Last news in Fakti

4 Март, 2020 16:00 4 485 46

„Умиротворителят“

  • даниела петкова-
  • турция-
  • ердоган-
  • криза-
  • бежанци

Цялото държание на Европа ужасно прилича на периода преди Втората световна война

„Умиротворителят“ - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Даниела Пенкова за „24 май“

В момента Турция коли и беси както ѝ е кеф в чужда държава. Определя граници, поддържа терористи, бомбардира и стреля срещу правителството на въпросната чужда държава. За да привлече Европа в завоевателната си война, я заплашва с бежанци, които сама е създала. В същия момент Нашият дипломат тича да се кланя на Ердоган и да му обещава пари и помощ от Европа. И ни обяснява 10 минути по новините какъв прекрасен международник е и как всички му звънкат по телефончето, за да му кажат колко разчитат на него. Комплексите Му чупят екрана на телевизора.

Цялото държание на Европа ужасно прилича на периода преди Втората световна война, наречен „умиротворяване“. Тогава същите западноевропейци се надпреварват да се договарят с Хитлер и слизайки от самолетите да размахват пред медиите обещанията си да не му се месят. А пък България размахва отново пуделската си опашчица и носи чехлите на господарите, докато народът тъне в нищета. Историята се повтаря като фарс.

Накратко, все по-ясно се очертава новата ос: САЩ-Великобритания-Турция с активното безучастие на загрижената за мира и човешките права Европа. Отново свалила гащите и открито обещаваща финансова подкрепа на завоевателя.

Риторичен е въпросът Той посещавал ли е изобщо някакви уроци по история, или само е ритал топка по физическо. Наистина ли вярва, че някой мислещ човек ще Му ръкопляска за подобно глупаво и опасно поведение? Освен кифлите в Барселона, разбира се.

Някой ще му каже ли, че е абсурдно да ходи да похапва с новия османски император баш на годишнината от освобождението, и на всичкото отгоре да се хвали с това по новините?

Трай си, бре, човек! Срамно е!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТО ВИДЯХ СНИМКАТА

    4 36 Отговор
    ЗА ДРУГ "МИРОТВОРИТЕЛ" СИ ПОМИСЛИХ..

    Коментиран от #36

  • 2 Лекар БГ

    162 20 Отговор
    Великолепно написано.
    Нищо повече не може да се добави.
    Едно истинско браво на автора!

    Коментиран от #9

  • 3 кнаус 485

    87 15 Отговор
    Чудесна статия....мога да я допълня но това не мие работа...
  • 4 народе

    115 16 Отговор
    Оставихме съдбата на България в ръцете на един луд и идълбоко комплексиран човек ... вече 10 години!
  • 5 Niko

    19 113 Отговор
    Тъпо и злобно заяждане. Каква ви е идеята или просто завиждате?

    Коментиран от #18

  • 6 одъртял комсомолец

    64 12 Отговор
    То да беше само това. Ми кво да кажем за износа на оръжие за джихадистите. Достоен наследник на Тодор Живков. И тогава де що имаше революция по света българските кораби натоварени с оръжие тръгваха в услуга на братският съветски народ. Сменили са се господарите, но функцияте е същата. Бочко Тъпото няма как дори да осъзнае, че е военнопрестъпник. Когато снабдяваш терористи с оръжие....А иначе аналогията с периода преди войната е абсолютна. Тогава Англия и Франция се опитваха да накарат Хитлер да унищожи болшевизма, та накрая сами се натресоха. Сега пък с фанатизирани джихадисти са тръгнали да свалят "диктатора" Асад, като чели в тази част на света има някой по- демократичен от него. Може би Ердоган!!
  • 7 хахаха

    44 5 Отговор
    нашият хайванин ``прави политика``......
  • 8 бай Симо

    16 95 Отговор
    Авторката прави жалък опит да се намаже на Фат-мака и Путин! Смехотворна статия. Тази глупачка дори няма представа как функционира ЕС...и защо й е, те в Москва не са й обяснили!

