Отидете към основна версия

3 180 39

Мислете с главите си - парите за избори не са прахосани

  • избори-
  • пари-
  • партии-
  • хора

Точно те достигат най-лесно до обикновените хора

Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Замириса на избори и отново се чу познатият хленч, че ще се харчат грешни пари за пореден вот. Както казва Соломон Паси - проблемът на българина е в липсата на въображение. А то в случая не е и толкова необходимо - нека просто се помисли мъничко. Със собствената глава.

Как точно ще се прахосат парите за избори?!

Никак.

Точно те ще достигнат по най-бързия, лесен и вероятно вкусен впоследствие начин до максимален брой хора. Няма кой да открадне парите за избори. Може и да се е случвало, но не се е разчуло.

Те ще идат при пиари, рекламни агенции, печатници, медии, застъпници, ресторанти за почерпка на електората, за наем на зали. За още сто неща по трасето до гласуването. Зад всички тях стоят обикновени, живи и реални хора.

Простете за цинизма, но най-сигурният начин да достигнат пари до електората, е купеният вот - представете си колко хора ще вземат по 50-100 лева "за нема нищо".

Да напомняме ли, че изборите са еманацията на демокрацията. Зациклиха нещата при нас, но това го е имало и в други страни, даже "другаде", както казва една кифла по телевизора на "мило"-то.

Нали не сме толкова наивни, за да калкулираме разходите по едни избори като пропуснати ползи за някакви благородни каузи, камо ли за лечение на тежко болни?!

Е, трагедия ли е, че ще има пореден предсрочен вот?!

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.

Свързани новини