Отидете към основна версия

54 839 128

Борисов, това е дъното, а калта влиза в очите ти

  • бойко борисов-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • протест-
  • всс

ГЕРБ вече има своя ДАНСwithme и своя Пеевски

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В България днес се случват ненормални неща. Който каквото и да Ви говори. Който и да се прави, че всичко е наред и да Ви хвърля прах в очите с икономически данни, отпаднал мониторинг и прекъсната контрабанда на цигари. А най-страшното е, че този, който го прави е министър-председателят на страната.

Министър-председател, който вижда избирателно. Г-н Борисов, днес в България се избира главен прокурор. Една от най-важните позиции в една претендираща за демократична и прогресивна държава. А ако Вие сте решил България да не е такава, обявете го най-сетне и да приключваме цирка. В България днес главният прокурор се избира на фона на поредни протести за и против. Срещу избора на Иван Гешев е немалка част от българите. Методично по улиците, немалко и онлайн, с ясни аргументи и искания за справедливост. За Гешев се обявяват някаква група хора, когато стане напечено. Очевидно не знаят какво искат, имат подозрителен вид, забелязват се футболни хулигани.

Да, г-н Борисов, футболни хулигани. Същите, срещу които скочихте веднага и взехте тежки мерки, когато направиха нещо далеч по-безобидно на някакъв си футболен мач. За Вас обаче това беше достатъчен повод да поискате оставката на президента на БФС. Защо сега мълчите, г-н Борисов? Защо отново (не) виждате избирателно? Част ли сте от целият този сценарий?

Г-н Борисов, не Ви ли притеснява, че в 21 век България избира главен прокурор под опеката на купища полиция, на забрани за протестиращите да доближат сградата на ВСС? Та това са същите тези хора, които този главен прокурор би трябвало да пази. Те обаче явно не го искат. Вие обаче си го искате. За да пази Вас.

Г-н Борисов не Ви ли притеснява, че в столицата на България в 21 век някакви хора с жилетки обясняват на граждани откъде не могат да минат, само и само да е спокоен изборът на главен прокурор... Звучи като нонсенс. Освен, ако всъщност не се избира глава на мафията. А дали не е така?

Г-н Борисов, когато говорите за медийната среда...Не Ви ли притеснява, че цяла информационна агенция организира сбирка в подкрепа на кандидат за главен прокурор??! Същата тази агенция подкрепя безогледно и Вас. Каква независимост на медиите, каква справедливост, какво разделение на властите...

Г-н Борисов, не Ви ли се струва ненормално кандидатът за главен прокурор да говори открито против определени политически партии и бизнесмени още преди да е встъпил в длъжност? Очевидна тенденциозност и зависимост към други. Та каква обективност да очакваме от този човек за следващите 7(!) години?

Г-н Борисов, не Ви ли притеснява, че един от вицепремиерите в кабинета Ви иска подкрепа за допълнителна полицейска сила, с която да пресича всякакви опити за обществени протести?

Г-н Борисов, г-н Гешев, не Ви ли е срам от контингента, който подкрепя кандидата за главен прокурор и че изобщо всичката тази организация, която прозира, е нужна? Има ли подобен прецедент досега в света?

И на всичкото това, г-н Борисов, казвате, че този път не сте "се месил грам". Ами, намесете се. Точно този път. Защото за всички вече прозира, че го правите избирателно. И докато се правите на разсеян, България копае дъното. Каквото и да говорят приятелчетата Ви от ЕС. Нас няма как да излъжете с алабалистиките за мониторинга. Нас Евростат вече ни е изчислил. Като нацията, която е начело в ЕС в почти всички негативни класации за качество на живот. Защото такива като Гешев трябва да проверяват такива като Вас. И като резултат нямаме нито един сериозен политик с повдигнато обвинение. Явно така Ви е удобно. Защо? От какво се страхувате? Та нали всеки ден, всеки час уж се борите за спазването на закона?

България днес копае дъното. А калта влиза в очите Ви, г-н Борисов. И не виждате нищо. Тласкайки страната си към война. Срещу собствените си граждани. Които искат само светлина.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 461 гласа.

Свързани новини