Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 19:54 12 550 132

Петър Волгин: Ето как президентът Радев може да спечели втори мандат

  • румен радев-
  • мандат

Противниците му в средите на управляващите са достатъчно много и достатъчно агресивни

Петър Волгин: Ето как президентът Радев може да спечели втори мандат - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петър Волгин за БНР

От момента, в който Румен Радев стана президент, ГЕРБ показват по всякакъв начин, че не го харесват, меко казано. Докато Цветан Цветанов все още беше номер две в управляващата партия, именно той беше фронтменът на атаките срещу президента. След изгонването му от райската герберска градина хейтърството срещу президента беше разпределено между различни участници. Последен в тази роля влезе фамозният Спас Гърневски, чийто днешен пламенен антикомунизъм би могъл да бъде сравнен със също толкова пламенния му някогашен комунизъм. Естествено, невъзможно е да си представим, че ГЕРБ биха харесали каквото и да било, изречено или направено от Радев. Той е антитеза на тяхното управление. Преди четири години повечето избиратели гласуваха за него, защото искаха противотежест на ГЕРБ. Поне на символно ниво. Гласоподавателите не искаха президент да бъде човек, който послушно ще кима с глава при всяко действие на управляващите, както правеше Плевнелиев.

Преди четири години за Румен Радев гласуваха хора с различни възгледи. И все пак, в основата на неговата победа бяха гласоподавателите на БСП. Затова е логично схващането, че и на предстоящите президентски избори ще бъде така. Явно президентът разбира това, защото в деня, в който обяви кандидатурата си за втори мандат, той отправи специален призив за подкрепа именно към привържениците на социалистическата партия. Ако Румен Радев пренебрегне БСП, изобразявайки някаква обединителна фигура, със сигурност ще загуби. Опитвайки се да се харесаш на всички, обикновено не те харесва никой.

А най-голямата грешка на Радев ще бъде, ако тръгне да ухажва онова аморфно, вечно мрънкащо и претенциозно образувание, наречено „градска десница“. Вярно, някои видни представители на този малоброен електорат в момента правят срамежливи комплименти на президента. Но това е, както самите те обичат да се изразяват, маньовър. Същият маньовър извършиха „автентично десните партии“ преди парламентарните избори през 2014 г., когато обясняваха на всеки, който не го мързеше да ги слуша, как за нищо на света няма да се коалират в ГЕРБ, пък после точно това сториха. Така че към твърденията и авансите на такива хора трябва да се отнасяш много внимателно. Иначе рискуваш да повториш наивното поведение на троянците, които повярвали в добрите намерения на гърците и позволили на онзи кон, отдавна превърнал се в нарицателно, да влезе в града им. Колкото и да се мазнят сега на Радев, автентично десните никога няма да го приемат за автентично свой. За тях той винаги ще си остане „човек на Кремъл“ и никога няма да успее да покрие „високите им стандарти“. Да им се чудиш на самочувствието, наистина. На избори ги бият като „маче у дирек“, а когато все пак успеят да се промушат в парламента, постоянно правят „исторически компромиси“. Т. е. гушват се тъкмо с онези, които най-яко са клели през цялата кампания. Ако президентът Радев изобщо таи някакви илюзии, че този снобеещ електорат ще му осигури втори мандат, трябва час по-скоро да се освободи от тях. В противен случай го чака тежко разочарование.

Другото, за което Румен Радев трябва много да внимава, е да не разочарова собствените си симпатизанти. А това може да стане, ако по някакви неизвестни причини реши да се прави на по-голям евроатлантик от Елена Поптодорова, например. Никак не му трябва на президента Радев да се съревновава с Борисов по въпроса кой ще изпее по-прочувствена серенада под балкона на набедения за главен руски опозиционер Навални. В България има достатъчно грантови политици, анализатори и журналисти, които в името на неспиращото финансиране от чужбина, ще свършат тази работа. Няма нужда и президентът да се включва в този неприличен хор. Добре ще бъде също така той леко да намали ентусиазираното говорене по темата „Три морета“. Това, че проектът има откровена антируска насоченост, е едно на ръка. По-важното е, че т.нар. Триморие вбива клин в единството на Европа. Това е поредният опит нашият континент на бъде разделен на „нова“ и „стара“ Европа. За първи път това бе направено от Доналд Ръмсфелд. Военният министър на Буш-младши нарече новоевропейци хората, които безрезервно подкрепяха нахлуването в Ирак през 2003 г., и заклейми като „староевропейци“ Германия и Франция, които категорично отказаха да участват в тази авантюра. Сега отново се реанимира това разделение, възкресявайки идеята на полския маршал Пилсудски от 30-те години на миналия век, насочена едновременно срещу Русия и срещу Германия.