    Коментиран от #16, #26, #30, #44

  • 9 Сандо

    46 4 Отговор

    До коментар #2 от "Лекар БГ":

    Може да се добави: И после всички се юрнаха към Русия / тогава СССР/
    Резултата е известен.Ама кой да учи история,кой да вижда по-далеч от
    днес?
  • 10 До там ли стигнахте курнелистите?

    9 64 Отговор
    Да вадите някакви кифли от нафталина да плюят по Бойко. Така ли смятате да го катурнете от властта?

    Коментиран от #12

  • 11 Това е дипломация и политика

    53 7 Отговор
    Първият ден целувам икони и искам прошка, а на втория-целувам "султана" и му казвам "аго" да му стане драго. Политик 9ти дан, както ме беше определил един Недялко.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Бойчо

    21 6 Отговор

    До коментар #11 от "Това е дипломация и политика":

    На третия ден му правя една СВ.рка и аго е
    още по-доволен,така се прави политика.....
  • 14 Behemoth

    28 4 Отговор
    БАЦЕ е международник от международен мащаб...ако трябва и фес ще сложи ама да е пръв на селу.....
  • 15 123

    26 6 Отговор
    Браво браво нрещо от немисирка
  • 16 Сиь

    20 5 Отговор

    До коментар #8 от "бай Симо":

    Бай Симо, как може да си толкова умен, бе? А ти Москва знаеш ли къде е? Да не би да не сте се доредили навремето, ти и подобните ти , а сте драпали за Москва, и сега не можеш да се наплюеш?
  • 17 Ердо

    9 28 Отговор
    Гуспожо Пенкова, Турция ли започна арабската пролет в близкия изток, болният ти национализъм ти е изгладил мозъчните гънки
  • 18 Ира

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Niko":

    Завиждаме, скъпи Нико! Ma jalousie, a brise notre amour...Има много песни за завистта, но за глупостта ще я напишете.
  • 19 Ултранационалист антикомунист почти фашист

    8 35 Отговор
    Русия беше вкарана във вълчи капан от НАТО и Турция, като сега не може да мръдне ни напред ни назад защото е зависима за Южен поток, а на всичкото отгоре и въоръжи Турция със свръхмодерните си ракети!От друга страна Турция вече е аут от НАТО и може спокойно да повоюва с Русия и да и свали някоя и друга ескадрила с ц 400! Важното е, че режимът на Асад скоро ще бъде унищожен и Русия не може да направи нищо по въпроса!И тази година ще гледаме парада за 9 май в Москва, само че на запис от миналата година 😂😂😂😂 Вече ще се казва парадът на Короната на запис по интернет от 2019-та😁😁😁 Една ампулка колкото нокът със Covid-19 на Червения площад и руската армия излиза в неплатени "болнични" за неопределено време...😂😂

    Коментиран от #22

  • 20 Апостола

    5 31 Отговор
    Пропаганда и манипулация-това е статията за мен.Госпожата незнае,че днес имаше демонстрации в Идлиб и Азез на сирийския народ в подкрепа на Турция и политиката на Ердоган.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Бай хой

    32 4 Отговор

    До коментар #20 от "Апостола":

    Не скверни името свято отрепко. Откога на територията на ИДИЛ се провеждат демонстрации на народа малоумнико. Бойко Методиев Борисов също като Сюлейман паша не можа да изкачи Шипка. Национален предател а не премиер.

