Last news in Fakti

24 Октомври, 2019 18:56 10 196 29

Лозан Панов при избора на Гешев: Опит за държавен преврат!

  • лозан панов-
  • иван гешев-
  • главен прокурор

Неглижирането на необходимостта от цялостната промяна и устройство на прокуратурата от страна на политическата класа доведоха до поредния избор на главен прокурор, който през следващите 7 години ще разполага с неограничена власт. Модел, който е само в България. Модел, който не може да бъде срещнат в нито една друга държава от Европейския съюз

Лозан Панов при избора на Гешев: Опит за държавен преврат! - 1
Снимка: БГНЕС

Днешният избор на главен прокурор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава, ще гласувам против кандидатурата на Гешев. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов в становище по време на изслушването на кандидата за главен прокурор Иван Гешев пред Пленума на ВСС.

„Ще започна с авторитарно-тоталитарния модел на прокуратурата. Неглижирането на необходимостта от цялостната промяна и устройство на прокуратурата от страна политическата класа, доведе до поредния избор на главен прокурор, който през следващите 7 години ще разполага с неограничена власт. Модел, който е само в България. Модел, който не може да бъде срещнат в нито една друга държава в Европейския съюз“, заяви още председателят на ВКС.

„Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава. Липсата на състезателност в тази процедура ни лиши от възможността да се запознаем с концептуалната визия за развитието на прокуратурата и на други кандидати“, каза още Панов.

Според него на фона на единодушното решение на Прокорорската колегия, още по-смущаващи са идентичните становища на различни структури на прокуратурите в цялата страна.

Панов смята, че подкрепата от цялата страна е изглеждала като добре координирана пиар акция, а не като спонтанен акт.

"Кой и как предложи на членовете на Прокурорска колегия на ВСС г-н Гешев за кандидат за главен прокурор. По какви критерии е преценено, че той е най-достойният професионалист???“, запита Панов.

Той уточни, че прави впечатление, че прокуратурата се е активизирала с акции. „Моят фаворит е опитът за държавен преврат“, допълни още Панов.

Според него кандидатът има нисък праг на търпимост към критиките към него.

"Не е изложена мотивация дали е обсъждана информация относно качествените резултати, постигнати в практическата му дейност", уточни още Панов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг е мъдър народ

    79 7 Отговор
    Най-лошото е че тази безпрецедентна случка ще се забрави след 2 дни и след 3 дни, всички(всъщност една част от населението, глупостта на българина да не ходи да гласува тъй като нищо нямало да се промени) ще отидат да гласуват за ГЕРБ или БСП. И пак всичко ще е по старому. Честито

    Коментиран от #13

  • 2 Това

    45 3 Отговор
    Все едно избираме папа. Девет часа се съвещава конклава, но се пита какъв ще е димът черен или бял.
  • 3 Хасан

    14 42 Отговор
    Одеве си пиинах червено вино хапнах си свински гърдимки и сега си лежа.Не ми дреме за тия.Важното е да ми вървят пенсията и помощите другото не е важно.

    Коментиран от #23, #26

  • 4 ВАТМАН

    103 26 Отговор
    ГОРДЕЯ СЕ С ЛОЗАН ПАНОВ!
  • 5 Много е прав

    80 14 Отговор
    В едно обаче греши - това не е Опит, ТОВА е преврат.
  • 6 ШАПКАТА

    74 14 Отговор
    КАКЪВ ИЗБОР БЕ?! ЧЕ ТОЙ БУДА ГО НАЗНАЧИ ТОЗ ПЛЕШИВИЯ ОТДАВНА

    Коментиран от #12, #22

  • 7 Жоро

    10 15 Отговор
    Свършвайте вече работа ще изпуснете мача на Лудогорец.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 скумрия

    29 5 Отговор

    До коментар #7 от "Жоро":

    мачът не е толкова важен. по-важното е, че успя да си заработиш няколко левчета от герп ;)
  • 10 Иван

    56 20 Отговор
    Лозан Панов е най-достойният и смел човек.
  • 11 Лошо много лошо

    53 12 Отговор
    100% e прав !!! Прокуратурата се самозабрави !!! Не познавам прокурор който да не е корумпиран !!!
  • 12 Истина зла

    34 7 Отговор

    До коментар #6 от "ШАПКАТА":

    Та нали слугува на Буда и тези над Буда ! А ние сме будали заспали !
  • 13 Така мисля

    44 7 Отговор

    До коментар #1 от "бг е мъдър народ":

