Отидете към основна версия

15 363 50

Цветанов: Едва ли с този пистолет са щели да убият Доган

  • ахмед доган-
  • доган-
  • атентат
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Малка е била вероятността лидерът на ДПС Доган да бъде убит с това газово оръжие, заяви вътрешният министър Цветанов след като излезе от НДК, където бе извършено покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган.

Вицепремиерът допълни също, че е имало пропуски в сигурността на конференцията на ДПС, тъй като част от делегатите, които са влизали в залата не са минали през специалната проверка. Тепърва ще се изяснява защо това не е направено. Към настоящия момент изясняваме всичко, свързано с нападателя, неговите връзки и дали е споделял намеренията и мотивите си с неговите близки връзки, върху което колегите от Бургас работят, каза Цветанов.

Установено е, че баджът, който е притежавал, е от Младежката конференция на ДПС през ноември 2012 г. и проверяваме сега дали той е бил делегат, симпатизант или член, допълни вътрешният министър.

Цветанов бе придружен от градския прокурор на София Николай Кокинов. Нападателят се е опитал да произведе два изстрела, но най-вероятно пистолетът е засякъл, каза Цветанов.

Той призна, че охраната на събитието вътре в НДК е била поверена на НСО, а около НДК за периметъра са отговаряли от МВР.

Градският прокурор Николай Кокинов е разговарял с нападателя, разменил си е с него няколко изречения, но Кокинов отказа да каже пред медиите какви са били мотивите на нападателя заради следствената тайна.

Назначени са съответните експертизи, взета е кръв и урина от нападателя, за да се види дали в организма му има наличие на наркотици.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини