Отидете към основна версия

5 943 65

Клекналите пред Радев сега се гневят на червените гешефти

  • румен радев-
  • вдигнат юмрук-
  • бсп-
  • русия-
  • виктор димчев-
  • президент-
  • украйна

За всичко това не е виновен Румен Радев. Виновни са онези, които повярваха за пореден път на червената чума.

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Виктор Димчев във Фейсбук:

Онези, които през 2020-та тръгнаха след юмрука, сега разбират, че са били измамени от проруската мафия у нас. Клекналите пред Радев, когото преизбраха с техните гласове през 2021-ва, сега се гневят на червените гешефти.

Хората, които през 2022-ра управляваха край мишците на президента, днес усетиха, че са станали мюре.

А новата реалност дори още не е дошла. Предстои да видите новия служебен премиер, после неговия нов политически проект, после сглобката на президентската партия, накрая и правната подмяна на нашата отрудена парламентарна демокрация. За всичко това не е виновен Румен Радев. Виновни са онези, които повярваха за пореден път на червената чума. Които не чуха призивите, че капанът с авторитарната власт е предварително заложен и само чака удобно време, за да щракне.

Ако завоят на ватенките успее, гладът и кризите, които ни заливат, ще са само началото на истински колапс, какъвто наблюдавахме при всяко управление на матрьошките - като през 1989-та, 1997-ма, 2013-та и сега, през дългата революция на умрялата риба. Републиката е в опасност. Това не е шега, нито майтап. Това е мрачната действителност, в която ще живеем оттук нататък, докато не надигнем глава и с бой не ги изхвърлим за пореден път.

Не го ли сторим, те ще си довършат работата. Ако не вярвате - вижте Украйна. Хората, които разрушиха там онзи ден цял жилищен блок, който погреба своите обитатели, са същите, които издигнаха и контролират тукашния Янукович.

Тик-так.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 72 гласа.

Свързани новини