Отидете към основна версия

2 497 25

Александър Дунчев: Нощес стана ясно, че без протести и нови избори няма да стане

  • гори-
  • сеч-
  • парламент

Да защитим горите, горските и хората от политическото робство на самозабравили се феодални кметове, партии и депутати

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нощес стана ясно, че без протести и нови избори няма да стане. На тъмно, към полунощ депутатите в Комисията по земеделие прокараха най-важната част от закона на ДПС за дървата - сечите в горите да се увеличат ДВОЙНО, при мерак за тройно!

Благодарение на силния обществен отпор отпаднаха поне повечето други загробващи разпоредби, внесени от управляващите партии!

А за да разберете защо чл. 111 от Закона за горите (разпоредбата за дървата) е толкова важна за дпс и герб (а и не само!), и бързат да я прокарат на тъмно и преди всички други критично по-важни закони, като отменят приетите от 48-то НС промени в този член от преди 5 месеца, изготвих за Вас следната СХЕМА, която разкрива цялата далавера с българските гори и причините за всички проблеми в тях - корупцията, злоупотребите и безконтролната сеч! Да, всички политици пазеха тази схема тайно от Вас, за да не се усетите. Но не би.

Гората обаче има последен шанс! Да надигнем отново глас и да накараме депутатите в зала (днес или утре) да отменят и целия закон на ДПС (както нощес в комисия бяха отменени не малко от скандалните предложения след отпора) и да защитим горите, горските и хората от политическото робство на самозабравили се феодални кметове, партии и депутати.

(Текстът е от фейсбук страницата на автора)

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 50 гласа.

Свързани новини