Отидете към основна версия

3 801 22

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено

  • коронавирус-
  • ваксинации-
  • средиземноморска диета-
  • филип боев

Пълна неспособност да се мисли системно

Снимка: youtube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Повод да озаглавя текста са непреставащите идеи за силово налагне на ваксинации и пълната неспособност да се мисли системно, т.е., неразбирането, че върху всеки процес, явление, оказват влияние много фактори.

От години се появяват хвалби за най-здравословната диета-средиземноморската. COVID кризата опроверга това. Най-много пострадаха държавите от региона на средиземноморието. У нас кой медик, включително и многото си титли, включително и новоизлюпени забеляза това?

Страните, които се справиха по-добре и по-бързо с COVID кризата- Скандинавските, Швейцария, Дания не се хранят по Средиземноморски.

Какво е общото за тях- много от т.н. Е-те са забранени в тези страни. Също така са забранени в Австралия, Русия САЩ. В по-малко случай забрани има и в Германия, Белгия, Франция и Австрия. Не намерих да има такива забрани в новите страни-членки на ЕС. Нека който иска да потърси информация и сам си направи изводи.

Чета и слушам какви идеи витаят в общественото пространство по въпроса за ваксинацията, а не се споменава необходимостта за информирано съгласие от пациентите, стигам до извода, че политиците и някои медици са се разположили добре в храма на търговците. Какво информирано съгласие получава гражданина за ваксинация в Парк или МОЛ? Формално? Политическата грешка за покупката на необмислено много ваксини, се прехвърля на обикновенните хора, от чийто джоб са платени. Идеята да си плащат лечението неваксинираните е откровено парадоксална за медик. Тогава и хората с наднормено тегло и пушачите да си плащат по друга тарифа лечението.

Загърбването на по-широкото разглеждане на проблемите на здравето в краткия парламент и отсъствието на темата в предизборната кампания не ме правят оптимист за бъдещето. Дори служебното правителство се поддаде на масовата психоза, която е и световна, но това не го оправдава.

Но за изборите - след 11 Юли.

Автор: Филип БОЕВ

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.

Свързани новини