Отидете към основна версия

2 018 30

Подозрение за корупция принуди Зеленски да смени Резников

  • корупция-
  • подозрения-
  • володимир зеленски-
  • олексий резников

Вместо да направи публично разследване с участие на прокуратурата, Зеленски "замита" подозренията, за да не позволи на истината да излезе наяве. "Приятелите" на Украйна също предпочитат да не разнищват тази търговия, която не е тайна за нито едно западно разузнаване. Като се започне с МОСАД и се приключи с ЦРУ

Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Слуховете за износ на американско оръжие, изпратено първоначално в Украйна, и продадено на цени пет пъти по ниски от първоначалната му стойност в Африка, принудиха Зеленски да направи рокада на върха. Той смени министъра на отбраната Олекси Резников с 37 годишният Кирил Будаков - командващ разузнаването. Със смяната, украинският президент се опитва да заглуши слуховете, които все по-настойчиво сочат печалбите, които трупат някои управляващи в Киев, от препродаването на "приятелско" оръжие.
Вместо да направи публично разследване с участие на прокуратурата, той "замита" подозренията, за да не позволи на истината да излезе наяве. "Приятелите" на Украйна също предпочитат да не разнищват тази търговия, която не е тайна за нито едно западно разузнаване. Като се започне с МОСАД и се приключи с ЦРУ. Знаят се дори кои са купувачите на оръжието "втора употреба" и къде отива то. Всички пътища на украинска военна техника имат една и съща дестинация - Ислямска държава. Държавата без определени граници и без правителство. С Корана и Шериата вместо конституция. За постигането на целта си, идеолозите на политическия ислям никога не са променяли доктрината - Джихад срещу неверниците.
Навремето американците въоръжиха ордите на Бин Ладен с ракети "Сингер", които прокудиха Русия от Афганистан. Вместо признателност ислямистите изпратиха три самолета с живи торпили на 11 Септември 2001 година срещу търговския център на Ню Йорк и един срещу Пентагона.
Историята се повтаря. Комплексът срещу Русия, пречи на американците да извадят поука от нещастието, което ги сполетя от въоръжаване на джихадистите.
Отбиване на оръжие предназначено за Донбас и попадащо в ръцете на Ислямска държава по настоящем не ги засяга пряко. Оръдия и ракети няма да стигнат до Америка. Те неизбежно ще бъдат използвани срещу европейските интереси, навсякъде където това е възможно.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.

Свързани новини