Отидете към основна версия

3 212 46

Украйна изглежда по-близо до Шенген от България!

  • зеленски-
  • украйна-
  • шенген

Втората цел е създаване па платформа за реконструкция на Украйна и превръщането ѝ в нормално функционираща държава

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако се разгледа настоящата дейност на "Големите играчи" на върха на Европа излиза, че Киев е по-близък за тях от София. Само часове след отхвърлянето на българската кандидатура, Еманюел Макрон организира в Париж конференция за реконструкцията на Украйна.

47 държави и 20 международни организации са изявили желание за участие. МВФ и Световната банка, Антонио Гутериш и неизбежната Урсула фон дер Лайен са на първа линия. Украинците пристигат с делегация водена от министър председателят Денис Чмихал. Президентът Зеленски ще участва чрез видеоконференция излъчвана от двореца му в Киев.

Организаторите тайно се надяват съпругата Олена да ги изненада с присъствието си. Първата цел на конференцията е спешно набиране на няколко десетки милиарда за спасение на населението, което все още не се е разбягало, защото идва зима. Списъкът на нуждите е известен. Храна, вода, електричество, пътища, транспорт, здравеопазване.

Втората цел е създаване па платформа за реконструкция на Украйна и превръщането ѝ в нормално функционираща държава. В същото време, медийната пропаганда показва ежедневно братски могили, вдовици и старци обитаващи развалини, обстоятелства предизвикани от руската агресия.

Зад благотворителната фасада на конференцията прозира политическо лицемерие на голяма част от участниците, намерили повод да използват бедата на украинците. По този начин, политици и високопоставени чиновници се представят за "Коледари" благодарение на състраданието на данъкоплатците.

Украинските представители, които никога не са показвали признателност към европейците, нараниха отчасти самохвалството на Макрон - инициатор на конференцията, като подчертаха, че Франция е едва 8-ма в класирането на държавите, които ги подкрепят с пари.

От Москва обаче, Путин не дава никакъв признак, че ще спре да стреля, защото вали сняг...

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 39 гласа.

Свързани новини