Отидете към основна версия

2 437 58

Мария Габриел се показа на манифестациите срещу насилието

  • мария габриел-
  • насилие-
  • жени-
  • мария кюри

Изстреляната от село Хаджидимово до върха на Европейския съюз, отговаряше 5 години именно за борбата срещу насилието върху жените на територията на Стария континент

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От Кумова срама, бъдещата министър председателка се присламчи към протестите, които заляха България. Изстреляната от село Хаджидимово до върха на Европейския съюз, отговаряше 5 години именно за борбата срещу насилието върху жените на територията на Стария континент! Габриел участваше в управителния съвет на организацията Woman on bord, чийто девиз е „Да отворим очи и нарушим мълчанието!“ И понеже по-мълчалива от нея в областта на насилието едва ли някога ще има, е дошло време за отчет на дейността ѝ, добре платена и осигурена.

Изучавайки нейната биография разбрах, че тя не познава Франция, въпреки, че вероятно е и френска гражданка. Учила е в Бордо. Много са разликите между големия провинциален град и столицата.

За да бъде успешна борбата срещу насилието върху жените и тяхното социално равноправие с мъжете са необходими примери. Примери, които доказват по безспорен начин качествата дори предимствата в някои области, на „нежния пол“.

Примерът на примерите е Мария Кюри. Родената в Руската империя – полякиня, идва във Франция на 22 годишна възраст и печели две Нобелови награди за втората си родина. Тя е първата жена, която е допусната до Пантеона, който се намира на две крачки от Сорбоната. Нашенката от Хаджидимово, заминала за Бордо и осъмнала в Брюксел, явно не е имала време да посети Пантеона. Видимо тя няма представа какво е за френските жени и тяхната борба за равноправие личността на Мария Кюри. Пропускайки символа който представлява френската полякиня, нашата представителка лъсва като "Гола вода". Имитира дейност, която е с драматични последствия най-вече за страната ни! Тази липса на познания и обща култура блести с всичка сила при всяко нейно изказване.

Кой освен Мария Габриел, учила във Франция например, би могъл да се противопостави на аномалията, която се среща тук и там, като име на метро или почивен дом - Фредерик Жолио Кюри? Фредерик също е Нобелист, но еднократен и неговото име не представлява никакъв граждански символ. Поради това, той не е в Пантеона, където са допуснати само героите на Франция. Мария Кюри е факел, който зарежда самочувствието на жените.

Факел, който само българката Мария Габриел не е успяла да изобщо да види, докато се е борила за правата на жените на "Закрити врата"!

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 37 гласа.

Свързани новини