Ако президентът Радев бъде по-внимателен, когато обсъжда подобни деликатни теми, той със сигурност ще увеличи шансовете си за втори мандат. Противниците му в средите на управляващите са достатъчно много и достатъчно агресивни. Преди четири години те подцениха Радев, решавайки, че когото и да изправят срещу него, ще го победят. Сега няма да направят тази грешка. Ще хвърлят срещу Радев всичко, с което разполагат. Ето защо президентът трябва максимално да консолидира своите привърженици. В никакъв случай не бива да ги разколебава, ползвайки реплики от репертоара на „умните и красивите“. Подобен дискурс може да накара някоя баба костовистка да премрежи поглед от умиление, но при нормалните хора не върши никаква работа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 165 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    155 73 Отговор
    Волгин не се отваряй-Радев с обявяването на кандидатурата си вече го е спечелил тоя втори мандат

    Коментиран от #2, #21, #65, #67, #85, #100, #114

  • 2 Нашия

    52 99 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Кога спечели коментари пиши, а сега мълчи.
  • 3 Ето как

    163 69 Отговор
    Например аз и много други ще гласуваме за него отново.

    Коментиран от #14, #33, #54, #81, #84

  • 4 Хаха

    54 113 Отговор
    2 мандат ще реши ОЛАФ.!!!!!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 дедо Герчо

    57 117 Отговор
    ВОЛГИН,ВОЛГИН....МАТЬ РОДНАЯ...НА БЕЛА КОБИЛА,ВЕТЪР ТЕ ВЕЕ...ХЪХЪХЪ....

    Коментиран от #132

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 писнами

    51 107 Отговор
    Волгин ли е сценаристчето на руменчо?
    Трябва да си олигофрен за да си правиш такива тънки сметки.

    Коментиран от #82

  • 8 КРАДЕЦ

    124 48 Отговор
    Протестиращи отново блокираха бул. "Дондуков" пред сградата на Министерския съвет-- КЪДЕТО ТИКВАТА ЛИПСВА ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗАВИНАГИ ! ! !

    Коментиран от #13

  • 9 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    131 45 Отговор
    Ако на Тъпото от Банкя му стиска, нека се изправи в пряка битка с ПРЕЗИДЕНТА...

    Коментиран от #16, #55, #127, #128

  • 10 един българин

    55 114 Отговор
    Журналист с руска фамилия и русофилски пристрастия които защитава по най безочлив начин в БНР ,, НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИТО ДЕН ПОВЕЧЕ! ОСТАВКА НА ВОЛГИН РАЗЕДИНИТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗАЩИТНИКА НА ПРОПАДНАЛАТА РУСИЯ!

    Коментиран от #57, #69

  • 11 Нинова

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Стрелата":

    Ко каза ко😄😄😄😄
  • 12 Behemoth

    103 46 Отговор
    Няма кой да бие Радев ....някой да ми покаже един гербераски загубеняк включва идиота с жипа (апропо тоя страхливец няма да посмее да се кандидатира ,не го виждам на дебат с Радев еднокнижника ...с обикаляне по къра няма да стане)който може да го победи...

    Коментиран от #15, #86

  • 13 Ааа не

    38 19 Отговор

    До коментар #8 от "КРАДЕЦ":

    Грешка за затвора ОЛАФ ще реши 😋
  • 14 писнами

    34 60 Отговор

    До коментар #3 от "Ето как":

    тук май има много руски хатъри
  • 15 Тролче

    18 45 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Напразно се хабиш. Загубена кауза!

    Коментиран от #20

  • 16 Освен с език

    21 37 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    С друго не можеш,промит.!
  • 17 Анонимен

    89 42 Отговор
    Естествено е че Радев ще спечели.Шайката нямат шанс защото нямат свестен кандидат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Behemoth

    6 28 Отговор

    До коментар #15 от "Тролче":

    А баба ти мъжка ли е нетролче!!!!???

    Коментиран от #26

  • 21 Кнаус 485

    81 38 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Герберите са арогантни и нагли хора.... Напълно съм съгласен с казаното от Волгин....
  • 22 към момента

    77 29 Отговор
    волгин е образован със сигурност и е русофил,затова бих насърчил призива да се гласува за Радев,защото на фона на предстоящите събития англо-саксонския модел е еврейски модел/рестарт на света/,който цели нарушаване на баланса в света,в полза на сащ и англия/брекзита не е случаен/...

    Коментиран от #25, #46, #50

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Другия с коня

    46 56 Отговор
    Петър Волгин...Поради что се срамиш от имената си Българино....Петър Георгиев Петров.....Срам ли те е,че баща ти се казва Георги,а си кръстен на дядо си Петър.....Горд си да носиш фамилия на реката Волга ли...Ами отивай там,бе....Отивай на Волга и Бъди
    Руски Журналист,да те видим....Волгин....Направо без думи.....

