Отидете към основна версия

2 551 1

Проф. Константинов: Управляващи и опозиция ще паднат заедно отвисоко

  • проф. михаил константинов-
  • студенти-
  • протест

Абсурдно е децата да решават проблемите на държавата, смята математикът

Проф. Михаил Константинов. Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това, което се случва, за мен е абсурд. Ние сме пуснали децата напред, стоим и гледаме какво става. Едните ги заклеймяват, а  другите ги подкрепят. А всъщност отговорността е на нас – на големите. Не може в една държава децата да решават нещата. Друг е въпросът, че многократно в историята след студентски бунтове са ставали най-големите промени, най-вече в положителна посока. Това заяви за „Здравей, България” по Нова телевизия математикът проф. Михаил Константинов.

Той припомни, че българските студенти имат дълга традиция за участие в политически стачки и действия и се върна назад във времето до 1908 г. „Няма нищо лошо, че това са политически искания”, на мнение е математикът. Той бе категоричен, че няма нищо неприемливо в това, че ранобудните студенти пречели, тъй като целта на всеки протест е да пречи, за да бъдат чути исканията на протестиращите.

Михаил Константинов обаче направи едно важно уточнение: „Технологичното време да се направят нови избори от момента, в който решим да ги правим, е 3 месеца. В този смисъл е добре да бъдат реалистични исканията или поне, искайки избори сега, да знаем, че те ще бъдат в най-добрия случай догодина.”

Математикът обясни, че когато има избори, държавата между два и три месеца не работи, тъй като всеки се е втренчил в изборите. По тази причина, личното мнение на професора е, че повече от едни избори догодина не би трябвало да има. А такива вече има планирани – за Европейски парламент, които ще се проведат през май.

„Управляващи и опозиция трябва да седнат и да се разберат, няма децата да ги оправят. Управляващи и опозиция трябва да разберат, че заедно ще паднат от много високо и много ще пострадат лично, ако не мислят за България. Ако това не го разберат, по-добре да няма политическа класа”, заключи проф. Константинов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини