Отидете към основна версия

7 066 52

Много са учили новите, но в политиката са пълни аджамии

  • избори-
  • продължаваме промяната-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • аджамии-
  • управление-
  • правителство

Хем ме напушва на смях, хем ми става тъжно

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новите може много да са учили, на в политиката са абсолютни аджамии, както се изрази един колега. Единият дори би бил поел отговорността да стане премиер, от което изказване хем ме напушва на смях, хем ми става тъжно. Защото алтернативата на Борисов и Пеевски за разбиване на корупционния модел на управление и възстановяването на върховенството на закона започва да изглежда комично.

Преди години се възмущавахме на Доган, който предизборно, през 2009 г., заяви, че той разпределя "порциите" в държавата, с което вбеси хората и наля вода в мелницата на ГЕРБ. Сега виждаме горе-долу същото, но в бъдеще време - заявка на новите как щели да дадат социалното министерство на ИБГНИ, защото Мая била социална, а правосъдното на ДБ, защото им било фикс, а транспортното - на авер, шеф на спидиторска фирма, защото ги разбирал работите. Лозан Панов пък го сложиха главен прокурор.

Отсега диктуват кое и как ще става, все едно влизат 121 с 200.

И им се чудя - кой си мислят, че печелят на своя страна с такива прибързани изказвания?! Нито е сигурно, че ИБГНИ ще влязат в парламента (защото са на границата, а ПП смучи и от техния електорат), нито е гарантирано, че ПП ще имат повече от 15%, нито пък че с ДБ няма да се изпокарат в предизборната кампания, защото е ясно, че дърпат както от техния електорат, така и от емоционалните гласове на ИТН. А и много от тези, които се колебаят да гласували за ПП, не харесват ДБ, ИБГНИ, а камо ли отсега да им ги тикат в управлението с "мост" към ИТН.

Политическата неопитност, да не казвам аматьорщина, си казва думата. Поне да се съветват с някой, който ги чува нещата, защото те със сигурност не ги.

Най-много да набълбукат и Радев, ракетоносителят им, защото на там вървят нещата. И без това и неговата вече не е толкова сигурна, както беше преди месец. Президентският балотаж изглежда все по-възможен.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 79 гласа.

Свързани новини