    Коментиран от #58

  • 25 ke da

    24 41 Отговор

    До коментар #22 от "към момента":

    ТОЧНО ТОЗИ ЕВРЕЙСКИЯ МОДЕЛ, А ВСЪЩНОСТ МОДЕЛА НА СЪВРЕМЕННАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ , ВИ БЪРКА В ТЪМНОТО МЯСТО! НЯМА НАЧИН ТАЗИ ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЩЕ ЗАЛЕЕ РУСИЯ КАТО ОКЕАНСКА ВЪЛНА, КАКТО И КИТАЙ И ЦЯЛ СВЯТ! РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО ПРОСТО И ОГРАНИЧЕНО ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ! ОТ 1917 ГОДИНА РАЗПРОСТРАНИХТЕ В ПОВЕЧЕ ОТ 40 СТРАНИ ОМРАЗАТА ВМУЖДУ ХОРАТА И ТОЛКОВА ПОНЕ ГРАЖДАНСКИ И ДРУГИ ВОЙНИ!

    Коментиран от #32, #95, #122

  • 26 Па що не ходиш

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Behemoth":

    При баба му бре
  • 27 ВНИМАВАЙ

    18 11 Отговор

    До коментар #23 от "един българин":

    Няма да ти спират правата да коментираш, просто ще пуснат руските мутри, за тях граници не саществуват! Така, че внимавай?!
  • 28 Bai nudals

    53 25 Отговор
    Как изобщо можете,да сравнявате бокууу,с президента Р.Радев. Чак смешно ми става.

    Коментиран от #117

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ТаУмВзе

    12 3 Отговор
    Матряла замина! Или яде житче, за роднини. Треска промяната и Демокрацийка, изградена от тиняк на БКП. А Нищо не я вярно!
  • 31 да питам

    26 26 Отговор
    А "президентшата" справя ли се в новата вила ? Сигурно по цял ден си слуша Скорпиънс ...
  • 32 към момента

    19 5 Отговор

    До коментар #25 от "ke da":

    не забравяй ,че на най-големите лицемери в света не може да се вярва/сещаш се за кои, надявам се/
  • 33 ми ,

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ето как":

    Аз и много други , ше гласуваме на инат ...
  • 34 Единственият

    11 2 Отговор
    начин е посмъртно!
  • 35 ха ха

    26 26 Отговор
    Да платят пак на махалата ромчета... като в доброто старо време. Това са БСП.

    Коментиран от #53

  • 36 Значи викаш

    28 18 Отговор
    Мунчо ще спечели ВОЛГА нов внос!?!? Ама оная свикна да я возят/и не само/ в държавни Мерцедеси.....
  • 37 Baba бона

    22 15 Отговор
    Червен глупа. к
  • 38 !!!?

    41 34 Отговор
    Фигуранта четири години се опитва да лъже Народа, че преди преди управлението на ГЕРБ българите са живяли по-добре !!!?
  • 39 Тупурдия

    35 12 Отговор
    Волгин е прав. Умните и красиви жендъри и грантови соросоиди въобще ни на грам не ми вдъхват доверие. Пинокиевците първо да влязат в Парламенте да ги видим каква подкрепа имат. Тия нагли въшки ако се докарат до 6% ще вдигнат тупурдия все едно ,че са взели 60%. И с какво са по-различни от Боко,като са изклесавци на Костов?
  • 40 Точно

    30 26 Отговор
    Другарят Волгин отново не е в час. Лично по Панорама Б. Борисов каза, че е издигнал слаб кандидат в лицето на Ц. Цачева, за да спечели Р. Радев.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Чики-Рики

    27 28 Отговор
    На времето имаше един скеч-реклама :Кой е ,кой е !? Той е,той е ! Това беше за Президента Петър Стоянов,ако си спомняте?! Сега би трябвало да звучи, така: ,,Кой ще е ,кой ще е?! Той ще е ,той ще е ! Става дума за Президента Радев, разбира се! Напред ,,Генерален,, , бий мутрите от ГЕРБ, яко ги бий!

    Коментиран от #43

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Чики-Рики

    14 5 Отговор

    До коментар #43 от "град Курти":

    Ти Си головодник, също като ,, псевдонима,, си! Щото ту ти влиза,ту ти излиза.... името ти!

