Отидете към основна версия

7 021 80

Българският Мойсей, месия и раб Божий Бойко Борисов

  • бойко борисов

Българския народ е щастлив да има Падишаха за свой премиер, лидер, водач, вожд, държавен ръководител и бащица

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Известна е притчата от библията, за това как Господ наредил на Мойсей да спаси израилтяните и ги заведе в обетованата земя Ханаан. Мойсей изпълнил волята господна и спасил евреите.

Известно е също, и че Бог е изпратил своят син Исус- Месията на земята за да покаже правия път на хората, и „за да бъде спасен светът чрез него“. (Йоан 3:17) . „Той е спасителят”.

Българския народ е щастлив да има Падишаха за свой премиер, лидер, водач, вожд, държавен ръководител и бащица. Той е българския Мойсей, той е и Месията, Спасителят. Защото, когато се зададе беда, той ни спасява, за божествената му мисия свидетелства лично бившия конституционен съдия Георги Марков (агент „Николай”) и депутат от ГЕРБ, който на 11 май 2017г. каза по Нова телевизия: „Благодаря на Бог, че ни изпрати Бойко Борисов”.

Падишахът е започнал спасителната си мисия още преди встъпването си на власт като премиер през 2009г. "Oбикoлил cъм държaвaтa. Нямa ceлo, нямa грaд, къдeтo хoрaтa дa нe ca видeли пo нoщитe кaк ги пaзя oт рaзбoйницитe. Aз нe cъм дoшъл oтнякъдe”. Тoвa кaзвa Бoриcoв в интeрвю прeд “Труд” прeз 2007 в дeня нa cъздaвaнeтo нa ГEРБ

За това как се е справял с разбойниците, когато е бил Главен секретар на МВР бившият бившият зам.-посланик на Германия в София д-р Клаус Шрамайер. има друго мнение. "Нито едно от 200-те поръчкови убийства не беше разкрито, докато беше главен секретар. Малко наркотици, малко задържани на митницата стоки, но така и не видяхме разкриване на нито едно от извършените тежки престъпления в България" - каза той в интервю за "Дойче веле" през декември 2010г.

На 17 юни 2011г., така той коментира вота на недоверие към правителството, който бе отхвърлен: „Ако не бях взел властта, ако бях останал в опозиция като кмет на София, в България щеше да се случи това, което става сега в Гърция. Ние взехме властта и спасихме България от жестока криза”. Повтори, че ни е спасил от тежка финансова криза, при инспекция на ремонт на междуградски пътища в Родопите на 28 ноември 2020г., където каза.: "Искам да напомня, че аз съм вадил държавата от най-тежката финансова криза 2008-2009 година, когато победихме Тройната коалиция”.

Една от бедите, от които ни е спасил нашият Месия е миграцията. На 12 април 2020г. при посещение в текстилен завод в Твърдица той се похвали отново:„От миграцията ги спасих българите”.

За това как ни е спасил от миграцията, той не влиза в подробности. Но се знае, че турският президент Ердоган плашеше, че може да пусне бежанските маси към Европа, а пътят към богатите европейски страни минава през Гърция и България. Гърците обаче добре си охраняват границата с Турция, а България закъсня с изграждането на телените огради, които се оказаха никаква преграда за мигрантите. На нашата общественост беше дадено да се разбере, че Борисов е убедил своя приятел Ердоган да не пуска мигрантите през България и така ни е спасил. В знак на благодарност Падишахът и неговото правителство нарушиха международни конвенции, като отказаха политическо убежище на противници на Ердоган и ги предадоха на турските власти. А истината е, че мигрантите не проявяват интерес към най- бедната европейска страна- България, която на им осигурява подходящ транзитен коридор към централните западноевропоейски страни.

Пред българите в последните две години надвисна страшна опасност от коронавирусната пандемия. И ето Господ, подобно, както навремето наредил на Мойсей да спаси евреите, се загрижил и за българския народ и се явил на Падишаха и му казал, че трябва са спаси българите от тази напаст. На брифинг в Министерския съвет във връзката със пандемията той каза: " Ако Господ е с нас, ще се оправим за 3 месеца". Но за всеки случай на 11 април 2020г. той така призова и народа да се присъедини към молитвите към Господ за справяне с коварния коронавирус: „Призовавам най - отговорно, и аз самият в 00.00 часа ще изляза в двора на Великден и ще викам "Христос Воскресе", всеки да излезе по тераси .... Убеден съм, че Господ ще ни чуе, че сме действали умно". Господ не е чул молитвите на Месията, може би е бил зает с други по- важни господни дела, или нещо е бил сърдит на Падишаха, защото пандемията си продължи с пълна сила през цялата година, а в края на ноември и началото на декември 2020г. България зае първо място в Европа по смъртност.

