Отидете към основна версия

7 837 64

Александър Симов за ФАКТИ: Бомбата беше заложена още с начина, по който Пламен Николов беше изтеглен

  • александър симов-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • излизане-
  • пленарна зала-
  • 46-то народно събрание-
  • конституция

"Не може да вървиш срещу Конституцията", категоричен е народният представител

Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Време е някои хора да престанат да се държат така, все едно са участници в шоу. Политиката е процес на правила, на отговорности“.

Това каза пред ФАКТИ народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Александър Симов.

Потърсихме го за коментар на излизането на парламентарната група на „Има такъв народ“ от пленарната зала по време на гласуването на решение, че, след оттеглянето на съгласието на Пламен Николов да бъде премиер, мандатът за съставяне на правителство приключва неуспешно.

„Бомбата беше заложена още с начина, по който кандидатурата на Пламен Николов за премиер беше изтеглена. Ние бяхме изправени пред един свършен факт и трябваше да намерим решение на този проблем.

За мен подобни неща са принципно недопустими. Приемам всякакви заявки за антисистемност, приемам всякакви заявки за революционност, за бунт срещу всички, но има неща, които в парламента се решават системно“, каза още Симов.

„Не може да вършиш срещу Конституцията, не можеш да вървиш срещу правилата“, категоричен беше той.

„Разбирам техния бунт, но понякога не всичко върви по начина, по който човек си го представя. Затова смятам, че това трябва да е едно огромно предупреждение за самите тях. В момента, в който се пребориш в една битка, станеш победител, влезеш в парламента, пред теб има една пътеводна звезда. Това е Конституцията и не можеш да вървиш срещу нея“, категоричен беше той.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.

Свързани новини