8 Юли, 2021 16:32 3 747 22

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено

  • коронавирус-
  • ваксинации-
  • средиземноморска диета-
  • филип боев

Пълна неспособност да се мисли системно

Нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено - 1
Снимка: youtube
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Повод да озаглавя текста са непреставащите идеи за силово налагне на ваксинации и пълната неспособност да се мисли системно, т.е., неразбирането, че върху всеки процес, явление, оказват влияние много фактори.

От години се появяват хвалби за най-здравословната диета-средиземноморската. COVID кризата опроверга това. Най-много пострадаха държавите от региона на средиземноморието. У нас кой медик, включително и многото си титли, включително и новоизлюпени забеляза това?

Страните, които се справиха по-добре и по-бързо с COVID кризата- Скандинавските, Швейцария, Дания не се хранят по Средиземноморски.

Какво е общото за тях- много от т.н. Е-те са забранени в тези страни. Също така са забранени в Австралия, Русия САЩ. В по-малко случай забрани има и в Германия, Белгия, Франция и Австрия. Не намерих да има такива забрани в новите страни-членки на ЕС. Нека който иска да потърси информация и сам си направи изводи.

Чета и слушам какви идеи витаят в общественото пространство по въпроса за ваксинацията, а не се споменава необходимостта за информирано съгласие от пациентите, стигам до извода, че политиците и някои медици са се разположили добре в храма на търговците. Какво информирано съгласие получава гражданина за ваксинация в Парк или МОЛ? Формално? Политическата грешка за покупката на необмислено много ваксини, се прехвърля на обикновенните хора, от чийто джоб са платени. Идеята да си плащат лечението неваксинираните е откровено парадоксална за медик. Тогава и хората с наднормено тегло и пушачите да си плащат по друга тарифа лечението.

Загърбването на по-широкото разглеждане на проблемите на здравето в краткия парламент и отсъствието на темата в предизборната кампания не ме правят оптимист за бъдещето. Дори служебното правителство се поддаде на масовата психоза, която е и световна, но това не го оправдава.

Но за изборите - след 11 Юли.

Автор: Филип БОЕВ


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 6 Отговор
    Хората не вярват на нищо преди да са го видели по телевизията.
  • 2 др Гей Билтс

    20 4 Отговор
    "Дори служебното правителство се поддаде на масовата психоза, която е и световна, но това не го оправдава." Все едно тия от служебното правителство не са минали на кастинг до един първо при Козяк и СЗО.. Алоо, вземете се събудете, къде ги видяхте тия Е-та в зехтинеца и селския хляб на гърчолята и италиянците, Ковид щави там, където са най-задлъжняли народите най вече PIGS.
  • 3 мислещ

    25 1 Отговор
    Служебното правителство се е поддало не на паниката, а на глобалния сатанински диктат. Поредните кукли на конци и да, не се вижда никаква положителна промяна в скоро време. Всички се надпреварват да показват колко са надупени на запада, от служебното правителство до всички партии, имащи шанс за влизане в парламента (Е, тиквата освен това се надупи и на Турция и Македония)

    Коментиран от #9

  • 4 Пич

    33 1 Отговор
    Не става въпрос за простотия , а за алчност... И натиск над суверенни държави.... Цяла Европа като под команда плати милиарди за ваксини , които още не бяха измислени...!!!??? Кой е тоя , толкова силен , че да ги принуди...!!!??? Как да вярвате на нещо , купено преди да е създадено...!!!??? И как да не очаквате , да ни принудят...!!!??? Ще има нова , световна революция , или край на човешките свободи...

    Коментиран от #8

  • 5 Верно ли

    23 0 Отговор
    Еее, веднъж да прочета нещо, дето от година го дъвчем тук. Малко е постно, но поне повдига темата.
  • 6 шматки

    9 5 Отговор
    Този дето е писал статията явно е минал тежко първа игла и сега е в съмнения за втората. Иначе щом вярва в правителства, ми е ясен.
  • 7 Анонимен

    22 3 Отговор
    Щoм излязoхa знaйни и нeзнaйни cпeцoвe пo мeдиитe дa aгитирaт зa вaкcинaции и дa плaшaт нaрoдoнaceлeниeтo c пoрeдния щaм, вaриaция, мутaция....- извoдa e eдин: щe имa пaк КПП-тa нaeceн! А Кунчев дето ги дрънка за принудителна ваксинация не е медик отдавна, така както и Кацаров не е!
  • 8 Щее ти кажа кой

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    ИНТЕРНАЦИОНАЛА!Щом и в САЩ строят куманизъм какво да коментираме повече?
  • 9 Анонимен

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    И ceгa ca ce зacилили мутaнт cлeд мутaнтa, щaм cлeд щaмa и идвaт нa тaлaзи и нямa дa имa крaй! Aкo нe e кoрoнaвируca щe e нeщo другo! Вcъщнocт цeлтa нa зaигрaвкaтa e тoтaлeн кoнтрoл нa чoвeцитe! Oт cмaртфoнa мoгaт дa ти знaят кръвнo, пулc, нacтрoeния дoри! Нo щe ми е мнoгo интересно как ще правят контрол на населението, ако eй тaкa в eдин дeн всички взeмeм и си зае++ем cмaртфоните на жълтите павета! Ще имат една камара електронни шпиони с падащи батерии и близко до нула население за контролиране/щото има и пристрастени към фейсване като към дрога/!
  • 10 Смях

    23 0 Отговор
    Защо ли когато нещо така натрапчиво ми се рекламира и вменява, ми светва червената лапичка!?
    Смешни сте!
    "Изяш го за да не го хвърлим" - така ми звучи рекламната кампания за набиране на доброволци в безплатното тестване на един експериментален продукт.

    Коментиран от #12

  • 11 поздравления към автора

    22 0 Отговор
    Доказано е че боклуците, които се продават за ядене и пиене, влияят пряко на способностите на организма ни да се бори с различни заболявания. Кащво чудно има. Чудното е че не се говори масово какво ни разболява, какво да избягваме.
  • 12 така е

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "Смях":

    У нас е мормално да сме мнителни, защото от поне 30г държава няма, оставени сме да се оправяме сами. На запад са яко зомбирани, там вярват в институциите и слушкат. Поне мнозинството офце, де.
  • 13 Емил

    4 15 Отговор
    Поредните глупости! Ако ваксините не бяха в излишък, сега щяха да реват, че не достигат!!! На улицата угодия няма!!! А връзката хранене - корона вирус направо троши мивки!
  • 14 АБВ

    1 20 Отговор
    Много правилно плащаш ако не си ваксиниран.В щатите е така

    Коментиран от #15, #17, #18, #19, #20, #21

  • 15 А питам

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "АБВ":

    А кой плаща като си ваксиниран и се разболееш??
  • 16 Гост

    4 0 Отговор
    Някой си е насочил пистолет в челото, но го е страх да натисне спусъка.
    Но ще го натисне ако реши да въведе задължително ваксиниране по менгеле!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.