    Коментиран от #24

  • 22 Бай хой

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ултранационалист антикомунист почти фашист":

    Що не се пишеш направо украинец и никой да не губи време да чете простотиите ти?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Много пъти не съм бил съгласен с тебе и сме влизали в словесни престрелки, но сега не мога да не се съглася с тебе на 100% ...един голям+ от мене
  • 25 оцелял от турското робство

    23 3 Отговор
    Слава Богу, че има и хора, които казват истината в прав текст. Няма да е лошо да има и кой да чуе.
  • 26 оцелял от турското робство

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "бай Симо":

    Каквито и обиди да ръсиш, си оставаш един заблуден овен.
  • 27 оня с коня

    6 16 Отговор
    Гърция е НАЙ-ДОБРЕ Въоръжената Държава на Балканите.Следват Румъния и после сме Ние.Руските Торчи непрекъснато тук обясняват как Нямаме армия,Техника,Самолети и т.н. и КОЙТО НЕ Е РЕШИЛ,ТОЙ НЕ НИ Е ПРЕВЗЕЛ.И да обясни Жената от Снимката:Как ще реагира тя,ако Борисов не поддържаше СПЕЦИАЛНИ ОТНОШЕНИЯ с Ердоган,не беше отшел ДОРИ на Празника в Турция по повод Мигрантските Тревоги на БГ и отношенията ни с Ердоган бяха като Гръцките,в Резултат на което няколко десетки хиляди мигранти ПУСНАТИ ОТ Турската страна БУКВАЛНО ПРЕГАЗЯТ Хилавата ни Ограда?Та да обясни Госпожата :С КАКВО ЩЕ ГИ СПРЕМ,след като виждаме че както споменах в началото нямаме нито Армията,нито Въоръжението на Гърция?А тия Образно посочени 10хил. Мигранта ще са само за "Добър ден",след тях на Следващото Утро ще нахълтат още 3 пъти по толкова!Ще дойде да помага Европа ли?!

    Коментиран от #28

  • 28 оцелял от турското робство

    14 1 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Твоят идол ще застане с голи гърди на амбразурата. А най-висшият главанак трябва най-напред да уважава собствения си народ, колкото и малоброен да е пак заради политиката му, и чак след това да ходи на гости на комшията си, защото така никаква работа не е свършил - само интриги и клюки върти, а самият той е света вода ненапита.

    Коментиран от #31

  • 29 Гост

    6 0 Отговор
    една забележка само - пише се Освобождението...
  • 30 то па

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "бай Симо":

    на теб са ти обяснили...
  • 31 оня с коня

    2 17 Отговор

    До коментар #28 от "оцелял от турското робство":

    Аз обяснявам че ако не е Борисов и ПРИЯТЕЛСКИТЕ МУ ОТНОШЕНИЯ с Ердоган България ШЕ БЪДЕ не Залята,а ПОМЕТЕНА от мигрантите,ти ми казваш "Кат си пееш Пенкеле,кой ли те слуша"?!И се чудя:Колко трябва да си ДЕБИЛЕН Ти и "Сподвижниците" ти,че да виждате КАКВО Е В ГЪРЦИЯ и какво - БГ?На "гости" ходел Борисов в Турция...пък Цяла Европа И АМЕРИКА го Хвалят?!

    Коментиран от #32, #33, #34, #35, #40

  • 32 Бачо Киро

    17 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Аре стига рева бе, кво си се нагъзил като Праните гащи? Голям праз като ги пусне ... Разпъваш колкото маймуни има в армията и полицията по границата, стреляш на месо и ела да видиш дали след точно 3 дни ще има и един "бежанец" по границата. И без това и полицията, и армията (там колкото фатмака има останали) по цял ден се барат за оная работа и си клатят краката. Само хабат парата ... Ердоган, мердоган, като им начешеш задниците и разберат, че минаване няма и приказката е приключила и му замина лоста за изнудване на Ердоган. Ма то не става с гъзене като на Боко и както ти очевадно одобряваш, то става с вършене на това, за което са там и им се плаща. Нали си свикнал обаче цял живот да се гъзиш и все да гледаш да те тупат по рамото ... Ей такива са и шматките в правителството - безгръбначни идиоти.

