Отидете към основна версия

3 541 52

Огнян Минчев: България бързо се превръща в ... Узбекистан

  • румен радев-
  • българия-
  • узбекистан-
  • евраазия

Обществените и политическите отношения в България деградират динамично

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

България бързо се превръща в ... Узбекистан. Където дъщерята на диктатора Каримов направи бурна артистична и бизнес кариера под сянката на всемогъщия си баща. Никой не може да твърди, че Гулнара не е имала талант, както и други качества за успех. Но нейната бърза промоция от слугинското обкръжение на баща ѝ я направи нарицателно за непотизъм, може би без тя да го заслужава. Това коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Обществените и политическите отношения в България деградират динамично в посока Евразия и Узбекистан. Никой не може да твърди, че младата жена на снимката не е талантлива. Но слугинското обкръжение на баща ѝ - в киното, в СЕМ и на върха на БНТ - ще сложи неизтриваем въпросителен знак върху таланта и амбициите ѝ. Което, разбира се, е жалко. Узурпаторът на Дондуков едва ли разбира това. Неговото истерично властолюбие започва да търси все по-перверзни форми за утвърждаване, характерни за Евразия и Третия свят, но дълбоко чужди на европейската цивилизация.

Дами и господа, не подминавайте този казус със снизхождение - казусът е индикатор за самозабравяне във властта. Обратимо ли е все още това самозабравяне? Вече не съм сигурен...

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.

Свързани новини