Падишахът не за първи път споменава именно божие. На 22 октомври 2015г. при откриването на ЛОТ 2 на АМ "Струма" каза: "Първо трябва да благодарим на Бог, защото без него нищо не може да се направи. Нашето е само Божа работа. Благодарение на него и фондове се пускат, и се строи".

Падишахът е убеден, или иска да убеди народа, че всичко зависи от Господ, кланяш му се, благодариш му и той даже се погрижва да се отпускат фондовете по линия на ЕС. Затова и той не пропуска да споменава името божие и това, че бог лично се обръща към него. На 17 март 2013г. при посещението си в Ловеч Падишаха каза:

"Искам прошка от Господ и от народа, само към тях грешките ми са несъзнателни. Така че надявам се Господ да ми прости, народът също”. На среща с руския патриарх Кирил в София на 3 март 2018г. Падишахът каза: "Без Бог нищо не можем да направим и не се и опитваме".

Ясно е неговото послание- каквото и да се опитва да направи той и неговата управляваща партия ГЕРБ, усилията им не могат да се увенчаят с успех без божията благословия и помощ. Тази тези той разви и на 22 юли 2018г. при откриването на новата за "Арена Шумен", като подчертава думите на варненския и великопреславски митрополит Йоан, че без Божията помощ нищо няма да се случи.

Видите ли, внушава той, ако другите партии, които не се кланят на Господ, вземат властта, няма да донесат благоденствие на народа, защото Господ- Бог няма да им помогне, така както помага на него, богопомазаният. Господ него явно обича, помага му и да печели избори- на 27 декември 2019г. коментира първите резултати от местните избори така:

„Благодаря на Господ, че отново ме подкрепи срещу тези лоши хора. Благодаря на инстинкта на народа и на Господ“.

Освен, че често цитира името божие, Падишахът не пропуска и да присъства на важни църковни празници, да прави дарения на църкви и медиите публикуват снимки как се кръсти в черковни храмове и държи под мишници икони. На 3 март 2018- във връзка с посещението на руския патриарх Кирил се похвали: “Продължаваме, доколкото Господ ни дава сили и възможности, колкото може да направим за Църквата. Такива светини като Бачковския, Троянския, Рилския манастир, толкова много църкви, включително взривени в онези времена, изградихме, реконструирахме, ремонтирахме, изписахме наново и това българският народ го уважава”. При обявяването на 17 август 2020г. от Цвета Караянчена на разговори по проекта на ГЕРБ за нова Конституция 17 август 2020г., той я прекъсва и казва: А колко църкви и манастири строим, за да може Господ да е с нас в тази пандемия”.

В езическите времена, при бедствия, са се извършвали жертвоприношения за да се омилостивят боговете. Нашият Падишах е на мнение обаче, че, само с молитви тази работа няма да мине, и не е лошо Господ да се омилостиви, с други думи подкупи, като се построят църкви и манастири.

Наистина ли е религиозен Падишаха? Малко е трудно да се повярва, като се има предвид, че истинските вярващи по времето на „комунизма” не са имали никакво желание да стават членове на БКП, атеистична партия, придържаща се към определението на Маркс, че „религията е опиум за народа”. А и религиозният Бойко Борисов никога е нямало да бъда приет в Комунистическата партия. Той между другото прави един съществен пропуск, като говори за детството и юношеството си- никога не е споменавал да е ходил на църква, нито че е кръстен в църква, което е вероятно, като се има предвид, че според някои и баща му е бил член на комунистическата партия.

Обяснението на Бойко Борисовата религиозност е просто и прозаично. Вярващите в България не са толкова много, както в други страни, но са електорат. Независимо дали са християни или мюсюлмани- той и мюсюлманите не забравя, редовно ги поздравява по случай Рамазан Байрам. И пари дава- на 14 юни 2019г. областната структура на ГЕРБ в Разград обяви, че премиерът дарил 10 000 лева за ремонт на джамията в село Подайва.

Хилядите хора, които излизаха на протести по градските площади в столицата и другите градове не вярват, че Бойко Борисов е българският Мойсей, Месия и Спасител. Те го виждат като диктатор под чието управление процъфтява корупцията, страната остава най- бедната в Европа, пенсионерите мизерстват, а нацията се стопява.

Но се намират и такива, които сипят благодарности. От признателни хора. Ето един такъв случай: на 17 декември 2018г. бе открит новия участък на АМ Струма, без Бойко Борисов, но с плакат за него, на който пишеше :"Благодарим ви министър- председателю, че ни направихте европейци".

Това е то. Преди Падишахът да дойде на власт, кой знае какви сме били, но взел той властта и ни направил европейци.

Антон Бежански

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 68 гласа.

Свързани новини