    Продажен народ като българите си заслужава Бойковците и Гешевците !
  • 14 газ бок

    22 5 Отговор
    Няма да се очудя целия тоя вот да е нагласен, смисъл да има няколко съдии против да не си личи колко нагласено е всичко но все пак да го одобрят
  • 15 Анонимен

    34 7 Отговор
    За чистачка, камериерка , готвач, за полицай,,, и други правят конкурс и се явява на интервю,,,,,, а тук един е предложен и ще избират.... Кой бе кой.... Ами то е ясно.. Кой..... Защо не е издигната кандидатурата на гл прокурор и от други партии.... Толкова много прокурори имаме.... Само Гешев ли е.... Или, а да забравих че е от герб и трябва да е послушен...... Ако
    Цацаров беше независим и не послушен , до сега тия дето бяха обвинени мин, нап, дай, полицаи да бяха по затворите.... Дръж се народе........ Полицейщината от преди 9 септември се връща......

    Коментиран от #28

  • 16 Behemoth

    12 25 Отговор
    Абе колко от вас гледаха изслушването...аз отделих два часа и определено си подобрих мнението за него...хайде да не караме наизус ...а тоя Лозан зададе толкова тъпи и преднамерени въпроси ,че ми падна в очите много....
  • 17 ЧУЙТЕ ГЕШЕВ КАКВО КАЗВА:

    24 3 Отговор
    "Сега прочетох, че са блокирани централни софийски булеварди. Това едва ли може да се случи в някоя демократична страна". ЗАЩО ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ГЕРП И КОМПАНИЯ ДА НЕ СА ДЕМОКРАТИЧНИ, А ПРОТЕСТИТЕ НА "УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ" БЯХА НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНОТО НЕЩО???
  • 18 Пешо Манивелата

    14 30 Отговор
    Единствените, които не одобряват избора на Гешев, са хората от една бутикова псевдо дясна партийка със западащи функции. Не може стотина идиоти да блокират цяла София и да се налага полицията да ги пази от линча на разгневените столичани.

    Коментиран от #24

  • 19 Centurion

    28 8 Отговор
    Е сега какво,Шрек е главен прокурор???Какво падение.Тази нереформирана длъжност не е за първосигнални и прости хора!А голямата час от гражданите са загубили всякакви съпротивителни сили.София трябваше сега да гори след този позорен акт,но нищо не се случва!по голяма част от ВСС трябваше да бъдат тътрени по паветата и разкъсани с голи ръце.

    Коментиран от #25

  • 20 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    25 6 Отговор
    ГЕРП +ДПС=ГЕШЕФ
    новите коалиционни партньори..
  • 21 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    20 9 Отговор
    Запомнете добре един ден тия престъпници ще ни продадът на ТУРЦИЯ ---500ГОД МАЛКО СА НИ БИЛИ СЕГА СЕ ПРОДАДОХА НА ДПС -ТО ВСИЧКИ ГРОБАРИ ДА СЛАГАТ ЧАЛМИТЕ
  • 22 Jjj

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ШАПКАТА":

    Буда май вече не играе на това хоро, бързичко му е вече и съвсем изтърва мелодията.
  • 23 МОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Ти свинско ли ядеш,хасане(нарочно с малка буква)?
  • 24 МОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пешо Манивелата":

    пешко(нарочно с малка буква),вземи си манивелата и си я тресни У тикварника.......Ама не знаеш какво е тикварник,нали?!
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 5 Отговор

    До коментар #19 от "Centurion":

    Най-голямият протест ще бъде,... всички да гласуваме за ИВАНЧЕВА!!!
  • 26 Евро реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Пийни си , Хасанчо, аз вече се погрижих за Айшето, оправих и запека.
  • 27 Масонски удар под кръста

    3 8 Отговор
    Гeшeв e глaвeн прoкурoр и тoвa нe зaвиcи oт вac. Руcoфилитe дa пригoтвят пo 2 куфaрa и пo 20 пaчки c пaри и дa имaт гoтoвнocт дa бягaт към тeрминaл 2 или към руcкoтo пocoлcтвo /нo тo имa oпрeдeлeн кaпaцитeт/. Нacтaвaт тъжни и тeжки дни, мeceци и гoдини зa руcкитe шпиoни в Рoдинaтa.
  • 28 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Лаура Кьовеши ще ни оправи..... 😂😂😂😂
  • 29 Пешо

    2 0 Отговор
    Долу Гешев - протежето на мутрата Борисов!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове