Last news in Fakti

6 Декември, 2022 07:35 4 003 14

Какво общо има Сапарева баня със свободата на словото?

  • божидар чеков-
  • джо байдън-
  • хънтър байдън

„Истината“ може да се превърне в „Златна мина“ за свободни хората с нюх и характер

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каквито и прегради, зидове и филтри да му се слагат, гейзерът на „Истината“ винаги избива на повърхността. Не са Коледарите, които според преданието изникват от не знай къде и я даряват на простолюдието. „Истината“ няма нищо общо с изгрева на слънцето. Тя не е автоматична! "Истината" се появява неочаквано и може да предизвика земетресения, защото е нежелана и в повечето случаи - потискана от управляващите. Без разлика дали са американци, руснаци, китайци или българи. Във всички случаи те са предизвикани от хора със железна воля и убеждения.

Първият от тях е Емил Зола. Той плати с живота си честта на Капитан Драйфус. Други двама - американците Боб Удуърд и Карл Бернщайн свалиха от власт Ричард Никсън. Последният знаменосец на „Истината“ се явява новият собственик на Twitter – Елон Мъск. Човекът разполага с такива средства, че кой как гласува и кой от кого се страхува, не го засяга. Той не разпространява предположения или внушения. Мъск разполага с мейли и телефонни записи. Те доказват две престъпления. Първото е търговия с влияние и второто е укриване на данъци. Може да има и трето. То се отнася до ролята на татко Байдън. В страни като САЩ, Франция или Англия, подобни публикации задължително влизат в ръцете на Прокуратурата.

Възможно ли е най-богатият човек в света да търси „Истината“, вместо да си харчи парите на спокойствие. За всички нормално мислещи хора е ясно, че гениалният африкано-американец ще спечели много повече, отколкото ще загуби, разобличавайки цензурата, наложена от Джо Байдън, за далаверите на неговия син Хънтър Байдън в Украйна. В настоящия случай, "Истината" е продукт, за когото има огромен пазар.

Малко уточнение – тези, които лъжат, запушвайки си ушите, не го правят даром, а срещу заплащане. Кое е за предпочитане: да се печели от „Лъжа“ или от „Истина“?! Въпросът е актуален, защото слушателят, читателят и съответно избирателят, се лута понастоящем в истинска информационна джунгла.

Незабравим остава в съзнанието ми разговорът с един български журналист. Попитах го, защо заема позиция, която не отговаря на истината и в която той самият не е убеден? Втрещих се когато чух: "Нали трябва да се яде, Божидаре?!"

От последните часове на миналата седмица, в редовете на Демократическата партия на САЩ се появи напрежение, без връзка с последните избори. Истинска суматоха настъпи, след като новият собственик на Twitter оповести, че разполага със записи, разобличаващи намесата на „Democratic National Comitte“ за скриване на статия на New York Post, публикувана в Twitter през октомври 2020 година, няколко седмици преди изборите. Тази статия е посветена на дейността, връзките и печалбите на сина на президента в Украйна. Ключът на скандала е участието на Хънтър Байдън в качеството на син на баща си, в управителния съвет на украинската групировка Burisma - специалист по търсенето на газ, чиито връзки с различни офшорки са добре известни на FBI.

Елон Мъск разполага с мейлите на синът на президента и започва тези дни тяхната публикация.

Ето как „Истината“ може да се превърне в „Златна мина“ за свободни хората с нюх и характер! Явно все още ги има.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пази Боже

    23 4 Отговор
    Е, иииии…..? Мизерията вече е ясна! Ковид, войни, цени…. Видя се демокрацията к’во може!

    Коментиран от #3

  • 2 АБВ

    27 5 Отговор
    Русия не лъже за престъпленията на укрофашистите!
  • 3 Копипасте от

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пази Боже":

    коментар на колегата - актуален и сега!
    Вaрнa
    18:38 29.04.21
    Cпoрeд мeн Кoрoнa кризaтa им дaвa мaлкo въздух зa дa пeчaтaт пaри кaтo зaмaяни, кaктo oбикнoвeнo прaвят пo врeмe и cлeд вoйнa. В пocлeднитe 30 гoдини дългoвeтe нa EC и CAЩ cпрямo БВП рacтaт и тo c бързи тeмпoвe, кoeтo пoкaзвa, чe икoнoмикитe им ca дaлeч oт eфeктивнocттa зa рaзликa oт прикaзкитe им зa тoвa, кoлкo ca вeлики. Тaкa кaктo cтaнa яcнo, чe cвoбoдният пaзaр ocнoвaн нa чecтни прaвилa и кoнкурeнция ca чиcтa прoбa лaкaрдии, нa кoитo ниe ce вързaхмe. Кризaтa oт 2008 гoдинa нe e cвършилa, a aкo трябвa дa търcим някaквa зaкoнoмeрнocт c кризaтa oт 1929 гoдинa и пocлeдвaлaтa cвeтoвнa вoйнa... - Тoгaвa нeщaтa изглeждaт oщe пo- злe пoнe cпoрeд мeн.
  • 4 Наблюдател

    11 3 Отговор
    Статията едва едва се докосва до проблемът с далаверите на синът да настоящия американски президент
    Някакви изводи могат да си направят само хора които и без това са осведомени за останалите няма да стане съвсем ясно за какво става въпрос
  • 5 Макс

    2 5 Отговор
    Чеков си въобразява , че след Белоградчишките скали , Мъск ще обърне внимание и на натегач като него .
  • 6 Търновец

    7 2 Отговор
    Когато станаха известни руските проекти за Северен поток и преди това за Южен поток Украина първо предложи т.н. Украински поток за газ от Средна Азия през Грузия Черно Море до Крим но Русите го провалиха. След това Украинците видяха че енерго потоците ги заобикалят и започнаха да търся влиятелни фигури в САЩ за да провалят новите Руско-Немски планове. И синът на Байдън беше поканен да участвува в Украинска фирма. Колкото до Мъск неговата биография показва че има много влиятелни партньори и при продажбата на нови програми и в космоса - някой го побутва още в Калифорния, с има и приятели в източните щати. Мога да сравня кариерата на Мъск д тази на Сорос, може би е просто подставено лице

    Коментиран от #10

  • 7 ....

    2 6 Отговор
    В това "мнение" няма никаква информация, независимо от напъните на автора да говори за "истината". Истинате е нещо, което може да се покаже и докаже, че се е случило. Истината не са внушения, каквито автора се опитва да прави, тъй че миже и да се е "втрещил", но явно му е харесало изказването в крайна сметка :)

    Коментиран от #8

  • 8 Антитрол

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "....":

    Е щом за соросоидите записи и имейли не са "истината" и не са никаква информация явно само опорките от Козяк са "истината". Документите за био-лаборатории в Украйна също не са "истина" обаче химическото оръжие на Садам беше "самата истина".

    И при вас важи "Нали трябва да се яде, Божидаре?!".

    Коментиран от #11

  • 9 Търновец

    2 0 Отговор
    Колкото до космоса и сателити и носители те се разработваха дълги години е Калифорния е лабораторията JPL е Пало Алто където поне половината инженери бяха Руси, въпроси като устойчивост на елиптична орбита или на геостационарна орбита ги знаят не-повече от 100 учени в цял свят и Мъск не е между тях, а сателитите за телекомуникации обслужват телефони и Ел. Поща на милиони потребители и чрез тя могат да ни шпионират, в САЩ комуникациите на правителство - дипломати- военни-полицаи минават през тези сателити и сигурно има стриктен контрол кой може да праща сателити за комуникации. Един имигрант няма как да знае и програмиране и аналитична механика и инженерство а също и да има юридически познания - според мен Мъск има много силни покровители. В Русия такъв човек е олигарха Олег Дерипаска - личен приятел на Путин

    Коментиран от #14

  • 10 Икономист

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Търновец":

    влиятелни фигури в САЩ за да провалят новите Руско-Немски планове

    И как мислиш тези влиятелни фигури от САЩ го правят безкористно това. Синът на Байдън получи "на концесия" цялата транзитна мрежа в Украйна и искаха те да купуват газа от руснаците и те да го продават на европейците - общо взето те да определят цените на което руснаците не се съгласиха и започнаха да ги заобикалят със Южен поток и СП2.

    Е да ама в "демократичния запад" свободна търговия и лоялна конкуренция са мръсни думи - те сащ ако спазват тия понятия няма да са най богатата държава. Конкуренцията според САЩ включва и взривяване на тръбопроводи на конкурентите, налагане на санкции за да може да продаваш твоята стока - мутренски рекет издигнат в ранг на държавна политика. Та и мутрите са богати.

    Коментиран от #12

  • 11 божидар чеков

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антитрол":

    Благодаря. Добре че има хора като вас! Иначе мисленето диктувано от "стомасите" е отчайващо.
  • 12 Търновец

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Икономист":

    В същност не виждам вашата гледна точка - руската нефт- газ структура отдавна не е руска народна собственост а вандалски приватизирана от около 100 олигарси след перестройката, най-често новите собственици да Руски Евреи, но има и такива от Великобритания. Примерно Дерипаска приватизира алуминиевата индустрия на Съветска Русия а след това купи много акции на Щтрабак, други се опитаха да купят Еърбъс, самите Руси обедняха и пълнят самолетите за Чикаго и Мюнхен
  • 13 Джордже Балашевич

    3 0 Отговор
    Браво! Най-после малко истина без цензура. Дано журналистиката се завърне и във ФАКТИ! Семейство Байдън , трябва да отговаря не само за корупция и търговия с власт, а и за педофилските си мераци и изпълнения!
  • 14 Джордже Балашевич

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Търновец":

    Браво. Един начетен и трезво мислещ човек.