    Коментиран от #48

  • 45 Кси

    25 30 Отговор
    Не се напъвай, волгин, загубил е вече, с юмрук, метежник, иска гражданска война, а на теб не ти прилича на годините да си червен, дете си бил през социализма
  • 46 Брендилия

    18 11 Отговор

    До коментар #22 от "към момента":

    Много точен коментар. Абосолютно Ви подкрепям!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 оня с коня

    17 17 Отговор
    Страшно глупава Грешка на Волгин - да обяснява на Радев НА ВСЕОСЛУШАНИЕ как да спечели Изборите...Ами Противниците на Президента точно това ги интересува- какво Ще предприеме,за да го ПАРИРАТ?Сега вече като се знае тактиката на Радев/и то Единствено печелившата/,ще спечели Избори "ама Друг път"!Отделно пък че Волгин шепне на радев да не се опитва да се хареса на Всички,а да толерира единствено БСП,като В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не се прави на Цитирам:" Някаква обединителна фигура"А какво значи това?Ами значи че Волгин подтиква Президента към НАРУШАВАНЕ НА Конституцията,според която "Президентът е НЕУТРАЛЕН и е Президент на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ"!!!А ако Радев случайно отиде на Врачка тя със сигурност ще му каже да се ПАЗИ от Съветници с имена на Руски реки,ама на Див Овчи Кон със Зелени чорапи как да му се налее Акъл?!
  • 53 Верно ли

    26 15 Отговор

    До коментар #35 от "ха ха":

    Доколкото си спомням ГРОБ и Фандъка последно ги пращаха ромчетата и благодарение на Факултето самоковската продължава да осигурява яко крадене на ближните със "проектите" си и с ремонт на ремонта на ремонта на ремонта...
  • 54 Колю

    10 13 Отговор

    До коментар #3 от "Ето как":

    Ето как-никак,мисисипов пак надъхва електората.
  • 55 темелко

    25 18 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    на Тъпото от Банкя му стиска, нека се изправи в пряка битка с ПРЕЗИДЕНТА.
    Разбира се,че не му стиска.Битка с президента няма да е като мачле с Бистришките тигри.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 нашия

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "един българин":

    личи ти колко си българин-щом не знаеш че поречието на Волга и Дон са български земи от векове
  • 58 нашия

    16 1 Отговор

    До коментар #24 от "Другия с коня":

    още един който не знае кои са вековните БЪЛГАРСКИ земи
  • 59 Кси

    16 16 Отговор
    Не, няма да спечели, бе волгин
  • 60 Ей този Волгин

    21 15 Отговор
    То е много много странно как разсипниците на прехода червените мушмули имат още електорат,че и си вярват,че са алтернатива.Тези които създадоха мутрите ,изнесоха държавата и обраха банките.Никаква отговорност,а сега се диплят против " статуквото" ,общи приказки,а Радев се припознал с тях,то вече е диагноза,само и само обикновените заблудени да го изберат.Това което беше до 2000-2006г. г.,сравнение със сега няма нищо общо и не се дължи на тях.

    Коментиран от #62

  • 61 БСПДПСЕромци

    21 17 Отговор
    "направено от Радев"? Дигна едно юмруче, отърва баща си от една катастрофа, пусна Деса в насрещното и дотам.
  • 62 сложно е

    11 8 Отговор

    До коментар #60 от "Ей този Волгин":

    прав си,само искам добавя ,че в началото на 90г под заплахата на сащ закрихме техническото разузнаване/най-силното/ във варшавския договор с компромис нашите да правят вътре в страната каквото решат!затова сме управлявани от червени капиталисти!/ б.р.виж бойко/
  • 63 Здртекгтр

    17 13 Отговор
    И защо изобщо се коментира Фугуранта на еди кой си?Самономинира се,ами негова си работа!Нещо се подплаши от ОЛАФ и следващите които следват,та имунитета си пази и търси балъци и то къде най лесно,то видно!Това,че се държи като зверче в клетка,антипатично и нагло,е затова ли?Бил опозиция,и то президент мажоритарен ,щото около него дс-та съветници спуснати,та битката не е срещу ББ,то е проформа,а да не им се мъти водата на вече окрупнелите от прехода ветерани,най вече Черепа който му помага,че и оня от сръбския синджак!Има още много време и вода да изтече,а Волгин е смешник с това безпринципно русофилство,ей тъй навеждане.Бърка понятията русофилство и навеждане!
  • 64 Анонимен

    1 2 Отговор
    Докато се забавляваме кръцкръц бебето вече е.. Плодят се. Хубаво правят по така простички и неуки на карадайъ. Ще чакаме хабер. Свърши цръкбрък. Не се шегувам.
  • 65 Триморският

    11 13 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Президентът Радев предаде своите избиратели, повечето от които симпатизират на братска Русия. Мен - също. Веднъж предател - винаги предател.
    Само глупавите ще гласуват за доказан предател, който дори не крие, че е такъв, а точно обратното.
    Сега двамата с Борисов се бутат на американската копанка с помия, за да докажат на портиера на американската амбасада кой е по-по-най-предател на българският интерес.
  • 66 Кси

