обезпечи въпросния желан ръст.

Като въпрос за живот и смърт за страната ни тя определи образованието, здравеопазването и реформата в администрацията. „Това са неща, които никой друг не може да извърши”, заяви Кунева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини