14 Декември, 2022 16:37 3 166 39

Мислете с главите си - парите за избори не са прахосани

  • избори-
  • пари-
  • партии-
  • хора

Точно те достигат най-лесно до обикновените хора

Мислете с главите си - парите за избори не са прахосани - 1
Снимка: БНР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Замириса на избори и отново се чу познатият хленч, че ще се харчат грешни пари за пореден вот. Както казва Соломон Паси - проблемът на българина е в липсата на въображение. А то в случая не е и толкова необходимо - нека просто се помисли мъничко. Със собствената глава.

Как точно ще се прахосат парите за избори?!

Никак.

Точно те ще достигнат по най-бързия, лесен и вероятно вкусен впоследствие начин до максимален брой хора. Няма кой да открадне парите за избори. Може и да се е случвало, но не се е разчуло.

Те ще идат при пиари, рекламни агенции, печатници, медии, застъпници, ресторанти за почерпка на електората, за наем на зали. За още сто неща по трасето до гласуването. Зад всички тях стоят обикновени, живи и реални хора.

Простете за цинизма, но най-сигурният начин да достигнат пари до електората, е купеният вот - представете си колко хора ще вземат по 50-100 лева "за нема нищо".

Да напомняме ли, че изборите са еманацията на демокрацията. Зациклиха нещата при нас, но това го е имало и в други страни, даже "другаде", както казва една кифла по телевизора на "мило"-то.

Нали не сме толкова наивни, за да калкулираме разходите по едни избори като пропуснати ползи за някакви благородни каузи, камо ли за лечение на тежко болни?!

Е, трагедия ли е, че ще има пореден предсрочен вот?!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неее

    36 0 Отговор
    Не мисля, че проблемът на българина е в липсата на въображение. Вижте само в каква ситуация ви постави! 😄
  • 2 Гост

    50 0 Отговор
    Ама купуват само вотът на Зомбюл, а моят го искат безплатно.
  • 3 Отвратен

    18 9 Отговор
    Много Тъпо !
  • 4 Един от многото ограбени!

    33 3 Отговор
    Крадци на пари от народа сте , за това са тия избори през ден , с вашата некадърност от другаде не можете да изкарате лев !
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор
    ВСЕКИ има ГЛАВА на РАМЕНЕТЕ си УМ така защото да МИСЛИМЕ

    Коментиран от #8

  • 6 Адам Хилтън

    20 1 Отговор
    То сякаш че без избори политиците не прахосват пари - не само финансирането на предизборни кампании трябва да се забрани, но и това политик изобщо да е професия със заплата. Я да е всеки политик обикновен работник, който само в Петък ходи в парламента защото му е допълнителна длъжност - ще му пука много повече за обикновените хора.
  • 7 Димов

    22 2 Отговор
    И защо народът трябва да храни още депутатски бизнеси?

    Коментиран от #17, #35

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Край

    15 5 Отговор
    При една и съща система при едни и същи партии и един и същ народ - колкото по- често се правят избори - толкова по- еднакви ще са резултатите. Промяната може да стане само с промяна на избирателната система. Мажоритарна система в два тура и всичката тая тиня задръстила България ще изтече в канала.
  • 10 Никой

    21 7 Отговор
    Българина мисли винаги с една друга глава. На пролет се надявам,че няма да гледаме завръщането на " цирк Борисов ". Защо цирк ли ? Спомняте ли си как този нехранимайко звънна в Нова тв и директно нареди на журналистите какво да мислят.Те горките едвам дишаха.Тирадата бе шумна,дълга ,агресивна.Там този титан на мисълта обеща да се отметне отнещо, което само преди седмица обърна с краката на горе българската политика. След час се отрече почти,след два ,бил ядосан и обещал ,сега спокоен обещанието отпада. Обещанието бе да подкрепи ветото ако има такова от пРезидента Радев за хартиената бюлетина. Следва да решим ,че този човек наистина има психически аномалии.Този ли ще ръководи държавата на който брадвата не сече на едно място.Човек който не държи на думата си.Кой и как да му вярва.Кой нормален западен политик би вярвал на неговото " красноречие ". Единственото хубаво нещо което лъсна скоро е ,че България вече не е последна по беднотия в ЕС.Под нас е вече Унгария въпреки " помоща " от руския газ и петрол.

    Коментиран от #15, #19

  • 11 ама така е

    14 0 Отговор
    проблемът на държавата не са едни милиони за избори, даже не са и още повечето милиони с които изхранваме черните гласоподаватели, проблемът са в милиардите на политиокомафиотите..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уса

    13 0 Отговор
    По лошо от избори до дупка е заплатата на политиците.Новата схема е в парламента продаваш държавата и получаваш висока заплата а реално не си на власт
  • 14 Уса

    17 0 Отговор
    Трябва да се спрат заплатите и партиините субсидии това е ограбване на хазната.Те самите нямат сметка да съставят правителство по-важното е да бавят,колкото е възможно по-дълго стажа и парите им текат.Президента също има вина за това нещо
  • 15 Ганьо

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    И ти цъфна, че си Андрешко щом се радваш, че Унгария е под нас.
  • 16 Милен

    4 11 Отговор
    Съгласен съм с автора
  • 17 СОФИЯ

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Димов":

    ГАДНА гербаджийска мутраа в СЯНКА товасте ВИЕ ДИМОВ
  • 18 Закон за защита на държавата от 1934г

    12 3 Отговор
    Единственият шанс за България е връщането на Закона за защита на държавата от 1934г и забрана на всички партии. Да си спомним, че в периода от 1934г до 1944г са най проспериращите в историята на България и в икономически и в политически план.

    Коментиран от #23, #26

  • 19 Освен,че

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Никой":

    Си никой също така и си извънредно обратното на остър.
  • 20 9876

    11 3 Отговор
    И на следващите избори, пак същия резултат. И така докато фалираме държавата.
  • 21 Коректен

    3 8 Отговор
    Трагедия е за хартиената коалиция, пак ще плащат за купуване на гласове. Избори до дупка.

    Коментиран от #28

  • 22 666

    9 5 Отговор
    Истински цинизъм. Пред тъпия поглед на Радев държавата се гърчи от избори в избори. Не разбра ли че неговата шайка няма да спечели никога изборите дори с негова помощ. Всички ходове които правят са предвидими. Наложеното вето е пълна смехория. Но човек ограничен умствено толкова си може.
  • 23 Иванушка🇺🇲

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Закон за защита на държавата от 1934г":

    И кой ще върне този фашистки закон. Ти дето го предлагаш ще си от първите жертви.
  • 24 Пешо

    9 6 Отговор
    Единствения начин да спасим България е закриването на пРезиденството. То е пречка за демокрацията.
  • 25 чат пат

    5 0 Отговор
    Ако харчеха само от партийните каси не е лошо. Само да не харчат дървени пари, че от коуни ми писна!
  • 26 Под феса има Ум

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Закон за защита на държавата от 1934г":

    С този закон полицията изколи и избеси цялата интелигенция на комунистите, за има няма 10 години. Когато през 1945г. комунистите взимат властта, си го връщат на царя и капиталистите, като със същият закон за две години унищожават цялата буржоазна интелигенция. И от 1947г. до сега България се управлява от цървулите и техните отрочета. За това тази държава е на туй дередже и светлина не се вижда в царството на мракобесието българско.

    Коментиран от #27

  • 27 Бъркате

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Под феса има Ум":

    Запознат ли сте с историята на Капитан Петко войвода ? След Освобождението .... отнели му имотите, окрали му парите ... От Освобождението, България се управлява от крадци. През социализма не ги устройваше, че се беше насъбрало много държавно имущество и трябваше да го разграбят и т.н.

    Коментиран от #29

  • 28 Избори

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Коректен":

    До дупка .И пак ГЕРБ първи.Ха,ха.А ПП и сие при цигуларина и Галевица.
  • 29 Под феса има Ум

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Бъркате":

    В по-широк план е така! Но в момента давам мнение само за коментара за "Закона за защита на държавата"! Той си има и положителни страни, но отрицателните са много повече! Тоест с този закон се обезглавява интелектуалният капацитет на една нация! За това последствията и немотията са страшни в тази държава! Много Хайдуци, беден народ!?
  • 30 Весела

    5 6 Отговор
    И пак ГЕРБ мачкат!
    Колко пъти трябва да настъпете мотиката бе джендъри от ПП,хем тъпи хем грозни!
  • 31 Мнение

    4 0 Отговор
    Не.Просто нещата в парламента трябва да се променят.Не може първите да се молят за подкрепа,а другите да се гаврят и да им казват,че не са "потентни".Те така се гаврят с цяла България и с избирателите.После малцинството иска да захапе кокала,а народа не ги харесва точно,защото са малцинство.Разбирате ли?
    Трябва,който си е първи да си направи веднага правителство и да не зависи от другите,защото естествено те ще го прецакат,за да са те.
    Също така трябва да се намали говоренето едни срещу други и най-вече пускането на слухове без никакви доказателства.
  • 32 Мата на Хари

    2 0 Отговор
    Моят Меси пак е на финал, а на ДибалаКокорча ще му подаде пурата си да смръкне два-три пъти
  • 33 Ум взел,ум дал

    1 4 Отговор
    "И сега представете си, един само е гласувал с машина,а другите с бюлетина. И тайната на вота е нарушена" . Каква дълбочина на мисълта. А бе,този с това мозъчен как е управлявал самолет. УЖАС!!!
  • 34 КОЙ

    0 2 Отговор
    КОЙ Е ТОЙ И ЗАЩО ГО ЛАНСИРАТ Е НАПРЕД.нито го познаваме нито го разпознаване. Довиждане
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Поп

    2 0 Отговор
    Да ви имам главния редактор!
  • 37 5577

    2 0 Отговор
    Виновни са политиците защото държат 4 процентната бариера. Да я вдигат за да останат 2-3 партии и да си носят отговорността. Толкова е просто. И броя на депутатите трябва да е пропорционален на гласувалите, ако 240 е 100%. Ма няма кой да им го каже, защото не е в тяхна полза.
  • 38 Счетоводител

    0 0 Отговор
    Парите се прахосват с хартиените бюлетини. Протоколи, бюлетини , комисии, мъртви души, застъпници, фалшификации, рушвети. ОПГ ГЕРБ искат хартии за да могат да изнудват, фалшифицират и манипулират. Добре, че президентът наложи вето. Ако Нинова не разбере това и не свали подкрепата си , ще загуби лидерството си и ще унищожи и партията си.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.