Отидете към основна версия

38 334 216

Управляващите са в ужас от заявката на Радев

  • румен радев-
  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • президент-
  • избори-
  • герб

Глупавото нахлуване в президентството, последвано от "Мутри, вън", реанимира президента и на хоризонта се задава нов мандат за Радев и Йотова. Стига БСП да не сътвори чутовна глупост

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Румен Радев днес щеше да има поне двойно по-малко одобрение, ако не беше глупавото нахлуване на прокуратурата в Президентството миналото лято. Щеше да налага вето след вето, а от ПГ на ГЕРБ щяха да му се плезят. Това упражнение беше така детайлно отработено, че напомняше будистки ритуал. Радев се бе примирил с отредената му церемониална роля на десета цигулка и бе свел медийните си изяви до минимум. Дежурните хейтъри бяха престанали да се занимават дори с фейсбук изявите на съпругата му, Борисов спря да го коментира презрително, а Цветанов, който джафкаше най-силно срещу Радев, току-що бе освободил всички постове в партията заради Апартаментгейт.

Така дойде денят 9 юли 2020-та и потресаващата "операция" на гешевите хора в президентството. Последва юмрукът с "Мутри, вън" и днес Радев, според т.нар. кънчовци, има одобрение от 46%. Катастрофична новина за "инспектора" с джипката. Президентът е реанимиран от затихващите си функции, с напомпан рейтинг и с огромен шанс да повтори мандата си.

Поведението на управляващите и "патериците" им е показаталено. Те не просто скачат срещу всяка негова дума или действие - той няма право дори на въздишка и стон. Всичко, което каже или направи, се заклеймява като национално предателство и съсипия за безценната ни демокрация. Хем датата за изборите ги устройва напълно, хем истеризират, че президентът я преместил с една седмица. "Той не си държи на думата. Видяхте ли го?! Ах, какъв негодник...".

Придворните им политолози пък леят сълзи, как този коварен човек заявил кандидатурата си за втория мандат, без да пита Корнелия Нинова. Ами Радев вече има пълното право и на малко арогантност. БСП трябва да ходи след него, а не той да гледа към Позитано. Ако искат втора поредна президентска победа - комай друга нямат отдавна - решението за Столетницата е ясно. И не са безкрайно закъснели за него. Стига да не сътворят някоя чутовна глупост с друг кандидат.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 333 гласа.

Свързани новини