    13 14 Отговор
    Тоя наглец се самопредлага, самочувствието му идва от това, че има гръб, решетников ли, кои ли-черепи и сръбския ли?
  • 67 ТтТ

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Ще го спечели, като се хване за двата големи пръста на краката !!!! И ДПС се възползват от нея!
  • 68 Да,имаше май нещо гнило в Дания

    11 13 Отговор
    А,бе интерсно с др.Радев?При първото събитие с др.Пл. Узунов,излезе кат Георги Димитров на борба,а навън готови строени другарите на небезивестния "борец " срещу мутрите др.Копейкин,собственик на завиден дом и скъпа кола от субсидията." Правилния " човек!При втората случка пак със същия негов человек се примоли на червенушките да си го подслонят,що?Застраховка срещу друго очаквано събитие ли?А Волгин решил да му подава как да ги омайва.Я по спокойно с еуфурията,я си почешете главите!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Горо

    14 7 Отговор
    Вече го е спечелил с "мутри вън"
  • 71 Мдада

    16 13 Отговор
    Видях Радев как прави коремно на лоста.Бойко мутрата не може да направи едно набиране.Ако Радев пребие до смърт Бойко мутрата,както в ММА ще гласувам за Радев.Искам и да се обърна към Радев.Румене,не им се плаши падне ли ти удряй и не спирай докато не спрат да дишат.Мутрата се пречиства само с бой зверски бой

    Коментиран от #72, #87, #129

  • 72 До 71

    14 7 Отговор

    До коментар #71 от "Мдада":

    Виж другарю,г-н,съвсем изпростяхте от простотията която се изля летом,и от дръвченето на позитановеца,че бил по по най,включая агресивен,злобен ,негативен и так дале.Нито поведението му подхожда на длъжноста,нито избора е не кой може да е по откачен,а кой е най подходящ за този пост за обществото.Нито сме в президентска кампания,нито нищо,а в съвсем друг епизод,плюс пандемия и т.н.Но предвид обкръжението около самономинирания ,се прави извод за намеренията му и най накрая като видя,че летните вандали които го подкрепяха,заедно с триото божковисти и общата Ма и подобни не се одобряват,та от хорски срам леко се уж дистанцира,и си поиска и от комунистите да поизлъжат обикновените хора.Не се е отказал от другите,ни най малко,че вятъра от пустинята не е далече,духа си добре.

    Коментиран от #75

  • 73 ЧОЧО

    13 11 Отговор
    И какво като спечели другаря Радев, безгласна буква.Не се напъвайте толкз!
  • 74 НОВО ПЕТ

    11 15 Отговор
    АКО ДПС НЕ ГО ПОДКРЕПИ, РАДЕВ Е АУТ.....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Давид

    14 12 Отговор
    Радев е стратег . На времето много български царе учеха във Византия и после я поставяха на колене . Това е разузнаване . Стига с тези три морета . Радев най добре знае какви са възможностите на тази окрадена и разрушена държава с демотивирано и болно население .

    Коментиран от #77, #109

  • 77 Кси

    5 5 Отговор

    До коментар #76 от "Давид":

    Температурата как е, той волгин с това мнение проверява нагласите, нали, бе наборе
  • 78 psf

    12 15 Отговор
    Един държавен глава трябва да бъде образец за подръжание, но при Радев няма за какво, защото му липсва житейска мъдрост, политическа зрялост, психологическа стабилност и елементарно благородство! Всички бяхме свидетели, как още преди да влезе в пълномощията си на президент, се закани най висшият орган на държавата- Народното събрание, с думите "още една седмица"! За тая си проява, още тогава той трябваше да бъде импичнат, и не знам защо депутатите не реагираха. Известно е, че човек мисли най плодотворно и взема най правилните решения в приятна и спокойна обстановка. Между всичките вреди, които Радев нанесе на България и на народа е и тая, че той през целия си мандат не спря да нагнетява напрежение в обществото; с юмруци, призиви и изказвания, на Шипка, на пресконференции, на традиционните новогодишни поздравления по телевизията и последно, на обяването на кандидатурата си за втори мандат за президент. Не вярвам той да бъде преизбран, защото се оказа, че е и неблагодарен.

    Коментиран от #83

  • 79 Червени боклуци,

    11 16 Отговор
    Фигурантът на черепа влиза в пандиза.
  • 80 Яшар

    12 8 Отговор
    Гербесляците в истерия - безценно! :)))
  • 81 И аз ще гласувам за него!!!

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ето как":

    И всеки човек с достойнство! Останалите, не ме интересуват! Човек без достойнство, е като кофа с боклук, а боклука е за изхвърляне! Плявата и простотията от тях, е добро забавление!
  • 82 ИНТЕЛЕКТ

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "писнами":

    Освен видимата неграмотност от селяндурски тип сте и видимо с ментални отклонения и тотална мозъчна недостатъчност!
  • 83 фатмак

    5 2 Отговор

    До коментар #78 от "psf":

    Стана интересно със снимките в ПИК
  • 84 vivaldo

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ето как":

    Теб мишок никой не те пита.Радев
    да си стегне фатмашкия куфар и с
    Деса право в Москва.

