Last news in Fakti

19 Януари, 2013 16:29 2 595 15

БСП: Опитът за покушение е шокиращ

  • бсп-
  • атентат-
  • доган

Очакваме свикване на КСНС

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган е изключително тежък инцидент с тежки последици и за България, и за българския политически живот. Опитът за покушение е шокиращ. Случилото се не може да бъде омаловажавано. Това е покушение срещу демокрацията в България и срещу всички в България, което ние категорично осъждаме и отхвърляме. Това се казва в позиция на БСП.

От името на БСП и на ПГКБ изразяваме силната си тревога от процесите в обществото и от възможната дестабилизация на страната.

Дълго разпалваната омраза, агресията срещу политическия опонент и враждебността дават своите уродливи последици. Срещу тях всички ние трябва да се изправим непоколебимо и решително. Политическите спекулации са недопустими.

Днес всички сме длъжни да покажем, че демокрацията е жизнена и има достатъчно съпротивителни сили, за да неутрализира разрушителните процеси, които заплашват бъдещето ни като съвременна европейска държава.

Призоваваме компетентните държавни органи и служби да предоставят възможно най- бързо цялата информация за случилото се.

Призоваваме всички към максимално отговорно поведение и към съпричастност с усилията за бързо разкриване на всички обстоятелства и факти около покушението.

Случаят безспорно е и покушение срещу националната сигурност на страната и в тази връзка очакваме бърза реакция на президента на страната като ръководител на КСНС.

Изразяваме своето задоволство, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е невредим и му желаем възможно най- бързо възстановяване, заключават от БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    1 1 Отговор
    Еврейската клика БСП БКП да беше почела паметта на апостола днес вместо да изпращат пожелания на тоя циганин!
  • 2 Полиция

    1 1 Отговор
    Да бе станишев е загрижен нали беха коалиция с ония турчин и заедно крадяха от майка България сега да ходи да му напрай една с....а да го дигне духом а и кво ни занимават все пак един от неговите се опита да го убие тва говори колко много го мразат хората и то неговите хора само делегатите които печелат от него го защитават!!
  • 3 Ина Стефанова

    0 1 Отговор
    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 4 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    СТАНИШКА-МИШКА МНОГО СИ СЕ РАЗТРЕВОЖИЛ И СИ ПРАВ . ТОЛКОВА МНОГО ОТКРАДНАХТЕ СЪВМЕСТНО С ДПС ОТ НАРОДА ЧЕ КАК ДА НЕ ТИ Е МЪЧНО КАТО СЕ СЕТИШ А ПЪК ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК НА ИЗБОРИТЕ МОЖЕ ПАК ДА СЕ СЪБЕРЕТЕ ??? НО АКО ГО НЯМА ДОГАН КАК ЩЕ НАПРАВИТЕ ОТНОВО АЙДУШКА КОАЛИЦИЯ ... А !? МЪКА СИ Е РАЗБИРАМ ТЕ ЧЕ ТИ Е ТЕЖКО . СКАПАНИ ПОЛИТИЦИ БЯЛ ДЕН НЕ МОЖЕМ ДА ВИДИМ ОТ ВАС И ВАШИТЕ ПОМИЯРСКИ ПОСТАНОВКИ . РАДВАМ СЕ ЧЕ ЕДИН ДЕН И ВИЕ КАКТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ЩЕ ИЗМРЕТЕ И ЩЕ ИЗГНИЕТЕ .
  • 5 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор
    toia pa nagliar vzel da govori. kradec
  • 6 румбо

    4 1 Отговор
    Тоя Сер-Гей ако му бяха насочили пищов(Макар и наужким) щеше да напълни гащите!Ама много знае нали Сокола му е духовен водач.
  • 7 БСП

    6 1 Отговор
    НАИ ГОЛИАМОТО Л..НОООООООООООООО Е СЕРГЕИ4О
  • 8 Дошо

    1 0 Отговор
    Шокиращо , е че до сега не са ви теглили по един пълнител и на тебе и на Поган другарю Мазнишев
  • 9 муспи

    0 0 Отговор
    Сладуря и Партия разработват спешно атентат с истински пистолет, но да направи засечка, като Сладуря в ръкопашен бой обезврежда терориста. Ще видиме тогаво кой е Оскар! Царя и Костов, и примкнулата към тях Кунева подкрепят тази инциатива на БСП.
  • 10 Къна

    1 0 Отговор
    Да му се не нарадваш на тоя "загрижен" за България - Няма по-гнусливо същество в неговата разбойническа партия!
  • 11 ха

    1 1 Отговор
    какво му харесват на този комунистите. днес гледах георги пирински в предаването на люба кулезич. като искат лиден, поне него да изберат - умна приказка, премерена. а, те този лаладжия. дето се хвана с моника люински.
  • 12 Ина Стефанова

    0 0 Отговор
    При нас нещата са много изкривени. Интелигентните, моралните и разумните не отиват да гласуват, защото виждат и знаят, че всъщност реален избор няма и нищо няма да се промени. Дали ще крадат едни пари хора от БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ и всички останали, за тези хора разлика няма. Така в активната част от избирателите остават хората с провинциално мислене. Същите провинциалисти, които напират за власт, познават отлично кой ще ги избира и правят разбираеми послания за точно тези избиратели. И понеже избраните не толкова знаят, но чувстват, че втори път няма да ги изберат, започват далаверата на едро и набързо. В резултат на което се краде повече и се управлява по-лошо. Докато един разумен, интелигентен и морален в някаква степен човек би се корумпирал, но ще даде възможност и на тези, от които краде да имат достатъчно. У нас провинциалното мислене надделява и затова кризата не само не свършва, но се задълбочава.!!!

    Попитали радио Ереван , защо управлението в Турция и България е толкова различно. Радиото отговорило: „Защото в Турция има 5% грамотни и те управляват !!! А в България има 5% разбойници и точно те управляват!”
  • 13 Куромагомедов

    1 0 Отговор
    БСП, и на вас да ви е..м......
  • 14 муспи

    0 0 Отговор
    "Йехова, това е Партията -
    Партията това е йехова!"
    еврейска народна песен от началото на ХХ век
  • 15 случаен

    0 0 Отговор
    До първия коментар. Паметта на апостола ще почетем след месец.