Last news in Fakti

27 Май, 2012 13:05 1 986 10

Кунева: Да благодарим на Германия за икономиите

  • меглена кунева-
  • българия на гражданите-
  • криза-
  • антикризисни мерки-
  • германия
Кунева: Да благодарим на Германия за икономиите - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избирането на Франсоа Оланд за президент на Франция не може да бъде сигнал за лява вълна, както и изборът в Испания не е сигнал за дясна вълна, каза в предаването пред БНР Меглена Кунева, лидер на "България на гражданите". Тя е на мнение, че изборът на социалиста Оланд е следствие на логиката на политическия живот във Франция.

Според нея големият въпрос е защо Европа не може да бъде конкурентоспособна на САЩ и други световни икономики.

„Трябва да благодарим на Германия, че държи много точно изказа и посланието за бюджетна дисциплина. Разпадането на Еврозоната при излизането на Гърция е нещо, което тревожи целия свят. Без съмнение трябва да тревожи и българските политици”, коментира Кунева.

„Каква е рецептата - дисциплина и много силна ориентация към ръста. Оттук нататък Европа ще говори само за икономически ръст. Ние не обръщаме внимание на това”, изрази тревога Меглена Кунева. Тя е на мнение, че страната ни изостава с проектната готовност, за да обезпечи въпросния желан ръст.

Като въпрос за живот и смърт за страната ни тя определи образованието, здравеопазването и реформата в администрацията. „Това са неща, които никой друг не може да извърши”, заяви Кунева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенка

    2 1 Отговор
    госпожа червена партия прочети един ред за народите който живеем на балканите и тогава благодари на германците защото те са законите лихвари на Европа ,за 2год, са спечелили 45милиярда от заемите , които дават ти как мислиш че ни обикнаха , те ти дават заем за да им купуваш стоката я ПОМИСЛИ
  • 2 Патриот

    2 0 Отговор
    Тази госпожа трябва да бъде съдена. Тя е национален предател и политическа маша за дебел хонорар за извършените противодържавни действия като главен преговарящ. Сега като хонорар кукловодите и стъкмяват и партийка за да осребрява с бъдещите си действи предателски си и антибългарски морал.Трябва да бъде смачкана тази партия и главата на змията.
  • 3 Другаря

    2 0 Отговор
    Явно другарката Пръмова все още не се е наяла.Споко .Сега тя ще "оправи" страната,така както я "оправи" "царя",тройните 'айдуци и накрая тиквата.Успех другарко....дерзай.
  • 4 Акага

    2 0 Отговор
    Верно си е. добре, че са немците да се стискаме и ние. Сега ще си направят заден двор в Гърция
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    През филигоната им е на ПРЪМОВА,я колко народ и повярва и се
    класира даже трета на президенските избори!,много сме глупав
    народ в болишинство!!
  • 6 Sorry

    1 0 Отговор
    Пръмовата снаха е с много добро домашно възпитание и образование, но това съвсем не означава, че тя има капацитет за политически водач и талант за стратег. Тя е просто един старателен апаратен чиновник, при това доказано зависим от червената олигархия !
  • 7 Зъмта

    1 0 Отговор
    Другарката Пръмова е с все още непроизнесена присъда за огромните беди, бих казал непоправими, които нанесе на България. Не знам в кой точно живот, може би не в този, но на нея и предстои да си плати. Вместо да се затвори в някой манастир и да се моли ден и нощ за прошка , тя с цялата си наглост дава съвети, поучава, чертае приоритети и т.н. Жалко , че винаги се намират и такива, който й вярват!
  • 8 нфсб

    1 0 Отговор
    жалко че има хора които и вярват и сигорно ще гласуват за нея
  • 9 The Bear

    0 0 Отговор
    МНОГО СА ПРАВИ @5 и @6 - обаче жалко...
  • 10 фракинг

    0 0 Отговор
    За нас дисциплината за Пръмовата ПАРАТА....