    Коментиран от #88

  • 85 фатмак

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Стана интересно със снимките в ПИК
  • 86 зеления чорап

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    А снимките в ПИК, къде е Деса
  • 87 vivaldo

    8 4 Отговор

    До коментар #71 от "Мдада":

    Не знам колко си млада но щом Радеф толкова ти харесва отивай да
    му духаш.
  • 88 фуражката

    8 5 Отговор

    До коментар #84 от "vivaldo":

    Деса е вече в Москва, а фатмака в ПИК
  • 89 Малеее

    10 6 Отговор
    Ще спечели втори мандат кога цъфнат налъмите

    Коментиран от #90

  • 90 Като гледам тролщината

    5 6 Отговор

    До коментар #89 от "Малеее":

    явно и налъмите са цъфнали и вторият мандат му е в кърпа вързан! Ако не беше така, нямаше да се напъват всички продажници като магаре на мост!

    Коментиран от #115

  • 91 Да ама не

    10 10 Отговор
    Радев е тъп Фатмак.Вън!
  • 92 Срам!

    10 4 Отговор
    Срамувам се, че съм българин заради тъпака и национален предател Мунчо идиота.

    Коментиран от #93

  • 93 А аз се гордея, че съм Българин!!!

    7 8 Отговор

    До коментар #92 от "Срам!":

    Но се срамувам от платените мижитурки за няколко стотинки, продаващи и предаващи страната си! Но се гордея, че в страната ми има силни и достойни като Президента!
  • 94 ХайлАдолф

    6 8 Отговор
    На кой му пука за някакво нещастно московско резидентче на червена каишка .....
  • 95 Бойко член на БКП и президент

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "ke da":

    Нещо си се превъзбудил,Радев и Борисов са продукт на една и съща разузнавателна служба, на Руската федерална служба за външно разузнаване, внимателно провери какво предлага ДПС, Доган,Пеевски,се кланят на Москва, всички президенти до сега са избирани с благословията на ДПС то ес на Москва,а твоят евроатлантически герой Борисов е човека осъществил на 30%мечтата на Първанов за големият шлем,южен поток,сега турски,чисто руски проект,усилено говори за 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй, Решили Путин Бойко подкрепен от ДПС на вторият тур е президент,и ше управлява задкулисно Герб по модела на Първанов с Бсп.
  • 96 Дантела

    1 2 Отговор
    Радев е груп играч, той ще стигне до балотаж,след това финно като дантела трябва да изтъче,призивите към евентуални те подръжници,на балотажа,не трябва да разчита на идеологическите концепции,да стъпи на здрава почва,това което обича народа,ще бъде нападан от всякъде,особено по линията на русофилството,той не трябва лично да се противопоставя на Борисов или Герб,негови хора да показват мръсните игри на Герб и Дпс заедно със Пеевски.Не бива са забравяме,Бойко с Турски поток спечели подкрепата на Русия и Турция,на ДПС,той ще бъде използван от Сащ и Запада да признае всичко което желае РСМ,като те ще му подсигурят достойни старини,в президенството,той просто е едно много хитро муле.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ЦарВул

    0 0 Отговор
    Много по здрави от Стоичков на мама ти!!!
  • 99 Шукритъ

    1 1 Отговор
    без насте не става,а ака плати кату предня пут можи
  • 100 ФАКТ

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Радев може да спечели втори мандат само и единствено ако от Герб отново издигнат онази грозотия дето беше на предишните избори ЦЕЦА ЦАЧЕВА...обаче ако от Герб издигнат някой мъж...Радев ще остане само блед спомен..който за 4 години..не беше поканен в нито една европейска държава за някакви разговори...а ако случайно не знаете..ние сме държава част от Европа..и държава на континента Европа....това че на вас ви се иска да сме в АЗИЯ ИЛИ ЧАСТ ОТ УМРЯЛАТА РУСИЯ...СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ....А И ЖИВЕЕТЕ В СВОБОДНА ДЪРЖАВА,.,.МОЖЕ ДА ОТИДЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В ЛЮБИМАТА ВИ РУСИЯ...НИКОЙ НЕ ВИ СПИРА..ЖИВЕЕТЕ В СВОБОДНА ДЪРЖАВА,.,,,А НЕ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ДА ВИ ЗАБРАНЯВАТ ДА ПЪТУВАТЕ ДАЖЕ И ДО ГЪРЦИЯ...ИМАМ ПРЕДВИД ПО ВАШЕ КОМУНИСТИЧЕСКО ВРЕМЕ....ТЪКМО ЩЕ СПАСИТЕ ДЪРЖАВАТА НИ ОТ ЕДНА БОЛЕСТ ...НАРЕЧЕНА КОМУНИЗЪМ...

