Отидете към основна версия

4 498 46

„Умиротворителят“

  • даниела петкова-
  • турция-
  • ердоган-
  • криза-
  • бежанци

Цялото държание на Европа ужасно прилича на периода преди Втората световна война

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниела Пенкова за „24 май“

В момента Турция коли и беси както ѝ е кеф в чужда държава. Определя граници, поддържа терористи, бомбардира и стреля срещу правителството на въпросната чужда държава. За да привлече Европа в завоевателната си война, я заплашва с бежанци, които сама е създала. В същия момент Нашият дипломат тича да се кланя на Ердоган и да му обещава пари и помощ от Европа. И ни обяснява 10 минути по новините какъв прекрасен международник е и как всички му звънкат по телефончето, за да му кажат колко разчитат на него. Комплексите Му чупят екрана на телевизора.

Цялото държание на Европа ужасно прилича на периода преди Втората световна война, наречен „умиротворяване“. Тогава същите западноевропейци се надпреварват да се договарят с Хитлер и слизайки от самолетите да размахват пред медиите обещанията си да не му се месят. А пък България размахва отново пуделската си опашчица и носи чехлите на господарите, докато народът тъне в нищета. Историята се повтаря като фарс.

Накратко, все по-ясно се очертава новата ос: САЩ-Великобритания-Турция с активното безучастие на загрижената за мира и човешките права Европа. Отново свалила гащите и открито обещаваща финансова подкрепа на завоевателя.

Риторичен е въпросът Той посещавал ли е изобщо някакви уроци по история, или само е ритал топка по физическо. Наистина ли вярва, че някой мислещ човек ще Му ръкопляска за подобно глупаво и опасно поведение? Освен кифлите в Барселона, разбира се.

Някой ще му каже ли, че е абсурдно да ходи да похапва с новия османски император баш на годишнината от освобождението, и на всичкото отгоре да се хвали с това по новините?

Трай си, бре, човек! Срамно е!

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 72 гласа.

Свързани новини