Отидете към основна версия

1 511 7

Добрият професионализъм в публичния сектор не се заплаща адекватно у нас

  • надежда сандолова-
  • европейска сметна палата-
  • професионализъм

Въпреки това Надежда Сандолова призовава младите да се върнат в България

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един от основните проблеми в България е че добрият професионализъм в публичния сектор не се заплаща адекватно. Това заяви в Proинтервю Надежда Сандолова, която работи в Европейската сметна палата в Люксембург.

По думите й обаче, „това не означава, че няма да се върна в България или ще понижа качеството на работата си.”

След завръщането си в началото на следващата година, сигурно ще се върна към преподавателска дейност, или най-малкото ще пиша. Професионалният опит е нещо ценно и трябва да се отрази своевременно. А и публичният одит е изключително интересна теория и практика, която непрекъснато се развива и модернизира, споделя Сандолова пред ProBook.

На въпрос какво ще посъветва децата си по отношение на тяхната професионална реализация Надежда Сандолова отговаря: „Сега светът е отворен, комуникативен и те трябва да бъдат подготвени за това. Нека пътуват и учат, нека знаят чужди езици, нека имат приятели не само тук. От дългогодишния си опит мога да Ви кажа, че нашите деца са много талантливи и будни, те успяват на много места и в много области, но като цяло, според мен, шансовете им в България са много по-големи. Не само заради общата стагнация, но и поради факта, че извън дома си сам и чужденец, а това не се компенсира само с по-висока заплата. Поне моите деца така мислят и те сами направиха своя избор.

Мисля, че точно като родители трябва да направим максималното те да намерят мястото си в България и утре да сме спокойни, че сме оставили нещата в добри ръце. Винаги съм казвала на студентите, че ще успеем, когато те заемат местата ни тук в България, където са нужни”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини