Last news in Fakti

28 Май, 2012 21:09 1 412 2

Дянков: Някои страни се държат като глезени деца

  • симеон дянков-
  • гърция-
  • криза
Дянков: Някои страни се държат като глезени деца - 1
Снимка: БГНЕС

Някои от страните, които се намират в криза се държат като разглезени деца. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в интервю за австрийския вестник Die Presse. "Страните в Средна и Източна Европа са свикнали да разчитат сами на себе си, докато в Южна Европа някои държави разчитат на благотворителността на другите. Там казват, че реформите са сложни по една или друга причина. Това наистина е така, но реформите могат да бъдат осъществени. И в България трябваше да се справим с протести и стачки, но явно Южна Европа има проблем да разбере, че зависимостта от чуждестранни пари отслабва собствените институции", добави още той.

Финансовият министър коментира още готовността на страната ни да приеме еврото като национална валута, реформите в страната и готовността на България за влизане в Шенгенското пространство, съобщават от Минансовото министерство.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 варна морето

    0 0 Отговор
    Дянков, Унгария и Украйна свикнали ли са да разчитат на себе си? Или те не са в Средна и Източна Европа, или пък са пренебрежимо малки?

    Научи се като нещо не е от компетенциите ти, да не го коментираш. Защо ли Бойко те трае още, дано той си знае.
  • 2 нали

    0 0 Отговор
    ние пък имаме САДО МАЗО икономика.