    Коментиран от #119

  • 101 БОЛШЕВИШКИ ПАРЦАЛ

    4 3 Отговор
    А ДЕСА - МАТА ХАРИ Е НАЙ ДОБРАТА АРАНЖОРКА НА ШКАФЧЕТА. ТИЯ ПШАЧАТ ЗА ЗАТВОРА.
  • 102 БСП най крадливата партия

    4 3 Отговор
    Президент ама на муртите издирвани за криминално минало.
  • 103 Руменчооооооо

    4 3 Отговор
    Айде мама в къщи
  • 104 Протестър

    3 4 Отговор
    РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ С ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС И ЕВРО РОМА.
  • 105 Гената

    3 1 Отговор
    Какво са зинали за великите открития на ОЛАФ? Та нали техен супер агент беше скандалната Калинка, с купената дипломка, дала име на всички герберасти промъкващи се и днес до служби, чрез фалшиви дипломи и конкурси ?! И в крайна сметка, какво е откраднато - има закупени стотици нови джипжви HOVER произведени в български завод, от български работници . Това ли гжо дразни финландския супер агент ? Че не можем ли да му зададем същия въпрос на него - за коя западна компания конкретно се тръшкаш, драги ? И колко ти е комисионната ? Ш-ш-т, само не казвай, че няма такава, няма кой да ти повярва !
  • 106 ВЕЧЕ УБЕДЕН

    4 3 Отговор
    Убедих се, че по-голям демократ от Б.Б. НЯМА! По цял ден Волгин ни натрапва комунистическите си възгледи в БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО все едно е РУСКО и никой НЕ ГО ЗАКАЧА!

    Коментиран от #108

  • 107 Употребените хора

    4 2 Отговор
    Радев си има шефове, ДОГАН ПЕЕВСКИ БОЖКОВ И ВАСИЛЕВ.
  • 108 Русия

    0 3 Отговор

    До коментар #106 от "ВЕЧЕ УБЕДЕН":

    Защо ли?!....Закован е в БНР от Путин и няма сила която да го махне.
    Проектът "Триморие" е защита от Русия. Нещо като фронтова полоса, вал, барикада със съответната стратегическа инфраструктура. В момента границата на ЕС и НАТО с Русия е като разграден двор. Отказ на България от участие означава вакуумът да се попълни не от САЩ и големите от Европа, а от Турция. Това на практика означава, че Турция ще получи в аванс "зелен светофар" за прикриване с войски на морската ни граница с Русия, без да ни пита някой. Ако откажем излизаме от НАТО. А ако Русия се почувства достатъчно силна за да и се противопостави, територията на България ще стане бойно поле между НАТО и Турция срещу Русия - маргинална зона. При което Сърбия ще заеме мястото ни в НАТО и с Македония ще дойдат да ни освобождават...Волгин по-внимателно да борави с геополитическите си съвети. Защото това, което на "80% - товите дебили" им се струва очевадно, в геополитиката изисква по-дълбочко мислене.
  • 109 Емил Боев

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Давид":

    Значи за другото дето си го написал съм съгласен ,ама за многото Български царе дето учили във Византия съм длъжен да те поправя .Та единият от двамата Българи дето са учили във Източната Римска империя са Кан Кубрат който е прекарал повече от двадесет години във дома на Императора и вторият е цар Симеон Велики който е завършил със отличие Магнаурската школа ,Другите ни князе и царе са учили във България предимно във църковни училища ,аповечето от тях са били необразовани боляри .Единствено цар Иван Асен втори е имал що годе представително за сана му образование .Това е .
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Магарока

    1 2 Отговор
    Чакам ви червени джендарчита
  • 112 Осман

    1 3 Отговор
    Страхотно коремно със което показа мутренската си форма
  • 113 Киро к____а

    0 2 Отговор
    Аз ще гласувам за Деска
  • 114 хеий до коментар 1

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "нашия":

    Когото цяфнат нальмите.
  • 115 Истина

    1 3 Отговор

    До коментар #90 от "Като гледам тролщината":

    ТОЛКОВО ТИ Е АКЬЛА ЩОМ СИ МИСЛИШ ЧЕ ЕДИН НАЛЬМ МОЖЕ ДА ЦЬФНЕ, НИЩО НЕ МЕ ИЗНЕНАДВА ТО И НА ФАТМАКА МУ Е ТОЛКОВА СИВОТО.

    Коментиран от #116

  • 116 Да моме!

