Отидете към основна версия

4 127 14

Какво общо има Сапарева баня със свободата на словото?

  • божидар чеков-
  • джо байдън-
  • хънтър байдън

„Истината“ може да се превърне в „Златна мина“ за свободни хората с нюх и характер

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каквито и прегради, зидове и филтри да му се слагат, гейзерът на „Истината“ винаги избива на повърхността. Не са Коледарите, които според преданието изникват от не знай къде и я даряват на простолюдието. „Истината“ няма нищо общо с изгрева на слънцето. Тя не е автоматична! "Истината" се появява неочаквано и може да предизвика земетресения, защото е нежелана и в повечето случаи - потискана от управляващите. Без разлика дали са американци, руснаци, китайци или българи. Във всички случаи те са предизвикани от хора със железна воля и убеждения.

Първият от тях е Емил Зола. Той плати с живота си честта на Капитан Драйфус. Други двама - американците Боб Удуърд и Карл Бернщайн свалиха от власт Ричард Никсън. Последният знаменосец на „Истината“ се явява новият собственик на Twitter – Елон Мъск. Човекът разполага с такива средства, че кой как гласува и кой от кого се страхува, не го засяга. Той не разпространява предположения или внушения. Мъск разполага с мейли и телефонни записи. Те доказват две престъпления. Първото е търговия с влияние и второто е укриване на данъци. Може да има и трето. То се отнася до ролята на татко Байдън. В страни като САЩ, Франция или Англия, подобни публикации задължително влизат в ръцете на Прокуратурата.

Възможно ли е най-богатият човек в света да търси „Истината“, вместо да си харчи парите на спокойствие. За всички нормално мислещи хора е ясно, че гениалният африкано-американец ще спечели много повече, отколкото ще загуби, разобличавайки цензурата, наложена от Джо Байдън, за далаверите на неговия син Хънтър Байдън в Украйна. В настоящия случай, "Истината" е продукт, за когото има огромен пазар.

Малко уточнение – тези, които лъжат, запушвайки си ушите, не го правят даром, а срещу заплащане. Кое е за предпочитане: да се печели от „Лъжа“ или от „Истина“?! Въпросът е актуален, защото слушателят, читателят и съответно избирателят, се лута понастоящем в истинска информационна джунгла.

Незабравим остава в съзнанието ми разговорът с един български журналист. Попитах го, защо заема позиция, която не отговаря на истината и в която той самият не е убеден? Втрещих се когато чух: "Нали трябва да се яде, Божидаре?!"

От последните часове на миналата седмица, в редовете на Демократическата партия на САЩ се появи напрежение, без връзка с последните избори. Истинска суматоха настъпи, след като новият собственик на Twitter оповести, че разполага със записи, разобличаващи намесата на „Democratic National Comitte“ за скриване на статия на New York Post, публикувана в Twitter през октомври 2020 година, няколко седмици преди изборите. Тази статия е посветена на дейността, връзките и печалбите на сина на президента в Украйна. Ключът на скандала е участието на Хънтър Байдън в качеството на син на баща си, в управителния съвет на украинската групировка Burisma - специалист по търсенето на газ, чиито връзки с различни офшорки са добре известни на FBI.

Елон Мъск разполага с мейлите на синът на президента и започва тези дни тяхната публикация.

Ето как „Истината“ може да се превърне в „Златна мина“ за свободни хората с нюх и характер! Явно все още ги има.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.

Свързани новини