Отидете към основна версия

11 448 154

"Лигата на дискредитираните" срещу Кирил Петков - този "мач" е предрешен

  • кирил петков-
  • лигата на дискредитираните

Най-големият атестат за Кирил Петков - за това, че той е свестен човек и добър министър, е, че срещу него обединени са ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", ДПС и... Румен Петков

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Масираната атака на тотално дискредитирани политически субекти и отделни индивиди срещу Кирил Петков предизвиква адско отвращение у нормалния български човек, искащ тук да не се краде, да има, доколкото е възможно, справедливост, и като цяло да живеем нормално като другите европейски и задокеански човеци, принадлежащи на цивилизования свят.

То не бяха ГЕРБ-СДС, то не бяха "Има такъв народ", които уж преговаряха с Петков за министър в техен кабинет, но това явно е било само за да се оправдаят обществените очаквания - видите ли, и ние от ИТН го ценим като експерт и личност. Вероятно са му поставили такива условия, които няма как да приеме, за да може след това да започнат очерняща го кампания, заедно с ГЕРБ и ДПС.

Всъщност, най-големият атестат за Кирил Петков - за това, че той е свестен човек и добър министър, е, че срещу него обединени са ГЕРБ-СДС, "Има такъв народ", ДПС и... Румен Петков. Ако излезем на улицата и попитаме пешеходците какво мислят за споменатите партии и въпросния бивш вътрешен министър от едно от най-омразните правителства на българите - това на Тройната коалиция между ДПС, БСП и НДСВ, ще се окаже, че тези субекти и персонални люде са една своеобразна "Лига на дискредитираните". Много, ама много меко казано. Гражданите далеч няма да са толкова меки към тях.

В началото бяха ироничните герберски подхвърляния за образованието на Кирил Петков. Киро Харварда го наричаха герберските рупори подигравателно. Дори му се наложи да си показва дипломата пред медиите, защото и с това се спекулираше. После от ГЕРБ го обвиниха, че бил източил язовир. В общи линии засега само не е получил обвинение, че е нападал централата на Борисовата партия.

А ДПС... щом те недоволстват срещу министър Петков, това означава, че интересът им е нарушен. И то не някакъв политически такъв, а вероятно икономически, който е далеч по-важен за тях.

По същество за актуалния казус не можем да разсъждаваме твърде много, защото нещата са в полето на юристите, и по-конкретно в при Конституционния съд на Република България. Какво обаче е ясно! Кирил Петков е извършил акта на отказване от канадското си гражданство и с това той е направил всичко, което се изисква от него. Важното е в случая и какво казва канадското законодателство - а именно дали Петков спира да бъде техен гражданин от момента на подаването на заявлението за отказ. Ако не е така, фактически проблем с българското законодателство има - за съжаление. Само че вината за това не би била персонално на министър Петков, а на юридическия екип на Президентството, който е пропуснал или е неглижирал този детайл. А само си представете какво ровене е паднало от страна на задкулисието, за да се намери някаква пробойна за активно мероприятие с цел омаскаряване на Кирил Петков. За момента то не само, че не успява, а дори напротив - служебният министър на икономиката трупа още повече одобрение и популярност като противник на виновниците България да е на това плачевно дередже.

Отделен въпрос е, че случващото се с Кирил Петков е конституционно безумие, което в най-скоро време трябва да бъде променено. Българите с двойно гражданство трябва да имат право да участват в политиката, в администрацията и като цяло в обществения ни живот наравно с всички останали. Както и въобще хората с двойно гражданство, дори и да не са етнически българи. Чисто и просто защото важни са самосъзнанието и намеренията, които могат да бъда установявани с един сериозен и задълбочен тест за интегритет. Тъй като е ясно, че не всички такива хора биха били с добри намерения. Същото обаче се отнася и за всички останали.

А моралната страна на сблъсъка между "Лигата на дискредитираните" и Кирил Петков е направо потрисаща здравия разум. ГЕРБ, чието правителство доведе България до разруха във всяка област, ГЕРБ, чиято полиция - защото тя наистина е тяхна, а не наша, ни пребива по улиците на страната, ГЕРБ, чийто лидер лъсна в какви ли не скандали със записи и снимки, тези хора атакуват министъра на икономиката Петков.

Йордан Цонев от ДПС, по известен в българската общественост с неособено приятния си прякор, също, наричайки Кирил Петков "продукт" в негативен контекст.

А за ДПС като едно цяло, има ли какво изобщо да кажем? Самото име на тази партия кара много български граждани да се изприщват. И не, не защото тази партия съществува заради етническия си характер, а заради негативното ѝ влияние върху България през различни проксита.

"Има такъв народ" пък действа като филиал на ДПС и това личи и от отношението към Кирил Петков и Асен Василев, и от единодействието с ДПС по темата "Буджака".

Румен Петков... Представяте ли си? Румен Петков иска наказателна отговорност за Кирил Петков. Това може да бъде само комплимент за служебния министър на икономиката, който мнозина желаем да видим и като редовен такъв, а защо не и като премиер, тъй като той доказа, че знае, иска и може.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 156 гласа.

Свързани новини