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "Истина":

    А тия девойчета дето се продават и толкова нямат скъпа!

    Коментиран от #118

  • 117 до 28

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Bai nudals":

    И НИЕ ТОВА СЕ ПИТАМЕ,ЧЕ ТОЙ ПРЕЗИДЕНТА Е ТОЛКОВА БОС ПОЛЕТИЧЕСКИ,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА ,ТА ЩЕ СТЬПНЕ НА КУТРЕТО НА БОРИСОВ.
  • 118 до Моме

    1 1 Отговор

    До коментар #116 от "Да моме!":

    На теб мога да те купя и продам колкото си пьти искам и пак няма да се усетиш какво става.

    Коментиран от #120

  • 119 абе

    1 3 Отговор

    До коментар #100 от "ФАКТ":

    Няма какво да сьнува втори мандат,ами да си хваща торбичката и на село, и да чака да цьфнат нальмите , защото някой другари казват ,че нальмите цьфтят, ами да клекнат и да чакат пьк може и да вьржат.

    Коментиран от #121

  • 120 Какво скъпа ще купиш?

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "до Моме":

    Я да видим мила! Достойнството скъпа не се продава!!! Иначе нали виждаш какво става! Само за забавление мила!😀
  • 121 Реалността мила не е сън!😊

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "абе":

    Спри скъпа стотинките и ще ти се избистри съзнанието!😀
  • 122 Едуард Петров-Едо

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "ke da":

    МНОГО ОБЪРКАНА ГЛАВА! ГОВОРИ КАТО МЕСИЯ, А ВСЪЩНОСТ Е ЕДНА МНОГО ЯВНА ДУХОВНА ПРОСТОТИЯ!
  • 123 Анонимен

    0 0 Отговор
    Румен гайтански - вълка... Ася христова, яхти, и др. Манекенка в дубай,... За тия мутри явно иде реч... Яхти за 15 милиона, млн. Коли, жени.. Набор 1957
  • 124 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бакалова, с дете мая от румен вълка. Бакалова в дубай. Издръжка 5000 юева, а робите на Доган да работят по 12 часа за 600 лева в юивашките фирми.
  • 125 Анонимен

    0 0 Отговор
    Президента румен Радев да не вземат тия прости шофьори с милиарди, навързани са.. Румен вълка въшка. с милиони... 15 млн. Яхта.. Доган обичал яхтите, разстовнието бургас несебър за 6 минути. Можел дървото да кара доганчо яхти,
  • 126 Анонимен

    0 0 Отговор
    Има едни живутинчета, дуган им викат, тихомълком вземат кокошките и бягат. Та на амет името дуган му подхожда. Бабите вдовици млади останали туркини ходят в балкана да събират подпалки с бебешки колички и чувала на гърба, а дпс насила ги изкарва от вкъщи да гласуват за него. Пак мастънлъ гласувайте за почетните ви депесари. При живково не бяхте лишени от нищо, дори срещу парче злато най апетитните службички работехте, не че сега сте зле, но не му прави чест на доган, ердоган, защо ли не, наркотика да е от тях, румен вълка, турция, холандия, по море и до доган. Вариянти много. Но има турци много бедни от старите. На байрама им занесат нещи дребно и се радват. По 20 лева на изборите, а то каква била работата с вълка румен боклука на София.
  • 127 Шъ съ изпрай...

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    ...Борисов срещу Радев...,ама га цъфнът нълъмити...😂😂😂
  • 128 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    И защо да го прави? Какво ще спечели? Ако не знаеш България е парламентарна република. Управлява се от министър-председател. Функциите на президента са единствено представителни (това е онзи който по нова година чете някаква реч и никой не го слуша). Та значи Тиквата според тебе трябва да зареже реалната власт и да се кандидатира за нищо незначещ пост (които по принцип никой не иска както доказаха последните президентски избори) само за да докаже че не се страхува от фигуранта Юмрукчо?
  • 129 Роко

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "Мдада":

    Да ще е интересно да гледаме бой Тиквата срещу Юмрукчо (винаги е приятно да гледаш как пребиват червен предател), но мисля че мача Робокоп - Барби ще е по - интересен Барби има повече шансове от Юмрукчо
  • 130 МУТРА ВЪН

    1 3 Отговор
    ДОРИ НЕ ТРЯБВА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ ЗА ДА ПОВЕДЕ НАРОДА КЪМ ВЪЖЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! !
  • 131 ХайлАдолф

    2 1 Отговор
    А бе още ли го дъвчите този нищожник , та той отдавна си е политически труп .....
  • 132 Внук

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "дедо Герчо":

    Каква е разликата между радев и нинова «жива жаби гълтат като чуят герб а между крум и спас какво ще кажиш откомунист хубава дума за герб да си чул»народа казва каквото кукнало таково се обадело