    Коментиран от #37

  • 33 Много си смешен

    18 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Ти знаеш ли какво ги правят мигрантите в БГ? Знаеш ли, че трафикантите и други ги спукват от бой и им вземат всичко, което намерят в тях? Знаеш ли, че бягат като попарени, като чуят България? Много наивно е да мислиш, че щом твоя кумир целува Ердоган и му се мазни, значи това ни пази от бежанци.
  • 34 Ел Греко

    15 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    И ко стаа в Гърция бе, тъпанар смотан...нищо...нула пресечена.И щото Митсотакис не си подлага задника, получи светкавично 700млн, Ердоган- едни келяви 60млн за бог да прости а за Тиквоча- един гол .ур.Много си тъпо парче, не знам дали ти го е казвала майка ти...
  • 35 Асен

    10 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Еееиий...спри бе тъпанарино...коня ти има повече акъл от тебе.
  • 36 DRISNIATA metev

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАТО ВИДЯХ СНИМКАТА":

    PLASHTA TI SE POMIARE NE DA MISLISH,A DA BLIZHESH NASRANIAT GUZ NA TUPAKA borisOFF,KOITO PAK SE NASRA,MAIKATA DA VI EBA I NA DVAMATA
  • 37 оня с коня

    3 11 Отговор

    До коментар #32 от "Бачо Киро":

    Чета С ИНТЕРЕС "съветите" ти за Стрелба по Мигрантите и логично ще попитам:Ти стрелял ри си някога "НА МЕСО" бе Гащник?!А ИМАШ ЛИ ХАБЕР в коя година живеем и че Желязната Завеса ОТДАВНА Я НЯМА?А КОЙ БЪЛГ. ВОЙНИК според тебе ще се ОМЪРСИ С УБИЙСТВО на Напълно непознати хора и КАК ще се върне после при Семейството си?Ей...Не си правя труда да се срамувам от Вас че дищаме един и същи въздух,щото ЗНАМ ЧЕ СТЕ НА "ДОИЗЖИВЯВАНЕ"!

    Коментиран от #42

  • 38 666

    10 1 Отговор
    Не може да очакваш чудеса от човек с недоучено средно образование. Толкоз си може. Затова и прякора му е Тиквата.
    А, че въобще не му е там мястото където се е пльоснал е друг въпрос.
  • 39 cornholio

    0 7 Отговор
    Къде видя ос САЩ-Турция бре русифилистична овцо? Муриканците го режат султана като кисела краставичка, оси и се привиждат...
  • 40 оцелял от турското робство

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Не си струва да ти се отговаря. Умствените ти възможности са изключително ограничени. Щом си прост, общувай с простия - нали така ти нареди твоят вожд.
  • 41 БРАВО

    13 0 Отговор
    Изключителен анализ на ситуацията!!!
  • 42 Док

    9 0 Отговор

    До коментар #37 от "оня с коня":

    Който е служил в армията- знае, като стреляш “на месо” не мислиш за този, по когото стреляш като за човек. Той е просто мишена, която трябва да бъде поразена. Гадно е , но това е войната.
  • 43 ЪРП

    11 0 Отговор
    БРАВОООООООООО........ДАНИЕЛА ПЕНКОВА!!!
    РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ!!!!!!
  • 44 град батановци

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "бай Симо":

    обясни ни ти, бе, приятел, гледам и теб са те инструктирали като истински либерален европеец само да изразяваш загриженост, без да правиш нищо по въпроса, най-гнусни лицемери сте вие, евробюрократи
  • 45 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Много е права!
  • 46 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Аз не мога да повярвам, че вече се се завъдили толкова големи български "демократи", готови да отворят границите, защото живеем в 21 - я век. И нима тези, които са ги пазили през годините , трябва да се срамуват, че са стреляли срещу нашителите и ?! Мисля, че не е правилно, въпросът с охраняването на отечествените граници да се политизира !!! Те трябва да са неприкосновени !!!